Så här använder du Google Drive

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

You can store your files securely and open or edit them from any device using Google Drive.

Kom igång med Google Drive

Du får 15 GB utrymme på Drive utan kostnad.Läs mer om vad som tar upp plats på Google Drive och var du köper mer lagringsutrymme.

Steg 1: Öppna drive.google.com

Besök drive.google.com på datorn.

Min enhet har:

• Filer och mappar som du laddar upp eller synkroniserar
  • Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär som du skapar.

Lär dig att säkerhetskopiera och synkronisera filer från din Mac eller PC.

Tips! Du kan välja mellan Hem och Min enhet som startsida för Google Drive. Om du vill ändra startsidan öppnar du Inställningar följt av Inställningar. Välj inställning under Startsida.

• Rekommenderade filer och mappar som nyligen har öppnats, delats eller redigerats.
  • Filtrera brickor som gör det lätt att hitta föreslagna filer efter typ, personer, ändringsdatum eller plats på Drive.

eller välj alternativet Ändra till Min enhet i bannern på startsidan.

• Rekommenderade filer och mappar som nyligen har öppnats, delats eller redigerats.
  • Filtrera brickor som gör det lätt att hitta föreslagna filer efter typ, personer, ändringsdatum eller plats på Drive.

eller välj alternativet Ändra till Min enhet i bannern på startsidan.

Steg 2: Ladda upp eller skapa filer

Du kan ladda upp filer från din dator eller skapa filer på Google Drive.

Steg 3: Dela och organisera filer

Du kan dela filer eller mappar så att andra kan få åtkomst till, redigera eller kommentera dem.

Om du vill se filer som andra har delat med dig öppnar du avsnittet Delas med mig.

Logga ut från Google Drive

1. Öppna drive.google.com.
  2. Klicka på profilbilden uppe till höger.
    • Om ett foto inte visas kanske kontobilden   visas.
  3. Klicka på Logga ut.