Karttojen ylläpito Google Drivessa

Google Drivessa voit katsella kaikkia itse luomiasi tai sinulle jaettuja My Maps ‑karttoja. Voit muokata karttoja Driven ominaisuuksien avulla.

Kartan luominen tai avaaminen

Voit luoda kartan Google Drivessa seuraavasti:

1. Varmista, että olet kirjautuneena Google-tilille.
  2. Avaa Google Drive.
  3. Valitse Uusi ja sitten Lisää ja sitten Google My Maps.

Voit avata My Mapsissa aiemmin luomasi kartan seuraavasti:

1. Avaa Google Drive.
  2. Valitse Oma Drive.
  3. Kaksoisklikkaa karttaa, jonka haluat avata.

Voit poistaa kartan Google Drivesta seuraavasti:

1. Avaa Google Drive.
  2. Etsi haluamasi kartta ja klikkaa sitä kerran.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista Poista.

Jos poistat kartan, se siirretään Driven Roskakori-kansioon, josta voit poistaa sen pysyvästi tai palauttaa sen myöhemmin. Karttasi näkyy edelleen My Mapsissa, kunnes poistat sen pysyvästi Roskakori-kansiosta.

Kartan jakaminen

Voit valita karttojen jakamisasetukset Google Drivessa. Kaikki jakamisasetuksiin Drivessa tekemäsi muutokset otetaan automaattisesti käyttöön My Mapsissa.

1. Avaa Google Drive.
  2. Etsi haluamasi kartta ja klikkaa sitä kerran.
  3. Valitse sivun yläosan työkalupalkista Jaa Jaa.
  4. Lisää "Kutsu käyttäjiä" ‑kohdan alapuolella olevaan tekstikenttään niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa kartan. Voit lisätä yksittäisen käyttäjän tai postituslistan tai valita käyttäjät yhteystiedoistasi.
  5. Valitse avattavasta valikosta pääsyoikeustasoksi Voi katsella tai Voi muokata. (Myös Voi kommentoida ‑vaihtoehto näkyy, mutta karttojen yhteydessä sen vaikutus on sama kuin Voi katsella ‑oikeudella.)
Kartan nimen tai kuvauksen muuttaminen

Jos muutat kartan nimeä tai kuvausta Google Drivessa, muutokset näkyvät automaattisesti My Mapsissa. Vastaavasti My Mapsissa tehdyt muutokset näkyvät automaattisesti Google Drivessa.

1. Avaa Google Drive.
  2. Etsi haluamasi kartta ja klikkaa sitä kerran.
  3. Jos haluat muuttaa nimeä, klikkaa Lisää toimintoja Lisää. Valitse sitten Nimeä uudelleen.
  4. Jos haluat muuttaa kuvausta, klikkaa Lisää toimintoja Lisää. Valitse sitten Näytä tiedot.
Karttojen järjestäminen

Google Driven avulla voit pitää kartat järjestyksessä ja helposti löydettävissä. Voit esimerkiksi siirtää kaikki lomakartat samaan kansioon. Jos olet luonut useita karttoja ja haluat avata tietyn kartan nopeasti, kirjoita mitä tahansa kartan nimessä olevaa tekstiä hakukenttään.

Lue lisää tiedostojen järjestämisestä Google Drivessa.

Kartan poistaminen

Jos poistat kartan My Mapsista tai Google Drivesta, se siirtyy Driven Roskakori-kansioon. Jos haluat palauttaa tai poistaa pysyvästi roskakoriin siirretyn kartan, avaa Google Drive ja etsi kartta Roskakori-kansiosta.

Lue lisää Google Driven Roskakori-kansiosta.

Huomioitavaa Driven kartoista
  • Tallennustila: Kartat eivät kuluta Google Driven tallennustilakiintiötä.
  • Offline-synkronointi: Kartat ovat käytettävissä vain Google Driven verkkoversiossa. Niitä ei voi käyttää offline-tilassa.
My Maps ‑karttojen katsominen mobiililaitteilla
My Maps ‑karttoja ei voi luoda mobiililaitteilla. Lue lisää kartan luomisesta tietokoneella. Näin voit katsoa karttaa Google Drivessa mobiililaitteella:
  1. Avaa Google Drive ‑sovellus.
  2. Etsi kartta.
  3. Napauta karttaa kerran.
  4. Voit katsoa karttaa puhelimen selaimessa.
Näin voit poistaa kartan Google Drivesta mobiililaitteella:
  1. Avaa Google Drive ‑sovellus.
  2. Etsi kartta.
  3. Valitse karttatiedoston oikealta puolelta .
  4. Valitse Poista.