Uw spreadsheets afdrukken

U kunt kiezen uit drie opties voor het afdrukken van uw spreadsheets:

• Uw spreadsheet afdrukken als een pdf

• Ga naar het menu Bestand en selecteer Afdrukken. Selecteer opmaakopties in het venster 'Afdrukinstellingen' en klik op de knop Afdrukken. Van uw spreadsheet wordt een pdf gedownload, die u vervolgens kunt afdrukken.

• Uw spreadsheet exporteren naar een .html-bestand

Ga naar het menu Bestand en beweeg met de muis over de optie Downloaden als. Selecteer .html. Hiermee wordt uw spreadsheet in een nieuw browservenster geopend. Selecteer vervolgens de menuoptie Afdrukken in het menu Bestand van uw browser.

• Uw spreadsheet afdrukken vanaf een mobiel apparaat

Gebruik Google Cloudprinter om een spreadsheet af te drukken vanaf uw mobiele apparaat.

Als uw spreadsheet bladen bevat met diagrammen en gadgets die een volledige pagina beslaan, worden deze bladen niet afgedrukt. Alle andere bladen in uw spreadsheet kunnen echter worden afgedrukt. Bladen met diagrammen en gadgets die een volledige pagina beslaan, kunt u afdrukken via het menu 'Bestand' van uw browser.

Uw afgedrukte spreadsheet opmaken

Bij het afdrukken van uw spreadsheets heeft u verschillende opmaakopties voor de afgedrukte versie van uw spreadsheet. Opmerking: deze opties zijn alleen beschikbaar als u uw spreadsheet afdrukt als een pdf.

afdrukinstellingen

• Huidig blad, alle bladen of een selectie in een enkele spreadsheet afdrukken. Als u een selectie wilt afdrukken, is de afgedrukte selectie het bereik cellen dat was geselecteerd voordat het dialoogvenster 'Afdrukinstellingen' werd geopend.
  • Het formaat aanpassen aan de paginabreedte of exporteren op werkelijke grootte.
  • Een liggende of staande afdrukstand kiezen.
  • Selecteer het papierformaat uit de vervolgkeuzelijst.
  • Selecteer de vakjes onder Opties om rijkoppen te herhalen, af te drukken zonder rasterlijnen of om de documenttitel, bladnamen of paginanummers toe te voegen aan uw afgedrukte kopie.

De URL verwijderen uit uw afgedrukte spreadsheet

Als u de URL uit uw afgedrukte documenten wilt verwijderen, volgt u deze browserspecifieke instructies. In Chrome worden URL's standaard verwijderd.

Firefox voor pc
  1. Selecteer Bestand en vervolgens Pagina-instellingen.
  2. Selecteer het tabblad Marges & kop-/voetteksten.
  3. Stel de kop- en voetteksten onder aan het venster in op Blanco.
  4. Klik op OK.
Firefox voor Mac
  1. Selecteer Bestand en vervolgens Afdrukken.
  2. Selecteer in het venster dat wordt weergegeven het vervolgkeuzemenu Aantal en pagina's en kies Firefox.
  3. Zorg ervoor dat de opties onder aan het scherm bij Page headers en Page Footers (Left, Center en Right) zijn ingesteld op Blank.
  4. Klik op OK.
Internet Explorer
  1. Selecteer Bestand en vervolgens Pagina-instellingen.
  2. Verwijder de informatie die in de velden Koptekst en Voettekst wordt weergegeven.
  3. Klik op OK.