Kolommen en cellen toevoegen of verplaatsen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt kolommen, rijen of cellen in een spreadsheet toevoegen, wijzigen, verplaatsen of verwijderen.

Eén rij, kolom of cel toevoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer een rij, kolom of cel.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de rij, kolom of cel.
  4. Selecteer in het menu dat wordt geopend 1 links, rechts, hierboven of onder invoegen.

Meerdere rijen, kolommen of cellen toevoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Markeer het aantal rijen, kolommen of cellen dat je wilt toevoegen. Als je meerdere items wilt markeren, doe je het volgende:
    • Mac: ⌘ + klik op de rijen of kolommen.
    • Windows: Ctrl + klik op de rijen of kolommen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de rijen, kolommen of cellen.
  4. Selecteer [Aantal] invoegen of Cellen invoegen in het menu dat wordt geopend.
    Bijvoorbeeld:
    1. Markeer 5 rijen.
    2. Klik met de rechtermuisknop ergens in deze rijen.
    3. Selecteer 5 rijen boven of onder invoegen.

Als je meer dan 100 rijen aan je spreadsheet wilt toevoegen, doe je het volgende:

1. Scroll helemaal omlaag in de spreadsheet.
  2. Geef naast 'rijen onderaan toevoegen' het aantal rijen op dat je wilt toevoegen.
  3. Klik op Toevoegen.
De rijhoogte of kolombreedte wijzigen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer een rij of kolom waarvan je het formaat wilt aanpassen. Als je meerdere rijen of kolommen wilt markeren, doe je het volgende:
    • Mac: + klik op de rijen of kolommen
    • Windows: Ctrl + klik op de rijen of kolommen
  3. Klik met de rechtermuisknop op het rijnummer of de kolomletter.
  4. Klik op Formaat rij aanpassen of Formaat kolom aanpassen. Kies daarna een van deze opties:
    • Een aangepaste hoogte of breedte opgeven
    • Aanpassen aan gegevens
  5. Klik op OK.

Je kunt ook de rand van een rij of kolom slepen om het formaat aan te passen of dubbelklikken op de rand van de rij of kolom om de gegevens aan te passen.

Rijen, kolommen of cellen verplaatsen

Rijen of kolommen verplaatsen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de rijen of kolommen die je wilt verplaatsen.
  3. Klik bovenaan op Bewerken.
  4. Selecteer de richting waarin je de rijen of kolommen wilt verplaatsen, bijvoorbeeld Rijen omhoog verplaatsen.

Je kunt ook een rij of kolom naar een nieuwe locatie slepen.

Cellen verplaatsen

1. Selecteer de cellen die je wilt verplaatsen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de bovenkant van de geselecteerde cellen totdat het handje verschijnt.
  3. Sleep de cellen naar de nieuwe locatie.
Rijen, kolommen of cellen verwijderen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een rij, kolom of cel.
  3. Kies Rij verwijderen, Kolom verwijderen of Cel verwijderen in het menu dat wordt geopend.