Skanna dokument med Google Drive

Skanna dokument som kvitton, brev och faktureringsdokument och spara dem som sökbara PDF-filer på Google Drive.

Skanna ett dokument

Viktigt! Google respekterar din integritet och använder inte ditt Drive-innehåll i annonseringssyfte. Läs mer om hur din integritet skyddas på Drive.

1. Öppna Google Drive-appen Google Drive.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till fråga nere till höger och sedan på Skanna eller på kameraikonen Scan.
  3. Rikta enhetens kamera mot ett dokument.
    • Dokumentet visas med en blå linje. Detta anger var bilden beskärs.
  4. Ta ett foto av det dokument du vill skanna.
    • Valfritt: Du kan aktivera och inaktivera automatisk fototagning genom att välja mellan Manuell och Automatisk fototagning.
  5. Justera det skannade dokumentet.
    • Anpassa skanningsområdet: Tryck på Beskär och rotera .
    • Justera färgerna eller använd gråskala på bilden: Tryck på Filtrera .
    • Ta bort fläckar, fingrar med mera: Tryck på Rensa .
    • Skanna ytterligare en sida: Tryck på Lägg till Plus.
    • Ta om fotot: Tryck på Ta om .
    • Radera en sida: Tryck på Radera .
  6. Tryck på Klart.
  7. Skapa ett eget filnamn eller välj en föreslagen titel.
  8. Valfritt: Tryck på Plats om du vill välja Drive-mappen där du sparar dokumentet.
  9. Tryck på Spara och spara det färdiga dokumentet.