Je kaarten beheren in Google Drive

Je kunt al je My Maps-kaarten bekijken in Google Drive, zowel kaarten die je zelf hebt gemaakt, als kaarten die met jou zijn gedeeld. Beheer je kaarten met de functies van Drive.

Een kaart maken of openen

Ga als volgt te werk om een kaart te maken in Google Drive:

1. Log in op je Google-account.
  2. Open Google Drive.
  3. Klik op Nieuw en dan Meer en dan Google My Maps.

Ga als volgt te werk om een kaart te openen die je in My Maps hebt gemaakt:

1. Open Google Drive.
  2. Klik op Mijn schijf.
  3. Dubbelklik op de kaart die je wilt openen.

Ga als volgt te werk om een kaart te verwijderen uit Google Drive:

1. Open Google Drive.
  2. Zoek je kaart en klik er eenmaal op.
  3. Klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.

Als je een kaart verwijdert, wordt deze naar de map Prullenbak in Drive verplaatst, waar je de kaart definitief kunt verwijderen of desgewenst kunt herstellen. Houd er rekening mee dat je kaart nog steeds wordt weergegeven in My Maps totdat je de kaart definitief uit de map Prullenbak verwijdert.

Een kaart delen

Je kunt in Google Drive opties voor het delen van kaarten instellen. Eventuele wijzigingen die je in Google Drive aanbrengt in de instellingen voor delen, worden automatisch toegepast in My Maps, en andersom.

1. Open Google Drive.
  2. Zoek je kaart en klik er eenmaal op.
  3. Klik in de werkbalk bovenaan de pagina op Delen Share.
  4. Typ de e-mailadressen van de mensen met wie je de kaart wilt delen in het tekstvak onder Mensen uitnodigen. Je kunt één persoon of een hele mailinglijst toevoegen of kiezen uit je contactpersonen.
  5. Kies het toegangsniveau in het dropdown-menu Mag weergeven of Mag bewerken. (Je ziet ook de optie Mag reageren. Voor kaarten werkt deze optie echter op dezelfde manier als Mag weergeven.)
De titel of de beschrijving van een kaart wijzigen

Als je in Google Drive de titel of de beschrijving van een kaart wijzigt, worden je wijzigingen automatisch toegepast in My Maps, en andersom.

1. Open Google Drive.
  2. Zoek je kaart en klik er eenmaal op.
  3. Als je de titel wilt wijzigen, klik je op Meer acties Meer. Kies vervolgens Naam wijzigen.
  4. Klik op Meer acties Meer om de beschrijving te wijzigen. Kies vervolgens Details weergeven.
Je kaarten ordenen

Met Google Drive kun je ervoor zorgen dat je kaarten goed geordend en eenvoudig vindbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld al je kaarten die betrekking hebben op je vakantie in één map opslaan. Als je veel kaarten hebt en snel een bepaalde map wilt openen, kun je (een deel van) de titel van de gewenste kaart typen in het vak Zoeken.

Meer informatie over hoe je bestanden ordent in Google Drive.

Een kaart verwijderen

Als je een kaart uit My Maps of Google Drive verwijdert, wordt deze verplaatst naar de map Prullenbak in Drive. Als je een kaart definitief uit de map Prullenbak wilt verwijderen (of herstellen), open je Google Drive en zoek je de kaart in de map Prullenbak.

Meer informatie over de map Prullenbak in Google Drive.

Belangrijke opmerkingen over kaarten in Google Drive
  • Opslag: Je kaarten gebruiken geen opslagquotum voor Google Drive.
  • Offline synchronisatie: je kaarten zijn alleen beschikbaar in Google Drive op het web. Je kunt ze niet offline bekijken.
My Maps-kaarten weergeven op mobiele apparaten
Op mobiele apparaten kun je geen kaarten maken met My Maps. Ontdek hoe je een kaart maakt op je computer. Zo geef je een kaart in Google Drive weer op een mobiel apparaat:
  1. Open de Google Drive-app.
  2. Zoek je kaart.
  3. Klik er eenmaal op.
  4. Je kunt de kaart weergeven in de browser van je telefoon.
Zo verwijder je een kaart uit Google Drive met een mobiel apparaat:
  1. Open de Google Drive-app.
  2. Zoek je kaart.
  3. Selecteer rechts van het kaartbestand.
  4. Klik op Verwijderen.