Tiedostojen käsittely Google Drivessa näytönlukuohjelman avulla

Uuden tiedoston tai kansion luominen

Voit luoda uusia kohteita Driveen alla esitellyillä pikanäppäimillä. Uusi, nimetön tiedosto avautuu uuteen välilehteen.

• Vaihto + t: Uusi tekstidokumentti.
  • Vaihto + p: Uusi esitys.
  • Vaihto + s: Uusi laskentataulukko.
  • Vaihto + d: Uusi piirros.
  • Vaihto + o: Uusi lomake.

Voit luoda uuden kansion näppäinyhdistelmällä Vaihto + f. Uusi kansio ‑valintaikkuna avautuu, ja kohdistin siirtyy tekstikenttään. Kirjoita kansiolle uusi nimi ja paina sitten Enter. Tarkennus palaa Driven luettelonäkymään, jossa uusi kansio on valittuna.

Yllä mainittujen pikanäppäinten käytön sijaan voit avata Uusi-valikon painamalla c. Siirry valikossa alanuolella ja valitse haluamasi vaihtoehto painamalla Enter.

Tiedoston tai kansion jakaminen

Voit jakaa tiedostoja tai kansioita, jotta muut käyttäjät voivat katsella, kommentoida tai muokata haluamaasi kohdetta.

Voit avata valitun kansion tai tiedoston jakamisasetukset painamalla . (piste) ‑näppäintä.

Jos haluat lisätietoja, tutustu jakamisohjeisiin.

Lisätietoja tiedoston tai kansion näkyvyyden valinnasta saat Stop, limit, or change sharing ‑artikkelista. Käytettävissäsi on eri vaihtoehtoja sen mukaan, onko kohde luotu verkkotunnuksessa sekä millaisia jakamiskäytäntöjä verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja on määrittänyt.

Tiedoston tai kansion siirtäminen

Voit siirtää tiedostoja kansioihin tai kansioita muihin kansioihin seuraavasti:

1. Tarkenna kohdeluetteloon painamalla g ja sitten l.
  2. Valitse tiedosto tai kansio nuolinäppäimillä. Jos haluat valita useita kohteita, pidä Vaihto-näppäintä painettuna ja käytä nuolinäppäimiä.
  3. Avaa Siirrä-valintaikkuna painamalla z.
  4. Valitse kansio nuolinäppäimillä.
  5. Siirry Siirrä-painikkeeseen ja paina Enter.
  6. Sinun on ehkä painettava Esc-näppäintä poistuaksesi valintaikkunasta.

Voit siirtää tiedoston tai kansion roskakoriin seuraavasti:

1. Valitse vähintään yksi poistettava kohde tiedosto- ja kansioluettelosta.
  2. Poista kohde painamalla #.
Jos poistat omistamasi kohteen, se siirretään roskakoriin. Jos poistat kohteen, jota et omista, se poistetaan Drivestasi mutta ei muiden käyttäjien Driveista. Lue lisää tiedostojen poistamisesta ja palauttamisesta.

Tiedostojen lataaminen palveluun tai laitteelle

Voit ladata tiedostoja tai kansioita Driveen seuraavasti:

1. Avaa Uusi-valikko painamalla c.
  2. Valitse Tiedoston lähetys tai Kansion lähetys.
  3. Valitse se tiedosto tai kansio, jonka haluat ladata, ja paina Enter.
Voit ladata tiedoston tai kansion Google Drivesta seuraavasti:
  1. Valitse tiedosto, jonka haluat ladata laitteellesi.
  2. Avaa Toiminnot-valikko painamalla a.
  3. Valitse Lataa.

Tiedoston kopioiminen

Voit tehdä tiedostosta kopion seuraavasti:

1. Valitse tiedosto- ja kansioluettelosta se tiedosto, jonka haluat kopioida.
  2. Avaa toimintovalikko painamalla a.
  3. Valitse Luo kopio.
  4. Kohteesta luodaan kopio Omaan Driveen, ja sen nimeksi tulee Kopio: Alkuperäinen nimi.