Links invoeren in Google Spreadsheets

Als u een link wilt toevoegen aan uw spreadsheet, voert u de URL in de gewenste cel in. U kunt bijvoorbeeld 'www.google.nl' invoeren.

Tekst linken

Als u een specifieke URL wilt linken aan tekst in een cel van uw spreadsheet, kunt u de formule HYPERLINK invoegen in de gewenste cel. Bijvoorbeeld:

=HYPERLINK("www.google.nl"; "Google")

In dit voorbeeld wordt het woord 'Google' weergegeven in de spreadsheet en is het gelinkt aan 'www.google.nl'.

Overige opties voor links

Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwe versie van Google Spreadsheets, kunt u op verschillende manieren links toevoegen. U herkent de nieuwe versie van Google Spreadsheets aan het label 'Nieuwe versie van Google Spreadsheets' in de rechterbenedenhoek van uw spreadsheet.

1. Zoek en open uw spreadsheet.
  2. Klik in uw spreadsheet op de cel waar u de link wilt weergeven.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Klik op het dropdown-menu 'Invoegen' en selecteer Link.
    • Klik op het linkpictogram in de werkbalk.
    • Klik met de rechtermuisknop in uw spreadsheet en selecteer de optie Link invoegen.
    • Gebruik de sneltoets Ctrl+K (of Cmd+K op een Mac).
  4. Typ of bewerk in het veld 'Tekst' dat wordt weergegeven, de tekst die u wilt weergeven in de cel met de link. Laat dit veld leeg als u de volledige URL wilt weergeven in uw spreadsheet.
  5. Plak een URL- of e-mailadres in het veld 'Tekst' of typ in het veld om te zoeken naar relevante links in webinhoud en uw Google Drive-bestanden. U kunt ook onder de zoekresultaten op Meer vinden klikken om door extra opties te bladeren.
  6. Klik op Toepassen.
Momenteel kunt u formules of celverwijzingen niet toevoegen in de linktool. Als u echter een link wilt maken met behulp van formules, kunt u de functie HYPERLINK gebruiken.

Een hyperlink verwijderen

1. Zoek en open uw spreadsheet.
  2. Klik in uw spreadsheet op de cel met de URL die u wilt verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de cel en kies Link verwijderen in het menu dat wordt geopend.

Als u de hyperlink opnieuw wilt toevoegen, klikt u met de rechtermuisknop op de cel en selecteert u Hyperlinks weergeven.