Filer som du kan spara i Google Drive

Filstorlekar

Följande är de största filstorlekar som du kan lagra i Google Drive:

Dokument

• Upp till 1,02 miljoner tecken.
  • Om du konverterar ett textdokument till Google Dokument-format kan det vara upp till 50 MB.

Kalkylark

• Upp till fem miljoner celler eller 18 278 kolumner (kolumn ZZZ) för kalkylark som skapas i eller konverteras till Google Kalkylark.
  • Upp till 5 miljoner celler eller 18 278 kolumner för kalkylark som importeras från Microsoft Excel. Gränserna är desamma för Excel- och CSV-import.
    • Om en cell har fler än 50 000 tecken överförs inte den cellen.

Presentationer

• Upp till 100 MB för presentationer som konverteras till Google Presentationer.

Google Sites (ny)

• Upp till 200 000 tecken per sida.
  • Upp till 10 000 bilder per webbplats.
  • Upp till 1 000 sidor (max. tio miljoner tecken).

Alla andra filer

• Upp till 5 TB.

Filtyper som stöds

Vilken filtyp som helst kan lagras på Drive. Detta är de vanligaste filtyperna som du kan förhandsgranska på Google Drive.

Allmänna filer

• Arkivera filer (.ZIP, .RAR, tar, gzip)
  • Ljudformat (MP3, MPEG, WAV, .ogg, .opus)
  • Bildfiler (.JPEG, .PNG, .GIF, .BMP, .TIFF, .SVG)
  • Uppmärkning/kod (.CSS, .HTML, .PHP, .C, .CPP, .H, .HPP, .JS, .java, .py)
  • Textfiler (.TXT)
  • Videofiler (WebM, .MPEG4, .3GPP, .MOV, .AVI, .MPEGPS, .WMV, .FLV, .ogg)

Adobe-filer

• Autodesk AutoCad (.DXF)
  • Illustratör (.AI)
  • Photoshop (.PSD)
  • Portable Document Format (.PDF)
  • PostScript (.EPS, .PS)
  • Scalable Vector Graphics (.SVG)
  • Tagged Image File Format (.TIFF) – fungerar bäst med RGB .TIFF-bilder
  • TrueType (.TTF)

Microsoft-filer

• Excel (.XLS och .XLSX)
  • PowerPoint (.PPT och .PPTX)
  • Word (.DOC och .DOCX)
  • XML Paper Specification (.XPS)
  • Lösenordsskyddade Microsoft Office-filer

Apple-filer

• Redigeringsfiler (.key, .numbers)