Bestanden die je kunt opslaan in Google Drive

Wil je meer uit Google Drive halen voor werk of school?Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Bestandsgrootte

Dit zijn de maximale bestandsgrootten die je kunt opslaan in Google Drive:

Documenten

• Maximaal 1,02 miljoen tekens.
  • Als je een tekstdocument naar de Google Documenten-indeling wilt converteren, mag de maximale grootte 50 MB bedragen.

Spreadsheets

• Maximaal 5 miljoen cellen of 18.278 kolommen (tot aan kolom ZZZ) voor spreadsheets die zijn gemaakt in of geconverteerd naar Google Spreadsheets.
  • Maximaal 5 miljoen cellen of 18.278 kolommen voor spreadsheets die zijn geïmporteerd vanuit Microsoft Excel. Voor importbestanden in Excel- en csv-indeling gelden dezelfde limieten.
    • Als een cel meer dan 50.000 tekens bevat, wordt de betreffende cel niet geüpload.

Presentaties

• Maximaal 100 MB voor presentaties die zijn geconverteerd naar Google Presentaties.

Google Sites (nieuw)

• Maximaal 15 miljoen tekens per pagina.
  • Maximaal 40 miljoen tekens per site.
  • Maximaal 10.000 pagina's per site.
  • Maximaal 15.000 afbeeldingen per site.

Alle overige bestanden

• Maximaal 5 TB.

Ondersteunde bestandstypen

Je kunt elk bestandstype opslaan in Drive. Van de volgende meest voorkomende bestandstypen kun je bovendien een voorbeeld openen in Google Drive:

Algemene bestanden

• Archiefbestanden (.zip, .rar, .tar en .gzip)
  • Audiobestanden (.mp3, .mpeg, .wav, .ogg en .opus)
  • Afbeeldingsbestanden (.jpeg, .png, .gif, .bmp, .tiff en .svg)
  • Opmaak-/codebestanden (.css, .html, .php, .c, .cpp, .h, .hpp, .js, .java en .py)
  • Tekstbestanden (.txt)
  • Videobestanden (.webm, .mpeg4, .3gpp, .mov, .avi, .mpegps, .wmv, .flv en .ogg)

Adobe-bestanden

• Autodesk AutoCad-bestanden (.dxf)
  • Illustrator-bestanden (.ai)
  • Photoshop-bestanden (.psd)
  • Portable Document Format-bestanden (.pdf)
  • PostScript-bestanden (.eps en .ps)
  • Scalable Vector Graphics-bestanden (.svg)
  • Tagged Image File Format-bestanden (.tiff) - bij voorkeur .tiff-afbeeldingen in RGB
  • TrueType-bestanden (.ttf)

Microsoft-bestanden

• Excel-bestanden (.xls en .xlsx)
  • PowerPoint-bestanden (.ppt en .pptx)
  • Word-bestanden (.doc en .docx)
  • XML Paper Specification-bestanden (.xps)
  • Met wachtwoord beveiligde Microsoft Office-bestanden

Apple-bestanden

• Editor-bestanden (.key en .numbers)