Uw kaarten beheren in Google Drive

U kunt al uw My Maps-kaarten bekijken in Google Drive, zowel kaarten die u zelf heeft gemaakt, als kaarten die met u zijn gedeeld. Met de functies van Google Drive kunt u naast uw Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties ook uw kaarten beheren.

Een kaart maken of openen

Maak als volgt een kaart in Google Drive:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Open Google Drive.
  3. Klik op Nieuw en vervolgens Meer en vervolgens Google My Maps.

Open als volgt een kaart die u in My Maps heeft gemaakt:

1. Open Google Drive.
  2. Klik op Mijn Drive.
  3. Dubbelklik op de kaart die u wilt openen.

Verwijder als volgt een kaart uit Google Drive:

1. Open Google Drive.
  2. Zoek uw kaart en klik er eenmaal op.
  3. Klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.

Als u een kaart uit Google Drive verwijdert, wordt deze naar de map Prullenbak in Drive verplaatst, waar u de kaart definitief kunt verwijderen of desgewenst kunt herstellen. Houd er rekening mee dat uw kaart nog steeds wordt weergegeven in My Maps totdat u de kaart definitief uit de map Prullenbak verwijdert. Als u een kaart uit My Maps verwijdert, wordt deze definitief uit Drive verwijderd en kan niet meer worden hersteld.

Een kaart delen

U kunt in Google Drive opties voor het delen van kaarten instellen. Eventuele wijzigingen die u in Google Drive aanbrengt in de instellingen voor delen, worden automatisch toegepast in My Maps, en andersom.

1. Open Google Drive.
  2. Zoek uw kaart en klik er eenmaal op.
  3. Klik in de werkbalk boven aan de pagina op Delen Share.
  4. Typ de e-mailadressen van de mensen met wie u wilt delen in het tekstvak onder 'Mensen uitnodigen'. U kunt één persoon of een mailinglijst toevoegen of kiezen uit uw contacten.
  5. Kies het toegangsniveau in het dropdownmenu Mag weergeven of Mag bewerken. (U ziet ook de optie Mag reageren. Voor kaarten werkt deze optie echter op dezelfde manier als Mag weergeven.)
De titel of de beschrijving van een kaart wijzigen

Als u in Google Drive de titel of de beschrijving van een kaart wijzigt, worden uw wijzigingen automatisch toegepast in My Maps en andersom.

1. Open Google Drive.
  2. Zoek uw kaart en klik er eenmaal op.
  3. Als u de titel wilt wijzigen, klikt u op Meer acties . Kies vervolgens Naam wijzigen.
  4. Als u de beschrijving wilt wijzigen, klikt u op de knop Meer acties . Kies vervolgens Details weergeven.
Uw kaarten organiseren

Met Google Drive kunt u ervoor zorgen dat uw kaarten goed geordend en eenvoudig vindbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld alle kaarten die betrekking hebben op uw vakantie opslaan in één map. Als u veel kaarten heeft en snel een bepaalde map wilt openen, kunt u (een deel van) de titel van de gewenste kaart opgeven in het vak Zoeken.

Meer informatie over hoe u bestanden organiseert in Google Drive.

Een kaart verwijderen

Als u een kaart uit Google Drive verwijdert, wordt deze naar de map Prullenbak in Drive verplaatst, waar u de kaart definitief kunt verwijderen of desgewenst kunt herstellen. Houd er rekening mee dat uw kaart nog steeds wordt weergegeven in My Maps totdat u de kaart definitief uit de Prullenbak verwijdert. Als u een kaart uit My Maps verwijdert, wordt deze definitief uit Drive verwijderd en kan niet meer worden hersteld.

Belangrijke opmerkingen over kaarten in Google Drive
  • Opslag: Net zoals bij Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, gelden in Google Drive geen opslagquota voor kaarten.
  • Offline synchronisatie: Uw kaarten zijn alleen beschikbaar in Google Drive op het web. U kunt ze niet offline bekijken.
  • Eigenaar wijzigen: Als u een kaart uit Google Drive deelt, is de optie 'Eigenaar wijzigen' niet beschikbaar.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.