Tiedostojen käsitteleminen Google Drive ‑tallennustilassa

Jos haluat poistaa tiedostoja Google Drivesta, siirrä ne roskakoriin. Roskakorissa olevat tiedostot poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua. Voit palauttaa tiedostot roskakorista ennen 30 päivän aikarajaa. Voit myös tyhjentää roskakorin poistamalla tiedostot pysyvästi. Jos poistat, palautat tai poistat pysyvästi useita tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Tallennustilasi jaetaan Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien kesken

Voit tarkistaa jäljellä olevan tallennustilan määrän tietokoneella osoitteesta google.com/settings/storage.

Tärkeää: Kun tilisi tallennustila on täynnä, et voi lähettää tai vastaanottaa sähköposteja.

Tilan vapauttaminen

Poista sisältöä Google Drivesta, Gmailista ja Google Kuvista, jotta saat tilaa uusille kohteille.

Vapauta tallennustilaa

Tiedostojen poistaminen koon mukaan Google Drivesta
  1. Lajittele tiedostot tietokoneella suurimmasta pienimpään.
  2. Siirrä tarpeettomat tiedostot roskakoriin ja poista ne pysyvästi.

Vinkki: 24 tunnin kuluessa Google Drive ‑tilillesi vapautuu tallennustilaa poistamiesi tiedostojen tiedostokoon verran.

Gmail

Isojen sähköpostien poistaminen pysyvästi

1. Kirjoita hakukenttään has:attachment larger:10M.

2. Klikkaa Haku Haku.
    Huom. Korvaa "10" suuremmalla luvulla, jos haluat poistaa sitä isompia tiedostoja.

3. Valitse tarpeettomat sähköpostit ja klikkaa Poista Poista.
  4. Valitse sivun vasemmasta reunasta Valikko Valikkoja sitten Roskakori.
  5. Klikkaa yläreunasta Tyhjennä roskakori nyt.

Sähköpostien poistaminen roskapostista pysyvästi

1. Valitse vasemmalta Roskaposti. Jos et näe Roskaposti-kohtaa, valitse Lisää.
  2. Valitse yläreunasta Poista kaikki roskapostiviestit nyt. Voit myös valita haluamasi viestit. Klikkaa sitten Poista pysyvästi.

Jos haluat hakea sähköposteista muilla tavoin, lue lisää Gmailin hakuoperaattoreista.

Google Kuvat

Kuvien ja videoiden siirtäminen roskakoriin

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Osoita kohdetta, jonka haluat siirtää roskakoriin.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valitse Valitse.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.

Tarpeettomien tiedostojen poistaminen

Poista yksi tai useampi tallennustilaa vievä tiedosto Google Onen tallennustilan ylläpidon avulla. Lue lisää Google-tallennustilan vapauttamisesta.

Jos poistat tiedoston vahingossa, katso ohjeet poistetun tiedoston palauttamiseen.

Miten tallennustila jakautuu

Tallennustilaa kuluttavat kohteet

Google Drive

• Suurin osa Omassa Drivessa olevista tiedostoista, esimerkiksi
    • PDF-tiedostot
    • Kuvat
    • Videot
  • Roskakorissa olevat tiedostot. Lue lisää roskakorin tyhjentämisestä.
  • 1.6.2021 alkaen uudet Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostot kuluttavat tallennustilaa. Aiemmin luodut tiedostot eivät kuluta tallennustilaa, ellei niitä muokata 1.6. tai sen jälkeen.
    Tärkeää: Google Workspace- ja G Suite ‑versioiden osalta muutos tulee voimaan 1.2.2022.

Gmail

• Viestit ja liitteet, kuten Roskaposti- ja Roskakori-kansioissa olevat kohteet.

Google Kuvat

• Alkuperäisellä laadulla varmuuskopioidut kuvat ja videot.
  • Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu korkealaatuisina (nykyisin tämän vaihtoehdon nimi on Tallennustilan säästö) tai peruslaatuisina 1.6.2021 jälkeen. Ennen 1.6.2021 varmuuskopioidut korkea- tai peruslaatuiset valokuvat ja videot eivät kuluta Google-tilisi tallennustilaa. Lue lisää Kuvien varmuuskopiointivaihtoehdoista.

Google Drive ‑sovellusten piilotetun datan poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Hallinnoi sovelluksia.
  4. Mahdollisen piilotetun datan määrä näkyy sovelluksen kuvauksesta.
  5. Voit poistaa tämän datan valitsemalla Asetukset ja sitten Poista piilotetut sovellustiedot.
Kohteet, jotka eivät kuluta tallennustilaa

Google Drive

• Jaettu minulle ‑kansiossa ja jaetuissa Driveissa olevat tiedostot. Nämä kuluttavat tallennustilaa vain omistajan Google Drivesta.
  • Google Sites ‑sivustot.
  • Ennen 1.6.2021 luodut Google Docs-, Sheets-, Slides-, Forms-, Jamboard- ja Drawings-tiedostot, joita ei ole muokattu kyseisen päivän jälkeen.

Google Kuvat

Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu Tallennustilan säästö- tai peruslaatuisina ennen 1.6.2021.

Toisistaan poikkeavat Google Drive ‑tallennustilan tiedot

Tietokoneen Google Drivessa olevien kohteiden käyttämä tallennustila saattaa poiketa osoitteeseen drive.google.com tallennettujen samojen kohteiden käyttämästä tallennustilasta.

• Roskakorissa olevat kohteet kuluttavat Google Driven tallennustilaa, mutta niitä ei synkronoida tietokoneellesi.
  • Jaetut kohteet kuluttavat tallennustilaa tietokoneellasi, mutta eivät Google Drivessa.
  • Useassa kansiossa olevat kohteet synkronoidaan kaikkiin vastaaviin kansioihin tietokoneellasi, jolloin tallennustilaa kuluu enemmän.
  • Jos synkronoit vain osan kansioista tietokoneellesi, tietokoneella näkyvä käytetty tallennustila on pienempi kuin Google Drivessa.
  • Tietokoneella näkyvä tiedostokoko voi hieman poiketa osoitteessa drive.google.com näkyvästä tiedostokoosta Mac- tai PC-tietokoneiden vaatimusten mukaan.
Mitä tapahtuu, jos tallennustila loppuu?

Gmail

Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä. Sinulle lähetetyt viestit palautuvat lähettäjälle.

Tärkeää: Jos tilisi on 1.6.2021 jälkeen käyttämättä vähintään kaksi vuotta tai sen tallennuskiintiö pysyy tuon ajan ylittyneenä, kaikki sähköpostisi saatetaan poistaa.

Google Drive

Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja. Et voi luoda uusia tiedostoja Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa, Drawingsissa, Formsissa tai Jamboardissa. Sinä ja muut ette myöskään voi muokata tai kopioida tiedostoja, ennen kuin vapautat tallennustilaa. Synkronointi tietokoneen Google Drive ‐kansion ja Oman Driven välillä keskeytyy.

Tärkeää: Jos tilisi on 1.6.2021 jälkeen käyttämättä vähintään kaksi vuotta tai sen tallennuskiintiö pysyy tuon ajan ylittyneenä, kaikki sähköpostisi saatetaan poistaa.

Google Kuvat

Et voi varmuuskopioida kuvia tai videoita. Jos haluat lisätä kuvia tai videoita, voit vapauttaa Google-tallennustilaa tai ostaa sitä lisää.

Vapauta tallennustilaa

Tärkeää: Jos tilisi on 1.6.2021 jälkeen käyttämättä vähintään kaksi vuotta tai sen tallennuskiintiö pysyy tuon ajan ylittyneenä, kaikki sähköpostisi saatetaan poistaa.