Karttojen ylläpito Google Drivessa

Google Drivessa voit katsella kaikkia omia My Maps ‑karttojasi, olivatpa ne sitten itse luomiasi tai sinulle jaettuja. Driven ominaisuuksien ja Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin avulla voit ylläpitää karttojasi.

Kartan luominen tai avaaminen

Voit luoda kartan Google Drivessa seuraavasti:

1. Varmista, että olet kirjautuneena Google-tilillesi.
  2. Avaa Google Drive.
  3. Valitse Uusi ja sitten Lisää ja sitten Google My Maps.

Voit avata My Mapsissa aiemmin luomasi kartan seuraavasti:

1. Avaa Google Drive.
  2. Valitse Oma Drive.
  3. Kaksoisklikkaa karttaa, jonka haluat avata.

Voit poistaa kartan Google Drivesta seuraavasti:

1. Avaa Google Drive.
  2. Etsi haluamasi kartta ja klikkaa sitä kerran.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista Poista.

Jos poistat kartan, se siirretään Driven Roskakori-kansioon, josta voit poistaa sen pysyvästi tai palauttaa sen myöhemmin. Karttasi näkyy edelleen My Mapsissa, kunnes poistat sen pysyvästi Roskakori-kansiosta.

Kartan jakaminen

Voit määrittää karttojen jakamisasetukset Google Drivessa. Kaikki jakamisasetuksiin Drivessa tekemäsi muutokset otetaan automaattisesti käyttöön My Mapsissa.

1. Avaa Google Drive.
  2. Etsi haluamasi kartta ja klikkaa sitä kerran.
  3. Valitse sivun yläosan työkalupalkista Jaa Jaa.
  4. Kirjoita Kutsu käyttäjiä ‑kohdan alapuolella olevaan tekstikenttään niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa kartan. Voit lisätä yksittäisen henkilön tai postituslistan tai valita henkilöt yhteystiedoistasi.
  5. Valitse avattavasta valikosta käyttöoikeustasoksi Voi katsella tai Voi muokata. (Myös Voi kommentoida ‑vaihtoehto näytetään, mutta karttojen yhteydessä sen vaikutus on sama kuin Voi katsella ‑käyttöoikeudella.)
Kartan nimen tai kuvauksen muuttaminen

Jos muutat kartan nimeä tai kuvausta Google Drivessa, muutokset näkyvät automaattisesti My Mapsissa. Vastaavasti My Mapsissa tehdyt muutokset näkyvät automaattisesti Google Drivessa.

1. Avaa Google Drive.
  2. Etsi haluamasi kartta ja klikkaa sitä kerran.
  3. Jos haluat muuttaa nimeä, klikkaa Lisää toimintoja Lisää. Valitse sitten Nimeä uudelleen.
  4. Jos haluat muuttaa kuvausta, klikkaa Lisää toimintoja Lisää. Valitse sitten Näytä tiedot.
Karttojen järjestäminen

Google Driven avulla voit pitää karttasi järjestyksessä ja löytää ne helposti. Voit esimerkiksi siirtää kaikki lomakarttasi samaan kansioon. Jos olet luonut useita karttoja ja haluat avata tietyn kartan nopeasti, kirjoita mitä tahansa kartan nimessä olevaa tekstiä hakukenttään.

Lue lisää tiedostojen järjestämisestä Google Drivessa.

Kartan poistaminen

Jos poistat kartan My Mapsista tai Google Drivesta, se siirretään Driven Roskakori-kansioon.  Jos haluat poistaa roskakoriin siirretyn kartan pysyvästi (tai palauttaa sen), avaa Google Drive ja etsi kartta Roskakori-kansiosta.

Lue lisää Google Driven Roskakori-kansiosta.

Tärkeitä huomautuksia Driven kartoista
  • Tallennustila: Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin tiedostojen tapaan kartat eivät kuluta Google Driven tallennustilakiintiötäsi.
  • Offline-synkronointi: Karttasi ovat käytettävissä vain Google Drivessa verkossa. Niitä ei voi käyttää offline-tilassa.