Bestanden in Google Drive beheren met een schermlezer

Een nieuw bestand of nieuwe map maken

Je kunt de onderstaande snelkoppelingen gebruiken om nieuwe items in Drive te maken. Het nieuwe, naamloze bestand wordt geopend in een nieuw tabblad.

• Shift + t: nieuw tekstdocument.
  • Shift + p: nieuwe presentatie.
  • Shift + s: nieuwe spreadsheet.
  • Shift + d: nieuwe tekening.
  • Shift + o: nieuw formulier.

Druk op Shift + f als je een nieuwe map wilt maken. Het dialoogvenster Map een naam geven wordt geopend en de cursor staat al in het tekstvak. Typ een nieuwe naam voor de map en druk op Enter. De focus keert terug naar de lijstweergave in Drive en de nieuwe map is geselecteerd.

Als alternatief voor de bovenstaande sneltoetsen kun je ook op c drukken om het menu Nieuw te openen. Gebruik de pijl-omlaag om door het menu te bladeren en druk op Enter om een van de opties te selecteren.

Een bestand of map delen

Je kunt bestanden of mappen delen, zodat andere mensen het item kunnen bekijken, bewerken of erop kunnen reageren.

Druk op . (punt) om de instellingen voor delen van een geselecteerd(e) map of bestand te openen.

In het helpartikel Bestanden delen vanuit Google Drive vind je meer informatie.

Je kunt zelf kiezen hoe zichtbaar je een bestand of map wilt maken. Het helpartikel Delen van bestanden stoppen, beperken of wijzigen bevat meer informatie over dit onderwerp. De aangeboden opties variëren, afhankelijk van of je item wel of niet binnen een domein is gemaakt, en het beleid voor delen dat je domeinbeheerder heeft ingesteld.

Een bestand of map verplaatsen

Volg deze stappen als je bestanden naar mappen wilt verplaatsen of mappen naar andere mappen wilt verplaatsen:

1. Druk op g en dan op l om de focus op de lijst met items te plaatsen.
  2. Gebruik de pijltoetsen om een bestand of map te selecteren. Wil je meerdere items selecteren, houd dan Shift ingedrukt en gebruik de pijltoetsen.
  3. Druk op z om het dialoogvenster Verplaatsen te openen.
  4. Druk op de pijltoetsen om een map te kiezen.
  5. Navigeer naar de knop Verplaatsen en druk op Enter.
  6. Druk eventueel op Escape om het dialoogvenster te sluiten.

Volg deze stappen om een bestand of map naar de prullenbak te verplaatsen:

1. Selecteer in de lijst met bestanden en mappen een of meer items die je wilt verwijderen.
  2. Druk op # om de items te verwijderen.

Als je een item verwijdert waarvan jij de eigenaar bent, wordt het naar de prullenbak verplaatst. Als je een item verwijdert waarvan jij niet de eigenaar bent, wordt het wel uit je eigen Drive verwijderd, maar niet uit de Drive van anderen. Meer informatie over het verwijderen en herstellen van bestanden.

Bestanden uploaden en downloaden

Volg deze stappen om bestanden of mappen naar Drive te uploaden:

1. Druk op c om het menu Nieuw te openen.
  2. Selecteer Bestanden uploaden of Map uploaden.
  3. Selecteer het item dat je wilt uploaden en druk op Enter.
Volg deze stappen om een bestand of map uit Google Drive te downloaden:
  1. Selecteer het bestand dat je wilt downloaden.
  2. Druk op a om het menu Acties te openen.
  3. Selecteer Downloaden.

Een kopie van een bestand maken

Volg deze stappen om een kopie van een bestand te maken:

1. Selecteer in de lijst met bestanden en mappen het bestand dat je wilt kopiëren.
  2. Druk op a om het menu Acties te openen.
  3. Selecteer Een kopie maken.
  4. Er wordt een kopie van het item gemaakt in 'Mijn schijf', genaamd 'Kopie van [oorspronkelijke titel]'.