Bestanden die je kunt opslaan in Google Drive

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Bestandsgrootte

Dit zijn de maximale bestandsgrootten die je kunt opslaan in Google Drive:

Documenten

• Maximaal 1,02 miljoen tekens.
  • Als je een tekstdocument naar de Google Documenten-indeling wilt converteren, mag de maximale grootte 50 MB bedragen.

Google Spreadsheets

• Maximaal 10 miljoen cellen of 18.278 kolommen (tot aan kolom ZZZ) voor spreadsheets die zijn gemaakt in of geconverteerd naar Google Spreadsheets.
  • Maximaal 10 miljoen cellen of 18.278 kolommen voor spreadsheets die zijn geïmporteerd vanuit Microsoft Excel. Voor importbestanden in Excel- en csv-indeling gelden dezelfde limieten.
    • Als je een document converteert van Excel naar Google Spreadsheets, worden cellen met meer dan 50.000 tekens uit Spreadsheets verwijderd.
  • Maximaal 50.000 rijen of 10 MB voor draaitabellen en extracten in gekoppelde spreadsheets.

Presentaties

• Maximaal 100 MB voor presentaties die zijn geconverteerd naar Google Presentaties.

Google Sites (nieuw)

• Maximaal 15 miljoen tekens per pagina.
  • Maximaal 40 miljoen tekens per site.
  • Maximaal 10.000 pagina's per site.
  • Maximaal 15.000 afbeeldingen per site.

Alle overige bestanden

• Maximaal 5 TB.

Ondersteunde bestandstypen

Je kunt elk bestandstype opslaan in Drive. Van de volgende meest voorkomende bestandstypen kun je bovendien een voorbeeld openen in Google Drive:

Belangrijk: Het Google Drive-voorbeeld is een verkleinde versie van het volledige bestand die er na het openen iets anders uit kan zien.

Algemene bestanden

• Archiefbestanden (.zip, .rar, .tar en .gzip)
  • Audiobestanden (.mp3, .mpeg, .wav, .ogg en .opus)
  • Afbeeldingsbestanden (.jpeg, .png, .gif, .bmp, .tiff en .svg)
  • Opmaak-/codebestanden (.css, .html, .php, .c, .cpp, .h, .hpp, .js, .java en .py)
  • Tekstbestanden (.txt)
  • Videobestanden (.webm, .mpeg4, .3gpp, .mov, .avi, .mpegps, .wmv, .flv en .ogg)

Adobe-bestanden

• Autodesk AutoCad-bestanden (.dxf)
  • Illustrator-bestanden (.ai)
  • Photoshop-bestanden (.psd)
  • Portable Document Format-bestanden (.pdf)
  • PostScript-bestanden (.eps en .ps)
  • Scalable Vector Graphics-bestanden (.svg)
  • Tagged Image File Format-bestanden (.tiff) - bij voorkeur .tiff-afbeeldingen in RGB
  • TrueType-bestanden (.ttf)

Microsoft-bestanden

• Excel-bestanden (.xls en .xlsx)
  • PowerPoint-bestanden (.ppt en .pptx)
  • Word-bestanden (.doc en .docx)
  • XML Paper Specification-bestanden (.xps)
  • Met wachtwoord beveiligde Microsoft Office-bestanden

Apple-bestanden

• Editor-bestanden (.key en .numbers)