Overzicht van opmerkingen en discussies

Met opmerkingen kunt u een gesprek voeren over iets waaraan u werkt. Via conversaties of discussies kunt u opmerkingen ordenen, opmerkingen richten tot specifieke personen en via uw Postvak IN opmerkingen beantwoorden en volgen.

Opmerkingen invoegen

Opmerkingen zijn een handige manier om notities toe te voegen aan uw documenten, spreadsheets en presentaties die zichtbaar zijn voor kijkers en bijdragers. Ze kunnen van grote waarde zijn als u met bijdragers wilt communiceren over specifieke gedeelten van het document of als u aangebrachte of gewenste wijzigingen wilt toelichten.

Ga als volgt te werk om een opmerking toe te voegen:

1. Markeer of selecteer de tekst, het object of de spreadsheetcel waarover u een opmerking wilt toevoegen. Als u in een presentatie werkt, kunt u een volledige dia markeren door deze te selecteren in de lijst met dia's links.
  2. Selecteer in het menu Invoegen de optie Opmerking. U kunt ook de sneltoets Ctrl+Alt+M (Cmd+Option+M op een Mac) gebruiken om een opmerking in te voegen.
  3. Typ uw opmerking in het vak rechts van het document wordt weergegeven.

Als u uw opmerking wilt richten aan een specifieke persoon, typt u een plusteken gevolgd door het e-mailadres, bijvoorbeeld +janjans@google.com. Die persoon ontvangt dan een e-mail met uw opmerking.

Opmerkingen in spreadsheets

Wanneer u in spreadsheets werkt, voegt u opmerkingen per cel toe. Spreadsheetcellen met opmerkingen worden aangeduid met een gele driehoek in de rechterbovenhoek van de celtop-rechts van de cel hoek.

Als u alle opmerkingen van een blad wilt weergeven, klikt u in de tab van het blad op het opmerkingenpictogram.

Naast opmerkingen kunt u ook notities toevoegen aan individuele cellen. Terwijl opmerkingen geschikt zijn voor discussies, zijn notities handig om aantekeningen te maken waarvoor geen communicatie met anderen nodig is. Als u een notitie wilt toevoegen, selecteert u een cel, klikt u op het menu Invoegen en selecteert u Notitie. Cellen met notities worden aangeduid met een zwarte driehoek in de rechterbovenhoek van de cel.

Werken met opmerkingen

Nadat u een opmerking heeft ingevoegd, kunt u hiermee op twee plaatsen werken: in het gele vak van de opmerking of in het overzicht van discussies. U opent dit overzicht door in de rechterbovenhoek van het browservenster op Opmerkingen te klikken.

U kunt op een opmerking reageren met een nieuwe opmerking, een eerder ingevoegde opmerking bewerken of verwijderen, en de discussie beëindigen wanneer u klaar bent om deze te verwijderen. Als u een discussie beëindigt, wordt de discussie uit uw document, spreadsheet of presentatie verwijderd. Beëindigde discussies blijven echter beschikbaar via de knop Opmerkingen in de rechterbovenhoek van het document.

Uw profielfoto (de foto die u in Gmail of in uw Google+ profiel gebruikt) wordt weergegeven bij uw opmerkingen.

Discussies

In het overzicht van discussies kunt u alle discussies raadplegen, ook de discussies die al zijn beëindigd. Via dit menu kunt u ook de instellingen voor meldingen van discussies wijzigen.

Het kan soms vervelend zijn om alle opmerkingen te doorzoeken die u en uw bijdragers over een item hebben toegevoegd. Als u het overzicht van discussies opent via de knop Opmerkingen, kunt u eenvoudig alle discussies over een item volgen, ook de discussies die al zijn beëindigd. In deze weergave kunt u ook opmerkingen over volledige documenten, spreadsheets of presentaties toevoegen.