Een back-up van je apparaat maken

Waar worden de gegevens van je telefoon opgeslagen?

Google One-leden kunnen geen back-up van hun hele iPhone maken met Google One. Je kunt wel een back-up maken van bepaalde bestanden in andere Google-producten, zoals Foto's, Agenda en Contacten.

Hiermee worden je iPhone-gegevens gesynchroniseerd:

Tip: Contacten en agenda-afspraken tellen niet mee voor je opslaggebruik.

Wat wordt opgeslagen door iCloud-reservekopie van Apple?
Apple maakt back-ups van sommige gegevens, dus hiervoor hoef je de back-upfunctie van Google One niet te activeren. Het gaat om deze bestanden:
  • iMessage-, sms- en mms-berichten
  • App-gegevens
  • Apparaatinstellingen
Ga naar het Helpcentrum voor de meest actuele lijst en meer informatie over iCloud.
Wat wordt opgeslagen door Google One

Een back-up starten op een iPhone of iPad

Met Google One kun je kiezen welke gegevens je wilt synchroniseren met je Google-account. Download de Google One-app op je apparaat om aan de slag te gaan.

Nadat je gegevens zijn gesynchroniseerd, wordt er automatisch een back-up gemaakt van je foto's en video's, contacten en agenda in je Google-account. Je kunt de status van je apparaatsynchronisatie bekijken in de Google One-app.

Een back-up van je foto's en video's maken
  1. Open de Google One-app Google One op je iPhone of iPad.
  2. Tik links op Menu en dan Instellingen en dan Synchronisatie-instellingen.
  3. Tik op Foto's en video's en dan Naar Google Foto's.
    • Als je Google Foto's niet hebt geïnstalleerd, tik je op Google Foto's-app downloaden.
  4. Zet in Google Foto's onder Back-upinstellingen de optie Back-up en synchronisatie aan.
    • Er wordt een back-up van de foto's en video's op je apparaat gemaakt in Google One.
Je contactpersonen synchroniseren

Momenteel worden foto's van contacten niet gesynchroniseerd. De synchronisatie omvat contactgegevens zoals naam, telefoonnummer, e-mailadres, adres, geboortedatum en socialmedia-profielen.

1. Open de Google One-app Google One op je iPhone of iPad.
  2. Tik links op Menu  en dan Instellingen en dan Synchronisatie-instellingen.
  3. Tik op Contacten en dan Status checken om te zien of je kunt synchroniseren.
  4. Tik op Toestaan om toegang tot Apple-contacten toe te staan.
  5. Tik op Synchronisatie instellen en dan Contacten uploaden om je Apple-contacten te synchroniseren.
  6. Tik op Volgende nadat de upload is afgerond.
  7. Voer de instructies op het scherm uit om je contactpersonen te synchroniseren met je apparaat.
    • Volg de volgende instructies op het scherm om toekomstige contactpersonen te synchroniseren.
  8. Tik op Klaar om het instellen af te ronden.
Je agenda synchroniseren

Belangrijk: Als je Google Agenda voor iOS gebruikt, wordt aangegeven dat deze gegevens al zijn gesynchroniseerd met je iPhone.

1. Open de Google One-app Google One op je iPhone of iPad.
  2. Tik links op Menu en dan Instellingen en dan Synchronisatie-instellingen.
  3. Tik op Agenda en dan Status checken om te zien of je kunt synchroniseren.
  4. Tik op Toestaan om toegang te geven tot je afspraken.
  5. Tik op Synchronisatie instellen en dan Afspraken uploaden om je Apple-agenda te synchroniseren.
  6. Tik op Volgende nadat de upload is afgerond.
  7. Voer de instructies op het scherm uit om Google Agenda-afspraken te synchroniseren met je apparaat.
    • Volg de volgende instructies op het scherm om toekomstige afspraken te synchroniseren.
  8. Tik op Klaar om het instellen af te ronden.

Back-ups van gegevens verwijderen

Google One-leden kunnen geen back-up van hun hele iPhone maken met Google One. Ze kunnen wel een back-up maken van sommige bestanden in andere Google-producten, zoals Foto's, Agenda en Drive.

Als je bestanden wilt verwijderen nadat je er een back-up van hebt gemaakt, gebruik je de instellingen voor bestandsbeheer in andere Google-apps. Meer informatie over:

Problemen met back-up of herstel oplossen

Je kunt het back-upproces niet starten

Controleer of er wel een back-up van je telefoon kan worden gemaakt.

• Zorg dat het apparaat online is. Gebruik je mobiele data? Verbind je apparaat dan met wifi voor een betere verbinding.
  • Zorg dat de batterij van je telefoon is opgeladen.
  • Installeer of update de Google One-app Google One.
  • Open de Google Foto's-app Foto's om foto's sneller te synchroniseren.
  • Check je opslagruimte in de Google One-app. Heb je geen opslagruimte meer, dan heb je deze opties:
    • Meer opslagruimte kopen
    • Opslagruimte opschonen
Je kunt niet alles vinden waarvan je een back-up hebt gemaakt

Kijk altijd op de juiste plaats. Je bestanden worden opgeslagen in andere apps, niet in Google One.

• Voor telefoonnummers en andere contactgegevens controleer je de website of app van Google Contacten.
  • Voor vergaderingen en herinneringen controleer je de website of app van Google Agenda.
  • Voor foto's en video's controleer je de website of app van Google Foto's.

Als er nog steeds geen back-up van je media wordt gemaakt

Je kunt je bestanden handmatig uploaden.

Meer informatie over: