Ryd plads i Google Drev, og få mere lagerplads

Din lagerplads deles mellem Google Drev, Gmail og Google Fotos.

Du kan se, hvor meget plads du har tilbage, ved at gå til google.com/settings/storage på en computer.

Vigtigt! Når din konto har opbrugt sin lagerplads, kan du ikke længere sende eller modtage mails.

Sådan anvendes din lagerplads

Elementer, der optager plads

Fjern skjulte data fra apps i Google Drev

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Administrer apps til venstre.
  4. Hvis der er skjulte data, kan du se, hvor mange der er, under appbeskrivelsen.
  5. Du kan slette disse data ved at klikke på Valgmuligheder og derefter Slet skjulte appdata.
Elementer, der ikke optager plads
  • Google Drev: ​Google Docs, Sheets, Slides, Analyse, Sites og filer i "Delt med mig". Disse filer optager kun plads i ejerens Google Drev.
  • Google Fotos: Billeder og videoer, som er gemt i "høj kvalitet".
Forskelle på lagerplads i Google Drev

Elementer i Google Drev til din computer fylder ikke det samme som de samme elementer på drive.google.com.

• Elementer i din papirkurv optager plads i Google Drev, men synkroniseres ikke med din computer.
  • Delte elementer optager plads på din computer, men ikke i Google Drev.
  • Elementer, der er i flere mapper, synkroniseres med alle mapper på din computer, hvilket optager mere plads.
  • Hvis du kun synkroniserer nogle mapper med din computer, er lagerpladsen på din computer mindre end det, der vises i Google Drev.
  • Din computer viser muligvis en lidt anden filstørrelse end drive.google.com på grund af Mac- eller pc-krav.
Hvis du løber tør for plads

Hvis du har nået grænsen for lagerplads, eller hvis du har nedgraderet din konto, og dine filer nu overskrider din grænse for lagerplads, vil du bemærke nogle begrænsninger. Du beholder alle dine nuværende filer, men du kan ikke tilføje nye filer. Eksempel:

• Gmail: Du kan ikke sende eller modtage beskeder.
  • Google Drev: Du kan ikke synkronisere eller uploade nye filer. Der synkroniseres ikke længere mellem Google Drev-mappen på din computer og Mit drev. Du kan stadig oprette Google-dokumenter, da de ikke optager lagerplads
  • Google Fotos: Du kan ikke uploade billeder i oprindelig kvalitet. Hvis du vil tilføje flere billeder, kan du enten uploade eller sikkerhedskopiere i høj kvalitet (lavere opløsning) eller slå sikkerhedskopiering fra.

Få mere lagerplads

Du kan få mere plads ved at slette store elementer eller købe mere lagerplads.

Frigør plads

Ryd plads i Google Drev, Gmail og Google Fotos, så du kan få plads til nye elementer.

Slet filer efter størrelse i Google Drev
  1. Brug en computer, hvis du vil se dine filer rangeret efter størrelse.
  2. Flyt filer, du ikke vil gemme, til papirkurven, og slet dem derefter permanent.

Tip! Inden for 24 timer bliver pladsen fra de slettede elementer tilgængelig på din Google Drev-konto.

Gmail

Slet store mails permanent

1. Skriv has:attachment larger:10M i søgefeltet.
  2. Klik på Søg Søg
    Bemærk! Erstat "10" med et højere tal for at slette større filer.
  3. Vælg de mails, du ikke har brug for, og klik derefter på Slet Slet.
  4. Til venstre på siden skal du klikke på Mere og derefter Papirkurv.
  5. Klik på Tøm papirkurven nu øverst.

Slet mails i Spam permanent

1. Klik på Spam til venstre. Klik på Flere, hvis du ikke kan se Spam.
  2. Klik på Slet alle spammeddelelser nu øverst. Du kan også vælge bestemte mails og derefter klikke på Slet for evigt.
Google Fotos

Gem billeder og videoer i "høj kvalitet"

Du kan ændre dine billeder og videoer fra "original kvalitet" til "høj kvalitet", som ikke optager lagerplads.

1. Gå til photos.google.com/settings på en computer.
  2. Klik på Frigør lagerplads. Denne handling ændrer ikke kvaliteten af dine fremtidige uploads.

Flyt billeder og videoer til papirkurven

1. Gå til photos.google.com på din computer.
  2. Peg på et element, du vil flytte til papirkurven.
  3. Klik på Vælg Vælg øverst til venstre.
  4. Øverst til højre skal du klikke på Slet Slet efterfulgt af Flyt til papirkurv.

Køb mere lagerplads

Se, hvordan du køber mere Google-lagerplads.

Din lagerplads deles mellem Google Drev, Gmail og Google Fotos.

Du kan se, hvor meget plads du har tilbage, ved at gå til google.com/settings/storage på en computer.

Vigtigt! Når din konto har opbrugt sin lagerplads, kan du ikke længere sende eller modtage mails.

Frigør plads

Ryd plads i Google Drev, Gmail og Google Fotos, så du kan få plads til nye elementer.

Slet filer efter størrelse i Google Drev
  1. Brug en computer, hvis du vil se dine filer rangeret efter størrelse.
  2. Flyt filer, du ikke vil gemme, til papirkurven, og slet dem derefter permanent.

Tip! Inden for 24 timer bliver pladsen fra de slettede elementer tilgængelig på din Google Drev-konto.

Gmail

Slet store mails permanent

1. Skriv has:attachment larger:10M i søgefeltet.

2. Klik på Søg Søg
    Bemærk! Erstat "10" med et højere tal for at slette større filer.

3. Vælg de mails, du ikke har brug for, og klik derefter på Slet Slet.
  4. Til venstre på siden skal du klikke på Mere og derefter Papirkurv.
  5. Klik på Tøm papirkurven nu øverst på siden.

Slet mails i Spam permanent

1. Klik på Spam til venstre. Klik på Mere, hvis du ikke kan se Spam.
  2. Klik på Slet alle spammeddelelser nu øverst. Du kan også vælge bestemte mails og derefter klikke på Slet for evigt.
Google Fotos

Gem billeder og videoer i "høj kvalitet"

Du kan ændre dine billeder og videoer fra "original kvalitet" til "høj kvalitet", som ikke optager lagerplads.

1. Gå til photos.google.com/settings på en computer.
  2. Klik på Frigør lagerplads. Denne handling ændrer ikke kvaliteten af dine fremtidige uploads.

Flyt billeder og videoer til papirkurven

1. Gå til photos.google.com på din computer.
  2. Peg på et element, du vil flytte til papirkurven.
  3. Klik på Vælg Vælg øverst til venstre.
  4. Øverst til højre skal du klikke på Slet Slet efterfulgt af Flyt til papirkurv.

Køb mere lagerplads

Se, hvordan du køber mere Google-lagerplads.

Sådan anvendes din lagerplads

Elementer, der optager plads

Fjern skjulte data fra apps i Google Drev

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Administrer apps til venstre.
  4. Hvis der er skjulte data, kan du se, hvor mange der er, under appbeskrivelsen.
  5. Du kan slette disse data ved at klikke på Valgmuligheder og derefter Slet skjulte appdata.
Elementer, der ikke optager plads
  • Google Drev: ​Google Docs, Sheets, Slides, Analyse, Sites og filer i "Delt med mig". Disse filer optager kun plads i ejerens Google Drev.
  • Google Fotos: Billeder og videoer, som er gemt i "høj kvalitet".
Forskelle på lagerplads i Google Drev

Elementer i Google Drev til din computer fylder ikke det samme som de samme elementer på drive.google.com.

• Elementer i din papirkurv optager plads i Google Drev, men synkroniseres ikke med din computer.
  • Delte elementer optager plads på din computer, men ikke i Google Drev.
  • Elementer, der er i flere mapper, synkroniseres med alle mapper på din computer, hvilket optager mere plads.
  • Hvis du kun synkroniserer nogle mapper med din computer, er lagerpladsen på din computer mindre end det, der vises i Google Drev.
  • Din computer viser muligvis en lidt anden filstørrelse end drive.google.com på grund af Mac- eller pc-krav.
Hvis du løber tør for plads

Hvis du har nået grænsen for lagerplads, eller hvis du har nedgraderet din konto, og dine filer nu overskrider din grænse for lagerplads, vil du bemærke nogle begrænsninger. Du beholder alle dine nuværende filer, men du kan ikke tilføje nye filer. Eksempel:

• Gmail: Du kan ikke sende eller modtage beskeder.
  • Google Drev: Du kan ikke synkronisere eller uploade nye filer. Der synkroniseres ikke længere mellem Google Drev-mappen på din computer og Mit drev. Du kan stadig oprette Google-dokumenter, da de ikke optager lagerplads
  • Google Fotos: Du kan ikke uploade billeder i oprindelig kvalitet. Hvis du vil tilføje flere billeder, kan du enten uploade eller sikkerhedskopiere i høj kvalitet (lavere opløsning) eller slå sikkerhedskopiering fra.