Hantera och återställa enhetens säkerhetskopior på Google Drive

Viktigt! Om du vill säkerhetskopiera din Pixel-telefon eller Nexus-enhet uppdaterar du den till Android 6.0 eller högre.

Du kan säkerhetskopiera och återställa följande objekt på din Pixel-mobil eller Nexus-enhet:

• Appar
  • Samtalshistorik
  • Enhetsinställningar
  • Kontakter
  • Kalender
  • SMS (enbart Pixel-mobiler)
  • Bilder och videor (enbart Pixel-mobiler)

Läs om hur du säkerhetskopierar foton på alla enheter med Google Foto.

Hitta och hantera säkerhetskopior

1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Tryck på Meny Menyföljt av Säkerhetskopior.
  3. Tryck på säkerhetskopian du vill hantera.

Vad händer när din säkerhetskopia löper ut

Din säkerhetskopia finns kvar så länge du använder enheten. Om du inte använder enheten på två veckor, visas ett utgångsdatum nedanför säkerhetskopian.

Exempel: "Löper ut om 54 dagar."

Andra appar

WhatsApp

Läs om hur du säkerhetskopierar och återställer dina WhatsApp-meddelanden med Google Drive.

• Dina säkerhetskopior använder inte ditt lagringsutrymme på Google Drive för ditt privata Google-konto.
  • Du kan använda säkerhetskopian för att återställa dina meddelanden och bilagor till WhatsApp.
  • Du kan stoppa och ta bort säkerhetskopior, men du kan inte se filerna i säkerhetskopian.