Administrer filer i Google Disk med skjermleser

Opprett nye filer eller mapper

Bruk hurtigtastene nedenfor for å opprette nye elementer i Disk. Den nye, navnløse filen åpnes i en ny fane.

• Shift + t: Nytt tekstdokument.
  • Shift + p : Ny presentasjon.
  • Shift + s: Nytt regneark.
  • Shift + d: Ny tegning.
  • Shift + o: Nytt skjema.

Trykk på Shift + f for å opprette en ny mappe. Dialogboksen Gi mappen navn åpnes, og markøren står i tekstboksen. Skriv inn et nytt navn for mappen din, og trykk deretter på Enter. Fokus går tilbake til Disk-listevisningen med den nye mappen valgt.

Som alternativ til hurtigtastene ovenfor kan du trykke på c for å åpne Ny-menyen. Bruk nedoverpilen til å navigere gjennom menyen, og trykk deretter påEnter for å velge et av alternativene.

Del filer eller mapper

Du kan dele filer eller mapper slik at andre kan se, kommentere eller redigere dem.

Du kan åpne delingsinnstillingene for en valgt mappe eller fil ved å trykke på . (punktum).

Du finner mer informasjon her: Slik deler du.

Du kan velge hvor synlig du vil at filen eller mappen din skal være, ved å gå til Stopp, begrens eller endre deling. Alternativene varierer avhengig av om elementet ble opprettet på et domene, og hvilke retningslinjer for deling domeneadministratoren din har angitt.

Flytt filer eller mapper

Følg denne fremgangsmåten for å flytte filer inn i mapper eller flytte mapper inn i andre mapper:

1. For å fokusere på listen over elementer, trykk på g etterfulgt av l.
  2. Bruk piltastene for å velge en fil eller mappe. Du kan velge flere elementer samtidig ved å holde Shift nede og bruke piltastene.
  3. Trykk på z for å åpne Flytt-dialogboksen.
  4. Trykk på piltastene for å velge en mappe.
  5. Naviger til Flytt-knappen, og trykk deretter på Enter.
  6. Det kan hende du må trykke på Escape for å lukke dialogboksen.

Følg denne fremgangsmåten for å flytte filer eller mapper til papirkurven:

1. I en liste over filer og mapper velger du ett eller flere elementer du vil fjerne.
  2. Trykk på # for å fjerne det/dem.
Hvis du fjerner elementer du eier, blir de flyttet til papirkurven. Hvis du fjerner elementer du ikke eier, blir de fjernet fra Disk-området ditt, men ikke fra andres Disk-område. Finn ut mer om hvordan du sletter og gjenoppretter filer.

Last opp og last ned filer

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp filer eller mapper i Disk:

1. Trykk på c for å åpne Ny-menyen.
  2. Velg Filopplasting eller Mappeopplasting.
  3. Velg filen eller mappen du vil laste opp, og trykk på Enter.
Følg denne fremgangsmåten for å laste ned filer eller mapper fra Google Disk:
  1. Velg filen du vil laste ned.
  2. Trykk på a for å åpne Handlinger-menyen.
  3. Velg Last ned.

Lag kopier av filer

Følg denne fremgangsmåten for å lage kopier av filer:

1. I listen over filer og mapper velger du filen du vil kopiere.
  2. Trykk på a for å åpne handlingsmenyen.
  3. Velg Lag en kopi.
  4. En kopi av elementet opprettes i Min disk med navnet «Kopi av [den opprinnelige tittelen]».