Google Drivessa siirtyminen näytönlukuohjelman avulla

Käytä seuraavia Drive-verkkokäyttöliittymän alueita näytönlukuohjelman avulla navigoimiseen.

Navigointipaneeli: Avaa Google Drive ‑näkymä tai jokin kansioistasi. Google Drive ‑näkymiä ovat Oma Drive, Jaettu minun kanssani, Google Kuvat, Viimeisimmät, Tähdellä merkitty ja Roskakori.

• Voit siirtyä navigointipaneeliin painamalla ensin g ja sitten n.
  • Voit liikkua navigointipaneelissa ylä- ja alanuolilla.
  • Voit avata alakansion painamalla oikealle osoittavaa nuolta.
  • Voit valita kansion tai näkymän painamalla Enter.

Pääsisältöalue: Selaa tiedostoja ja kansioita joko lista- tai ruudukkomuodossa. Listamuoto on Driven oletusmuoto.

• Voit siirtyä pääalueelle painamalla ensin g ja sitten l.
  • Voit siirtyä luettelossa tai ruudukossa nuolinäppäimillä.
  • Voit avata kohteen painamalla o tai Enter.
  • Voit vaihtaa ruudukkonäkymän ja luettelonäkymän välillä painamalla v.

Tiedot: Täältä näet tiedoston tai kansion tiedot, kuten omistajan, koon ja viimeisimmän muokkausajankohdan.

• Siirry tietopaneeliin painamalla ensin g ja sitten d.
  • Tietopaneelissa on kaksi välilehteä: Tiedot ja Toiminta.
  • Jos haluat katsella Tiedot- tai Toiminta-välilehteä, ota virtuaalikohdistin tai selaustila käyttöön.

Google-palkki: Google-palkki sijaitsee aivan käyttöliittymän yläreunassa, Google Drive ‑painikkeiden ja ‑valikoiden yläpuolella. Tällä alueella ovat Sovellukset-ponnahdusvalikko sekä linkit muihin Google-sovelluksiin, Google-ilmoituspainike ja muut toiminnot.

Pikanäppäimet

Voit siirtyä Drivessa nopeasti Driven pikanäppäimillä.

Voit avata Driven pikanäppäinluettelon painamalla Windowsissa tai Chrome-käyttöjärjestelmässä Ctrl + / (vinoviiva) tai Mac-tietokoneella ⌘ + / (vinoviiva).

Tiedostojen hakeminen

Hakeminen Drivessa:

1. Siirry hakukenttään painamalla / (vinoviiva) ‑näppäintä.
  2. Kirjoita hakutermit ja paina Enter. Tarkennus siirtyy hakutermejäsi vastaavien tiedostojen ja kansioiden luetteloon.
  3. Voit selata hakutuloksia nuolinäppäimillä.

Voit tehdä tarkennetun haun seuraavasti:

1. Siirry hakukenttään painamalla / (vinoviiva) ‑näppäintä.
  2. Voit siirtyä Hakuasetukset-valikkoon painamalla Sarkain ja sitten Enter.
  3. Tarkenna hakua Hakuasetukset-valintaikkunan valikoiden ja tekstikenttien avulla.
  4. Siirry hakupainikkeeseen ja paina Enter. Tarkennus siirtyy hakutermejäsi vastaavien tiedostojen ja kansioiden luetteloon.
  5. Voit selata hakutuloksia nuolinäppäimillä.

Lisätietoja ja vinkkejä Driven hakukentän käyttämisestä saat Search for your files ‑osiosta. Jos haluat palauttaa tai etsiä poistetun tiedoston, tutustu tiedoston etsimisen ja palauttamisen ohjeisiin.

Tiedostojen lajittelu

Voit lajitella tiedostot seuraavasti:

1. Avaa Lajittele-valikko painamalla r.
  2. Siirry valikossa ala- ja ylänuolilla. Lajitteluvaihtoehtoja ovat esimerkiksi "Nimi" ja "Muokattu". Kun siirryt vaihtoehdosta toiseen, kuuntele, onko vaihtoehto valittu vai ei valittu.
  3. Valitse lajitteluvaihtoehto painamalla Enter. Tarkennus palaa tiedostojen ja kansioiden listaan.

Ohje ja palaute

Jos haluat lukea ohjeartikkeleita tai lähettää palautetta, toimi seuraavasti:

1. Avaa Google Driven Asetukset-valikko painamalla t.
  2. Siirry valikon kohtaan Ohje.
  3. Hae ohjeartikkeleita tai valitse Lähetä palautetta, jos haluat antaa palautetta Googlelle.