Hantera dina kartor i Google Drive

Funktionen Mina kartor är integrerad med Google Drive, så att du ser alla dina kartor – både kartor du skapat och sådana som delats med dig – där. Använd funktionerna i Drive för att hantera dina kartor.

Skapa eller öppna en karta

Skapa en mapp i Google Drive så här:

1. Se till att du är inloggad på ditt Google-konto.
  2. Öppna Google Drive.
  3. Klicka på Ny följt av Mer följt av Google Mina kartor.

Så här öppnar du en karta som du redan har skapat i Mina kartor:

1. Öppna Google Drive.
  2. Klicka på Min enhet.
  3. Dubbelklicka på kartan du vill öppna.

Så här tar du bort en karta i Google Drive:

1. Öppna Google Drive.
  2. Hitta din karta och klicka på den en gång.
  3. I det övre högra hörnet klickar du på Ta bort Ta bort.

Om du raderar en karta flyttas den till mappen Papperskorg i Drive. Därifrån kan du sedan radera den permanent eller återställa den. Mappen finns fortfarande i Mina kartor tills du raderar den permanent från Papperskorgen.

Dela en karta

Från Google Drive kan du ange delningsalternativ för dina kartor. Alla ändringar du gör av delningsinställningar i Drive återspeglas automatiskt i Mina kartor.

1. Öppna Google Drive.
  2. Hitta din karta och klicka på den en gång.
  3. I verktygsfältet överst på sidan klickar du på Dela Share.
  4. Ange e-postadresserna till personerna som du vill dela kartan med i textrutan under Bjud in personer. Det går att lägga till en enskild person, en e-postlista eller välja bland dina kontakter.
  5. Välj åtkomstnivå från rullgardinsmenyn: Får visa eller Får redigera. (Du kan också se alternativet Kan kommentera; för kartor fungerar det här alternativet precis som Kan visa.)
Ändra titel eller beskrivning för en karta

Om du ändrar en kartas titel eller beskrivning i Google Drive återspeglas dessa ändringar automatiskt i Mina kartor och tvärtom.

1. Öppna Google Drive.
  2. Hitta din karta och klicka på den en gång.
  3. Om du vill ändra på titeln klickar du på Fler åtgärder Mer. Välj sedan Byt namn.
  4. Ändra beskrivningen genom att klicka på Fler åtgärder Mer. Välj sedan Visa information.
Organisera dina kartor

Med Google Drive kan du hålla ordning på dina kartor och det blir lätt att hitta dem. Du kan till exempel placera alla dina semesterkartor i en mapp. Om du har skapat många kartor och vill öppna en viss karta snabbt anger du bara valfri text från kartans titel i sökrutan.

Läs mer om att organisera filer på Google Drive.

Radera en karta

Om du raderar en karta från Mina kartor eller från Google Drive så flyttas den till mappen Papperskorg i Drive. Om du vill radera en slängd karta permanent (eller återställa den) så öppnar du Google Drive och letar reda på kartan i mappen Papperskorg.

Läs mer om mappen Papperskorg i Google Drive.

Viktiga anmärkningar om kartor i Drive
  • Lagring: Dina kartor använder inget av din lagringskvot för Google Drive.
  • Offlinesynkronisering: Dina kartor finns enbart i Google Drive på webben. Du kan inte komma åt dem offline.
Visa Mina kartor på mobila enheter
Du kan inte skapa Mina kartor på mobila enheter. Läs mer om hur du skapar en karta på datorn så här visar du en karta i Google Drive med en mobil enhet:
  1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Hitta din karta.
  3. Klicka en gång.
  4. Du kan visa kartan i telefonens webbläsare.
Så här raderar du en karta i Google Drive med en mobil enhet:
  1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Hitta din karta.
  3. Välj till höger om kartfilen.
  4. Klicka på Ta bort.