Hantera dina kartor i Google Drive

Du kan se alla Mina kartor i Google Drive, både kartor som du själv har skapat och sådana som delas med dig. Använd funktionerna i Drive när du vill hantera dina kartor och dina Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Skapa eller öppna en karta

Så här skapar du en karta i Google Drive:

1. Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto.
  2. Öppna Google Drive.
  3. Klicka på Nytt och sedan Mer och sedan Google Mina kartor.

Så här öppnar du en karta som du redan har skapat i Mina kartor:

1. Öppna Google Drive.
  2. Klicka på Min enhet.
  3. Dubbelklicka på kartan du vill öppna.

Så här raderar du en karta i Google Drive:

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på kartan och klicka på den.
  3. Klicka på Ta bort högst upp till höger Ta bort.

Om du raderar en karta från Google Drive flyttas den till mappen Papperskorgen i Drive. Därifrån kan du sedan radera den permanent eller återställa den. Mappen finns kvar i Mina kartor tills du raderar den permanent från Papperskorgen. Om du raderar en karta från Mina kartor raderas den permanent från Drive och kan inte återställas.

Dela en karta

Du kan ställa in delningsalternativ för dina kartor i Google Drive. Alla ändringar av delningsinställningarna återspeglas automatiskt i Mina kartor.

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på kartan och klicka på den.
  3. Klicka på Dela Share i verktygsfältet högst upp på sidan.
  4. Ange e-postadresserna till personerna som du vill dela kartan med i textrutan under Bjud in personer. Du kan lägga till enstaka personer eller en e-postlista, eller välja bland dina kontakter.
  5. Välj en åtkomstnivå på rullgardinsmenyn: Kan visa eller Kan redigera. (Du kanske också ser alternativet Kan kommentera. Alternativet fungerar precis som Kan visa för kartor.)
Ändra en kartas namn eller beskrivning

Om du ändrar en kartas namn eller beskrivning i Google Drive återspeglas ändringarna automatiskt i Mina kartor och tvärtom.

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på kartan och klicka på den.
  3. Ändra namnet genom att klicka på Fler åtgärder . Välj Byt namn.
  4. Ändra beskrivningen genom att klicka på Fler åtgärder . Välj Visa information.
Ordna dina kartor

Med Google Drive kan du hålla ordning på dina kartor så att det blir enkelt att hitta dem. Samla till exempel alla dina semesterkartor i en särskild mapp. Om du har skapat många kartor och vill öppna en viss karta snabbt skriver du bara valfri text från kartans namn i sökrutan.

Läs mer om hur du ordnar filer i Google Drive.

Radera en karta

Om du raderar en karta från Google Drive flyttas den till mappen Papperskorgen i Drive. Därifrån kan du sedan radera den permanent eller återställa den. Tänk på att mappen fortfarande finns kvar i Mina kartor tills du raderar den permanent från Papperskorgen. Om du raderar en karta från Mina kartor raderas den permanent från Drive och kan inte återställas.

Viktiga anmärkningar om kartor i Drive
  • Lagring: Precis som med Google Dokument, Kalkylark och Presentationer upptar dina kartor inget lagringsutrymme i Google Drive.
  • Offlinesynkronisering: Dina kartor är bara tillgängliga i Google Drive på webben. Du kan inte komma åt dem offline.
  • Ändra ägare: När du delar en karta från Google Drive är alternativet Ändra ägare inte tillgängligt.