Administrer kartene dine i Google Disk

Du kan se alle My Maps-kartene dine i Google Disk – både de du selv har opprettet, og de andre har delt med deg. Bruk funksjonene i Disk for å administrere kartene dine.

Opprett eller åpne kart

Slik oppretter du kart i Google Disk:

1. Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Åpne Google Disk.
  3. Klikk på Ny og så Mer og så Google My Maps.

Slik åpner du kart du allerede har opprettet i My Maps:

1. Åpne Google Disk.
  2. Klikk på Min disk.
  3. Dobbeltklikk på kartet du vil åpne.

Slik sletter du kart i Google Disk:

1. Åpne Google Disk.
  2. Finn kartet, og klikk på det én gang.
  3. Klikk på Fjern Fjern øverst til høyre.

Hvis du sletter et kart, flyttes det til Papirkurv-mappen i Disk. Der kan du slette det for godt eller gjenopprette det senere. Kartet ditt vises fortsatt i My Maps til du sletter det fra papirkurven for godt.

Del kart

I Google Disk kan du angi delingsalternativer for kartene dine. Eventuelle endringer du gjør i delingsinnstillingene i Disk, gjenspeiles automatisk i My Maps.

1. Åpne Google Disk.
  2. Finn kartet, og klikk på det én gang.
  3. Klikk på Del Del på verktøyraden øverst på siden.
  4. Skriv inn e-postadressene til personene du vil dele kartet med, i tekstfeltet under «Inviter andre». Du kan legge til enkeltpersoner eller e-postlister, eller du kan velge blant kontaktene dine.
  5. Velg tilgangsnivået fra rullegardinmenyen: Kan se eller Kan endre. (Du ser også alternativet Kan kommentere. For kart fungerer dette alternativet på samme måte som Kan se.)
Endre tittelen eller beskrivelsen til et kart

Hvis du endrer tittelen eller beskrivelsen til et kart i Google Disk, gjenspeiles disse endringene automatisk i My Maps, og omvendt.

1. Åpne Google Disk.
  2. Finn kartet, og klikk på det én gang.
  3. Klikk på Flere handlinger Mer for å endre tittelen. Deretter velger du Gi nytt navn.
  4. Klikk på Flere handlinger Mer for å endre beskrivelsen. Deretter velger du Se detaljer.
Organiser kartene dine

Bruk Google Disk for å organisere kartene dine slik at du enkelt kan finne dem. Du kan for eksempel legge alle feriekart i én mappe. Hvis du har opprettet mange kart og vil åpne et bestemt kart raskt, skriver du bare inn noe tekst fra kartets tittel i søkefeltet.

Finn ut mer om organisering av filer i Google Disk.

Slett kart

Hvis du sletter kart fra My Maps eller Google Disk, flyttes de til Papirkurv-mappen i Disk. Hvis du vil slette for godt (eller gjenopprette) et kart som er lagt i papirkurven, åpner du Google Disk og finner kartet i Papirkurv-mappen.

Finn ut mer om Papirkurv-mappen i Google Disk.

Viktige merknader om kart i Disk
  • Lagring: Kartene bruker ikke noe av lagringskvoten din i Google Disk.
  • Synkronisering uten nett: Kartene dine er bare tilgjengelige i Google Disk på nettet. Du har ikke tilgang til dem uten nett.
Se My Maps på mobilenheter
Du kan ikke opprette My Maps på mobilenheter. Finn ut hvordan du oppretter kart på en datamaskin. Slik ser du kart i Google Disk med en mobilenhet:
  1. Åpne Google Disk-appen.
  2. Finn kartet.
  3. Klikk på det én gang.
  4. Du kan se kartet i nettleseren på telefonen din.
Slik sletter du kart i Google Disk via en mobilenhet:
  1. Åpne Google Disk-appen.
  2. Finn kartet.
  3. Velg til høyre for kartfilen.
  4. Klikk på Fjern.