Bestanden die je kunt opslaan in Google Drive

Bestandsgrootte

Dit is de maximale grootte van documenten, spreadsheets, presentaties en sites die je kunt opslaan in Google Drive:

• Documenten: Maximaal 1,02 miljoen tekens. Een tekstdocument dat je wilt converteren naar de Google Documenten-indeling mag maximaal 50 MB zijn.
  • Spreadsheets: Maximaal 5 miljoen cellen voor spreadsheets die zijn gemaakt in of geconverteerd naar Google Spreadsheets.
  • Presentaties: Maximaal 100 MB voor presentaties die zijn geconverteerd naar Google Presentaties.
  • Google Sites (nieuw): Maximaal 200.000 tekens per pagina, 10.000 afbeeldingen per site en maximaal 1000 pagina's (de limiet is 10 miljoen tekens).
  • Alle andere bestanden: Maximaal 5 TB.

Ondersteunde bestandstypen

Dit zijn de meest voorkomende bestandstypen die je kunt bekijken in Google Drive.

Algemene bestanden

• Archiefbestanden (.zip, .rar, tar en gzip)
  • Audiobestanden (mp3, mpeg, wav en .ogg)
  • Afbeeldingsbestanden (.jpeg, .png, .gif en .bmp)
  • Opmaak/code (.css, .html, .php, .c, .cpp, .h, .hpp en .js)
  • Tekstbestanden (.txt)
  • Videobestanden (webm, .mpeg4, .3gpp, .mov, .avi, .mpegs, .wmv, .flv en .ogg)

Adobe-bestanden

• Autodesk AutoCad (.dxf)
  • Illustrator (.ai)
  • Photoshop (.psd)
  • Portable Document Format (.pdf)
  • PostScript (.eps en .ps)
  • Scalable Vector Graphics (.svg)
  • Tagged Image File Format (.tiff), werkt het beste voor .tiff-afbeeldingen in RGB
  • TrueType (.ttf)

Microsoft-bestanden

• Excel (.xls en .xlsx)
  • PowerPoint (.ppt en .pptx)
  • Word (.doc en .docx)
  • XML Paper Specification (.xps)