Documenten scannen met Google Drive

Scan documenten zoals ontvangstbewijzen, brieven en rekeningafschriften om ze op te slaan als zoekbare pdf's in je Google Drive.

Een document scannen

1. Open de Google Drive-app Google Drive.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  3. Tik op Scannen Scan.
  4. Maak een foto van het document dat je wilt scannen.
    • Het scangebied aanpassen: tik op Bijsnijden Bijsnijden.
    • Foto opnieuw maken: tik op Huidige pagina opnieuw scannen Vernieuwen.
    • Nog een pagina scannen: tik op Toevoegen Toevoegen.
  5. Tik op Gereed Gereed als je klaar bent om het document op te slaan.

Een snelkoppeling voor scannen toevoegen aan je startscherm

Ga als volgt te werk om een snelkoppeling voor het scannen van documenten te maken:

1. Open de widgets op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek de widget 'Drive-scan'.
  3. Tik op de widget en houd vast.
  4. Sleep de widget naar het startscherm. Mogelijk wordt gevraagd een account te selecteren.
  5. Kies de map waarin je documenten wilt opslaan. Tik op Nieuwe map New folder als je een map wilt maken.
  6. Tik op Selecteren. De mapnaam wordt weergegeven in de widget.