Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Bestanden in je Google Drive-opslag beheren

Je opslag wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Als je account de opslaglimiet heeft bereikt, kun je geen bestanden meer uploaden naar Drive of maken in Drive. Ontdek het opslagbeleid van Google.

Informatie over hoe je bestanden beheert in je Google Drive-opslag:

Checken hoeveel opslag je hebt

Ga op een computer naar google.com/settings/storage om te checken hoeveel opslagruimte je nog hebt.

Meer informatie over de verschillen in opslagbeleid per abonnement

Het opslagbeleid verschilt per abonnement:

• Je account, , is een persoonlijk account met 15 GB aan kosteloze opslagruimte: deze opslag wordt gedeeld tussen Drive, Gmail en Foto's.
  • Je bent niet ingelogd op een Google-account: als je wilt weten welk abonnement je hebt, log je in op je Google-account en laad je dit artikel opnieuw.
Google Workspace-opslag

Google Workspace-opslag wordt gedeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's. Meer informatie over hoe opslaggebruik wordt berekend

Hoeveel opslag elke gebruiker heeft, hangt af van uw Google Workspace-versie. De meeste Google Workspace-versies hebben gecombineerde opslag. In de volgende tabellen wordt gecombineerde opslag aangegeven als de totale opslag of een hoeveelheid opslag keer het aantal eindgebruikerslicenties.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

G Suite Basic

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

30 GB per eindgebruiker

G Suite Business

G Suite Business - Gearchiveerde gebruikers

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

Onbeperkte opslag

1 TB per gearchiveerde gebruiker

Google Workspace Business Starter 30 GB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Standard 2 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers

Voor klanten met 5 of meer eindgebruikers kan Google naar eigen goeddunken na een redelijk verzoek meer opslag beschikbaar stellen. Meer informatie over hoe u opslag aanvraagt

Google Workspace for Education

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB in totaal voor alle eindgebruikers
Google Workspace for Education Teaching and Learning Upgrade 100 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties
Google Workspace for Education Plus 20 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties

Ga naar Over de beschikbaarheid en het gebruik van opslag voor meer informatie over Google Workspace for Education-opslag.

Google Workspace Essentials

Gmail is niet inbegrepen bij Google Workspace Essentials-versies.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per eindgebruiker

Google Workspace Essentials

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

100 GB keer het aantal eindgebruikers, met een maximum van 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB keer het aantal eindgebruikers
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Frontline

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per eindgebruiker*

*Deze opslaglimiet geldt voor alle eindgebruikers die een Google Workspace Frontline-versie gebruiken, zelfs als de klant een ander Google Workspace-abonnement heeft gekocht met andere opslaglimieten.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Nonprofits

100 TB voor alle eindgebruikers
Google One-opslag
Google One-opslag wordt gedeeld door Drive, Gmail en Foto's en tussen gezinsaccounts, indien van toepassing. Hoeveel opslag elke gebruiker heeft, hangt af van je Google Workspace-versie.

Google One Plan

Payment

Availability

100 GB

Monthly or yearly

Everyone

200 GB

Monthly or yearly

Everyone

2 TB

Monthly or yearly

Everyone

5 TB

Monthly or yearly

Upgrade for existing members

10 TB

Monthly

Upgrade for existing members

20 TB

Monthly

Upgrade for existing members

30 TB

Monthly

Upgrade for existing members
Google One-leden kunnen de functies van hun abonnement delen met maximaal 5 gezinsleden.
Iedereen krijgt kosteloos 15 GB cloudopslag bij een Google-account. De rest van de betaalde Google One-opslag wordt gedeeld door de gezinsleden. Ontdek hoe je start of stopt met delen met je gezin.
Je kunt ook opslagbeheer gebruiken om je Google-opslag op te schonen en problemen op te lossen.

Hoe je ruimte vrijmaakt

Belangrijk: Bestanden in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Voor die tijd kun je je bestanden herstellen. Na 30 dagen kun je deze bestanden definitief kwijtraken.
Als je je Google Drive-, Gmail- of Google Foto's-bestanden wilt verwijderen en ruimte wilt vrijmaken, verplaats je ze naar de prullenbak en maak je de prullenbak leeg. Als je meerdere bestanden of mappen tegelijk verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Meer informatie over items die opslagruimte gebruiken

Google Drive
Belangrijk: Vanaf 1 juni 2021 tellen alle nieuwe bestanden van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard mee voor de opslag. Bestaande bestanden tellen niet mee voor de opslag, tenzij ze op of na 1 juni 2021 worden gewijzigd.
  • De meeste bestanden in Mijn Drive nemen ruimte in beslag. Mijn Drive bevat bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert, zoals pdf's, afbeeldingen of video's. Het bevat ook bestanden die je maakt, zoals Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren.
  • Items in de prullenbak nemen ook ruimte in beslag. Bekijk hoe je de prullenbak leegt.
  • Als u Drive gebruikt op het werk of op school, telt content in de prullenbak van gedeelde Drives ook mee voor de opslag van uw organisatie.
Gmail
Net als de inhoud van spammappen en prullenbakken nemen ook berichten en bijlagen ruimte in beslag.
Google Foto's
  • Foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in de oorspronkelijke kwaliteit, nemen ruimte in beslag.
  • Foto's en video's waarvan na 1 juni 2021 een back-up is gemaakt in hoge kwaliteit (nu Opslagbesparing genoemd) of basiskwaliteit. Foto's en video's waarvan vóór 1 juni 2021 een back-up in hoge kwaliteit of basiskwaliteit is gemaakt, tellen niet mee voor de gebruikte opslag van je Google-account. Bekijk meer informatie over back-upopties voor Foto's.
Andere items die opslagruimte gebruiken

Bestanden buiten Gmail, Drive en Foto's kunnen nog steeds je Google-opslagruimte gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn back-ups van je WhatsApp-berichten en -media.

Zo zet je back-ups van je WhatsApp-berichten uit:

1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen.
  2. Zet Back-ups in Drive uit.

Je kunt je bestaande WhatsApp-back-ups rechtstreeks beheren via:

• WhatsApp-app
  • Google-accountinstellingen onder Je Google-account beheren
Opslagverschillen in Google Drive

Items in Google Drive voor desktop nemen een andere hoeveelheid ruimte in beslag dan dezelfde items op drive.google.com.

• Items in je prullenbak nemen ruimte in beslag in Google Drive, maar worden niet met je computer gesynchroniseerd.
  • Gedeelde items nemen ruimte in beslag op je computer, maar niet in Google Drive.
  • Items die in meerdere mappen staan, worden gesynchroniseerd in alle mappen op je computer en nemen daardoor meer ruimte in beslag.
  • Als je slechts enkele mappen met je computer synchroniseert, is de opslag op je computer minder dan wat wordt weergegeven in Google Drive.
  • Je computer kan een iets andere bestandsgrootte laten zien dan drive.google.com, vanwege Mac- of pc-vereisten.

Meer informatie over items die geen opslagruimte gebruiken

Google Drive
  • Bestanden in Gedeeld met mij en gedeelde Drives nemen geen ruimte in beslag. Deze bestanden gebruiken alleen ruimte in de Google Drive van de eigenaar.
  • Google Sites.
  • Bestanden van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Jamboard en Tekeningen die je vóór 1 juni 2021 hebt gemaakt en na die datum niet meer hebt bewerkt.
Google Foto's
Foto's en video's waarvan vóór 1 juni 2021 een back-up is gemaakt in hoge kwaliteit of basiskwaliteit nemen geen ruimte in beslag.

Wat er gebeurt als je geen opslagruimte meer hebt

Belangrijk: Als je het opslagquotum 2 jaar lang hebt overschreden, kan je content uit Gmail, Drive en Foto's worden verwijderd.
Gmail
Je kunt geen berichten sturen of krijgen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
Google Drive
Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. Jij en anderen kunnen de betreffende bestanden ook niet meer bewerken of kopiëren totdat je opslag vrijmaakt. Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive.
Google Foto's

Je kunt geen back-ups maken van foto's en video's. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Opslagruimte vrijmaken