Foto's en video's uit Google Drive toevoegen aan Google Foto's

Je kunt foto's uit Google Drive toevoegen aan Google Foto's om je foto's en video's naar wens in te delen in verschillende services.

Voordat je begint

• De foto moet groter zijn dan 256 pixels.
  • Het bestandstype moet JPG, GIF, WebP, TIFF of RAW zijn.
  • Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, moet je items downloaden van Google Drive en opnieuw uploaden naar Google Foto's.

Tip: Meer informatie over hoe je al je foto's en video's kunt downloaden.

Foto's en video's uit Google Drive toevoegen aan Google Foto's

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Uploaden en dan Google Drive
  3. Zoek en selecteer je foto's.
  4. Klik op Uploaden.

Wat er gebeurt als je een foto wijzigt of verwijdert

Wijzigingen die je aanbrengt in Drive, zijn alleen van toepassing op Drive. Wijzigingen die je aanbrengt in Google Foto's, zijn alleen van toepassing op Google Foto's.

Je opslaggebruik controleren

Je foto's en video's worden opgeslagen in de opslagruimte in je Google-account.

• Van items die je vanuit Google Drive naar Google Foto's kopieert, wordt een back-up gemaakt op basis van de uploadgrootte.
  • Als je een item vanuit Google Drive naar Google Foto's kopieert, telt de nieuwe kopie in Google Foto's ook mee voor je opslagruimte.
  • Meer informatie over hoe je de uploadgrootte wijzigt