Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Wat zijn Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties?

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties zijn productiviteitsapps waarmee u verschillende soorten online documenten kunt maken, in realtime met anderen kunt samenwerken aan documenten en documenten online kunt opslaan in uw Google Drive, en dat allemaal gratis. U heeft vanaf elke computer, overal ter wereld, toegang tot alle documenten, spreadsheets en presentaties die u maakt. (Sommige werkzaamheden kunt u zelfs uitvoeren zonder internetverbinding!) Deze handleiding geeft u een beknopt overzicht van uw mogelijkheden met Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Google Documenten

Google Documenten is een online tekstverwerker waarmee u tekstdocumenten kunt maken en opmaken en in realtime met anderen kunt samenwerken. Met Google Documenten kunt u:

• Een Word-document uploaden en converteren naar een Google-document.
  • Flair en opmaak toevoegen aan uw documenten door marges, afstanden of witruimte, lettertypen, kleuren en nog meer leuks aan te passen.
  • Anderen uitnodigen om met u samen te werken aan een document en hen rechten verlenen om inhoud te bewerken of weer te geven en zelfs opmerkingen te plaatsen.
  • Online in realtime samenwerken en chatten met bijdragers, direct in het document zelf.
  • De revisiegeschiedenis van uw document bekijken en teruggaan naar eerdere versies.
  • Een Google-document naar uw desktopcomputer downloaden als Word-, OpenOffice-, RTF-, PDF-, HTML- of ZIP-bestand.
  • Een document vertalen in een andere taal.
  • Uw documenten als bijlagen naar anderen sturen via e-mail.

Meer informatie over Google Documenten vindt u in de Handleiding 'Aan de slag' voor Google Documenten.

Google Spreadsheets

Google Spreadsheets is een online spreadsheetapp waarmee u spreadsheets, kunt maken en opmaken en tegelijkertijd met anderen kunt samenwerken. Met Google Spreadsheets kunt u:

• Excel-, CSV-, TXT- en ODS-gegevens importeren en converteren naar een Google Spreadsheet.
  • Excel-, CSV-, TXT- en ODS-gegevens, evenals PDF- en HTML-bestanden, exporteren.
  • Formulebewerkingen gebruiken om berekeningen uit te voeren met uw gegevens en opmaak toepassen om het gewenste uiterlijk te verkrijgen.
  • In realtime chatten met anderen die uw spreadsheets bewerken.
  • Diagrammen maken met uw gegevens.
  • Een spreadsheet of een apart blad van uw eigen spreadsheet invoegen op uw blog of website.

Meer informatie over Google Spreadsheets vindt u in de Handleiding 'Aan de slag' voor Google Spreadsheets.

Google Presentaties

Google Presentaties is een online presentatieapp waarmee u uw werk op een aantrekkelijke manier visueel kunt presenteren. Met Google Presentaties kunt u:

• Presentaties maken en bewerken.
  • Een presentatie samen met vrienden of collega's bewerken en moeiteloos met anderen delen.
  • PPTX- en PPS-bestanden importeren en converteren naar Google-presentaties.
  • Uw presentaties downloaden als een PDF-, PPT- of TXT-bestand.
  • Afbeeldingen en video's invoegen in uw presentatie.
  • Uw presentaties publiceren en insluiten in een website.

Meer informatie over Google Presentaties vindt u in de Handleiding 'Aan de slag' voor Google Presentaties.