Hantera dina kartor i Google Drive

Du kan se alla Mina kartor i Google Drive, både kartor som du själv har skapat och sådana som delas med dig. Använd funktionerna i Drive när du vill hantera dina kartor och dina Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Skapa eller öppna en karta

Så här skapar du en karta i Google Drive:

1. Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto.
  2. Öppna Google Drive.
  3. Klicka på Nytt följt av Mer följt av Google Mina kartor.

Så här öppnar du en karta som du redan har skapat i Mina kartor:

1. Öppna Google Drive.
  2. Klicka på Min enhet.
  3. Dubbelklicka på kartan du vill öppna.

Så här raderar du en karta i Google Drive:

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på kartan och klicka på den.
  3. Klicka på Ta bort Remove högst upp till höger.

Om du raderar en karta flyttas den till mappen Papperskorg i Drive. Därifrån kan du sedan radera den permanent eller återställa den. Kartan finns kvar i Mina kartor tills du raderar den permanent från mappen Papperskorg.

Dela en karta

Du kan ställa in delningsalternativ för dina kartor i Google Drive. Alla ändringar av delningsinställningarna återspeglas automatiskt i Mina kartor.

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på kartan och klicka på den.
  3. Klicka på Dela Share i verktygsfältet högst upp på sidan.
  4. Ange e-postadresserna till personerna som du vill dela kartan med i textrutan under Bjud in personer. Du kan lägga till enstaka personer eller en e-postlista, eller välja bland dina kontakter.
  5. Välj en åtkomstnivå på rullgardinsmenyn: Kan visa eller Kan redigera. (Du kanske också ser alternativet Kan kommentera. Alternativet fungerar precis som Kan visa för kartor.)
Ändra en kartas namn eller beskrivning

Om du ändrar en kartas namn eller beskrivning i Google Drive återspeglas ändringarna automatiskt i Mina kartor och tvärtom.

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på kartan och klicka på den.
  3. Ändra namnet genom att klicka på Fler åtgärder Mer. Välj Byt namn.
  4. Ändra beskrivningen genom att klicka på Fler åtgärder Mer. Välj Visa information.
Ordna dina kartor

Med Google Drive kan du hålla ordning på dina kartor så att det blir enkelt att hitta dem. Samla till exempel alla dina semesterkartor i en särskild mapp. Om du har skapat många kartor och snabbt vill öppna en viss karta skriver du bara valfri text från kartans namn i sökrutan.

Läs mer om hur du ordnar filer i Google Drive.

Radera en karta

Om du raderar en karta från Mina kartor eller från Google Drive så flyttas den till mappen Papperskorg i Drive.  Om du vill radera en slängd karta permanent (eller återställa den) så öppnar du Google Drive och letar upp kartan i mappen Papperskorg.

Läs mer om mappen Papperskorg i Google Drive.

Viktiga anmärkningar om kartor i Drive
  • Lagring: Precis som med Google Dokument, Kalkylark och Presentationer upptar dina kartor inget lagringsutrymme i Google Drive.
  • Offlinesynkronisering: Dina kartor är bara tillgängliga i Google Drive på webben. Du kan inte komma åt dem offline.