Documenten scannen met Google Drive

Scan documenten zoals bonnetjes, brieven en rekeningoverzichten om ze op te slaan als zoekbare pdf's in je Google Drive.

Een document scannen

Belangrijk: Google respecteert je privacy en gebruikt je Drive-content niet voor advertenties. Bekijk hoe Drive je privacy beschermt.

1. Open de Google Drive-app Google Drive.
  2. Tik rechtsonder op Camera .
  3. Richt de camera van je apparaat op een document.
    • Een blauwe lijn onlijnt het document. Deze geeft aan waar de foto wordt bijgesneden.
  4. Maak een foto van het document dat je wilt scannen.
    • Optioneel: je kunt automatische opname aan- of uitzetten door te kiezen tussen Handmatige opname en Automatische opname.
  5. Pas het gescande document aan.
    • Het scangebied aanpassen: tik op Bijsnijden en draaien .
    • De kleuren aanpassen of een afbeelding in grijstinten maken: tik op Filter
    • Vlekken, vingers en meer wissen: tik op Schoonmaken .
    • Nog een pagina scannen: tik op toevoegen Plus.
    • De foto opnieuw maken: tik op Opnieuw maken .
    • Een pagina verwijderen: tik op Verwijderen .
  6. Tik op Klaar.
  7. Maak een eigen bestandsnaam of selecteer een voorgestelde titel.
  8. Optioneel: tik op Locatie om de Drive-map te selecteren waarin je het document wilt opslaan.
  9. Tik op Opslaan als je klaar bent om het document op te slaan.

Een snelkoppeling voor scannen toevoegen aan je startscherm

Ga als volgt te werk om een snelkoppeling voor het scannen van documenten te maken:

1. Open de widgets op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek de widget 'Drive-scan'.
  3. Tik op de widget en houd vast.
  4. Sleep de widget naar het startscherm. Je wordt misschien gevraagd een account te selecteren.
  5. Kies de map waarin je documenten wilt opslaan. Tik op Nieuwe map New folder als je een map wilt maken.
  6. Tik op Selecteren. Je ziet de mapnaam in de widget.