Een back-up van je apparaat maken

Waar worden de gegevens van je telefoon opgeslagen?

De back-ups van de gegevens op je telefoon worden op verschillende plaatsen opgeslagen. Waar dat gebeurt, hangt af van het besturingssysteem. Als je back-ups worden geüpload naar Google, worden ze versleuteld met het wachtwoord van je Google-account. Voor de versleuteling van sommige gegevens gebruiken we ook de pincode, het patroon of het wachtwoord van de schermvergrendeling van je telefoon.

Je back-upgegevens (behalve de gegevens waarvan je een back-up in Google Foto's maakt) worden gewist als:

• je het apparaat 57 dagen niet hebt gebruikt
  • je back-ups uitzet

Gegevens die worden opgeslagen door Back-up met Google One

Back-up met Google One slaat gegevens van je telefoon automatisch op. Dit betreft onder meer de volgende typen content:

• App-gegevens
  • Gespreksgeschiedenis
  • Contacten
  • Instellingen
  • Sms'jes
  • Foto's en video's
  • Mms-berichten
Wat wordt opgeslagen door iCloud-reservekopie van Apple?
Apple maakt back-ups van sommige gegevens, dus hiervoor hoef je de back-upfunctie van Google One niet te activeren. Het gaat om deze bestanden:
  • iMessage-, sms- en mms-berichten
  • App-gegevens
  • Apparaatinstellingen
Ga naar het Helpcentrum voor de meest actuele lijst en meer informatie over iCloud.

Automatisch een back-up maken van je telefoon

Als je back-ups wilt maken, beheren of verwijderen, moet je een mobiel apparaat gebruiken.

Je kunt op je computer controleren welke gegevens en apps er in je back-upbestand zitten.

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Scroll naar Apparaat-back-up en klik op Bekijken.
  3. Klik op het apparaat waarvan je een back-up wilt bekijken.
    Tip: Hier staan ook de apparaten waarvan andere leden van je Google One-gezinsabonnement een back-up hebben gemaakt. Je kunt alleen niet nagaan van welke gegevens je gezinsleden een back-up hebben gemaakt.
  4. Klik onder het apparaat op Details bekijken.

Back-ups van gegevens verwijderen

Als je Back-up met Google One uitzet op je apparaat, worden je back-ups verwijderd. Foto's en video's waarvan je al een back-up had gemaakt, blijven opgeslagen in Google Foto's.

Als je je apparaat 57 dagen niet gebruikt, worden de gegevens in de back-up (behalve foto's en video's) ook gewist.