Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Bestanden in je Google Drive-opslag beheren

Je opslag wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Als je account de opslaglimiet heeft bereikt, kun je geen e-mails meer sturen of krijgen.

Ga op een computer naar google.com/settings/storage om te zien hoeveel ruimte je nog hebt.

Ruimte vrijmaken

Maak ruimte vrij in Google Drive, Gmail en Google Foto's om nieuwe items te kunnen toevoegen.

Verplaats Google Drive-bestanden naar de prullenbak om ze te verwijderen. Bestanden in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Je kunt bestanden uit de prullenbak herstellen zolang de periode van 30 dagen nog niet voorbij is. Je kunt bestanden ook definitief verwijderen om de prullenbak leeg te maken. Als je meerdere bestanden of mappen tegelijk verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Bestanden verwijderen op grootte in Google Drive
  1. Gebruik een computer om je bestanden te bekijken in een lijst van groot naar klein.
  2. Verplaats bestanden die je niet meer nodig hebt naar de prullenbak en verwijder ze dan definitief.

Tip: Verwijderde items worden binnen 24 uur getoond als beschikbare ruimte in je Google Drive-account.

Grote e-mails in Gmail definitief verwijderen
  1. Typ in het zoekvak has:attachment larger:10M.

2. Klik op Zoeken Zoeken.
    Opmerking: Vervang 10 door een groter getal als je grotere bestanden wilt verwijderen.

3. Selecteer de e-mails die je niet meer nodig hebt en klik op Verwijderen Verwijderen.
  4. Klik links op de pagina op Menu Menuen dan Prullenbak.
  5. Klik bovenaan op Prullenbak nu leegmaken.

E-mails in de spammap definitief verwijderen
  1. Klik links op Spam. Als Spam niet wordt weergegeven, klik je op Meer.
  2. Klik boven de lijst met berichten op Alle spamberichten nu verwijderen. Of selecteer afzonderlijke e-mails en klik vervolgens op Definitief verwijderen.
Bekijk meer informatie over zoekoperators in Gmail voor andere manieren om naar e-mails te zoeken.
Foto's en video's naar de prullenbak verplaatsen
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een item dat je naar de prullenbak wilt verplaatsen.
  3. Klik linksboven op Selecteren Selecteren.
  4. Klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen en dan Weggooien.
Bestanden verwijderen en herstellen met Google One-opslagbeheer
Verborgen app-gegevens verwijderen uit Google Drive
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links op Apps beheren.
  4. Als er verborgen gegevens zijn, zie je de hoeveelheid onder de beschrijving van de app.
  5. Als je deze gegevens wilt verwijderen, klik je op Opties en dan Verborgen app-gegevens verwijderen.

Items die opslagruimte gebruiken

Google Drive
Belangrijk: Vanaf 1 juni 2021 tellen alle nieuwe bestanden van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard mee voor de opslag. Bestaande bestanden tellen niet mee voor de opslag, tenzij ze op of na 1 juni 2021 worden gewijzigd. Voor Google Workspace- en G Suite-versies is deze wijziging ingegaan op 1 februari 2022.
Gmail
Net als de inhoud van spammappen en prullenbakken nemen ook berichten en bijlagen ruimte in beslag.
Google Foto's
  • Foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in de oorspronkelijke kwaliteit, nemen ruimte in beslag.
  • Foto's en video's waarvan na 1 juni 2021 een back-up is gemaakt in hoge kwaliteit (nu Opslagbesparing genoemd) of basiskwaliteit. Foto's en video's waarvan vóór 1 juni 2021 een back-up in hoge kwaliteit of basiskwaliteit is gemaakt, tellen niet mee voor de gebruikte opslag van je Google-account. Bekijk meer informatie over back-upopties voor Foto's.
Opslagverschillen in Google Drive

Items in Google Drive voor je computer nemen een andere hoeveelheid ruimte in beslag dan dezelfde items op drive.google.com.

• Items in je prullenbak nemen ruimte in beslag in Google Drive, maar worden niet met je computer gesynchroniseerd.
  • Gedeelde items nemen ruimte in beslag op je computer, maar niet in Google Drive.
  • Items die in meerdere mappen staan, worden gesynchroniseerd in alle mappen op je computer en nemen daardoor meer ruimte in beslag.
  • Als je slechts enkele mappen met je computer synchroniseert, is de opslag op je computer minder dan wat wordt weergegeven in Google Drive.
  • Je computer kan een iets andere bestandsgrootte laten zien dan drive.google.com, vanwege Mac- of pc-vereisten.

Items die geen opslagruimte gebruiken

Google Drive
  • Bestanden in Gedeeld met mij en gedeelde Drives nemen geen ruimte in beslag. Deze bestanden gebruiken alleen ruimte in de Google Drive van de eigenaar.
  • Google Sites.
  • Bestanden van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Jamboard en Tekeningen die je vóór 1 juni 2021 hebt gemaakt en na die datum niet meer hebt bewerkt.
Google Foto's
Foto's en video's waarvan vóór 1 juni 2021 een back-up is gemaakt in hoge kwaliteit of basiskwaliteit nemen geen ruimte in beslag.

Wat er gebeurt als je geen opslagruimte meer hebt

Gmail
Belangrijk: Als je na 1 juni 2021 2 jaar of langer inactief blijft of je opslagquotum overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.
Je kunt geen berichten sturen of krijgen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
Google Drive
Belangrijk: Als je na 1 juni 2021 2 jaar of langer inactief blijft of je opslagquotum overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.
Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. Jij en anderen kunnen de betreffende bestanden ook niet meer bewerken of kopiëren totdat je opslag vrijmaakt. Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive.
Google Foto's
Belangrijk: Als je na 1 juni 2021 2 jaar of langer inactief blijft of je opslagquotum overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.

Je kunt geen back-ups maken van foto's en video's. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Opslagruimte vrijmaken