Uw kaarten beheren in Google Drive

U kunt al uw My Maps-kaarten bekijken in Google Drive, zowel kaarten die u zelf heeft gemaakt, als kaarten die met u zijn gedeeld. Met de functies van Google Drive kunt u naast uw Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties ook uw kaarten beheren.

Een kaart maken of openen

Maak als volgt een kaart in Google Drive:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Open Google Drive.
  3. Klik op Nieuw en dan Meer en dan Google My Maps.

Open als volgt een kaart die u in My Maps heeft gemaakt:

1. Open Google Drive.
  2. Klik op Mijn Drive.
  3. Dubbelklik op de kaart die u wilt openen.

Verwijder als volgt een kaart uit Google Drive:

1. Open Google Drive.
  2. Zoek uw kaart en klik er eenmaal op.
  3. Klik rechtsboven op Verwijderen Remove.

Als u een kaart verwijdert, wordt deze verplaatst naar de map Prullenbak in Drive, waar u de kaart definitief kunt verwijderen of desgewenst kunt herstellen. Houd er rekening mee dat uw kaart nog steeds wordt weergegeven in My Maps totdat u de kaart definitief uit de map Prullenbak verwijdert.

Een kaart delen

U kunt in Google Drive opties voor het delen van kaarten instellen. Eventuele wijzigingen die u in Google Drive aanbrengt in de instellingen voor delen, worden automatisch toegepast in My Maps, en andersom.

1. Open Google Drive.
  2. Zoek uw kaart en klik er eenmaal op.
  3. Klik in de werkbalk bovenaan de pagina op Delen Share.
  4. Typ de e-mailadressen van de mensen met wie u wilt delen in het tekstvak onder 'Mensen uitnodigen'. U kunt één persoon of een mailinglijst toevoegen of kiezen uit uw contacten.
  5. Kies het toegangsniveau in het dropdownmenu Mag weergeven of Mag bewerken. (U ziet ook de optie Mag reageren. Voor kaarten werkt deze optie echter op dezelfde manier als Mag weergeven.)
De titel of de beschrijving van een kaart wijzigen

Als u in Google Drive de titel of de beschrijving van een kaart wijzigt, worden uw wijzigingen automatisch toegepast in My Maps en andersom.

1. Open Google Drive.
  2. Zoek uw kaart en klik er eenmaal op.
  3. Als u de titel wilt wijzigen, klikt u op 'Meer acties' Meer. Kies vervolgens Naam wijzigen.
  4. Klik op 'Meer acties' Meer om de beschrijving te wijzigen. Kies vervolgens Details weergeven.
Uw kaarten organiseren

Met Google Drive kunt u ervoor zorgen dat uw kaarten goed geordend en eenvoudig te vinden zijn. U kunt bijvoorbeeld alle kaarten die betrekking hebben op uw vakantie opslaan in één map. Als u veel kaarten heeft en snel een bepaalde map wilt openen, kunt u (een deel van) de titel van de gewenste kaart opgeven in het zoekvak.

Meer informatie over hoe u bestanden organiseert in Google Drive.

Een kaart verwijderen

Als u een kaart uit My Maps of Google Drive verwijdert, wordt deze verplaatst naar de map Prullenbak in Drive.  Als u een kaart definitief uit de map Prullenbak wilt verwijderen (of herstellen), opent u Google Drive en zoekt u de kaart in de map Prullenbak.

Meer informatie over de map Prullenbak in Google Drive.

Belangrijke opmerkingen over kaarten in Google Drive
  • Opslag: Net zoals bij Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, gelden in Google Drive geen opslagquota voor kaarten.
  • Offline synchronisatie: Uw kaarten zijn alleen beschikbaar in Google Drive op het web. U kunt ze niet offline bekijken.