Documenten scannen met Google Drive

Scan documenten zoals bonnetjes, brieven en rekeningoverzichten om ze op te slaan als zoekbare pdf's in je Google Drive.

Een document scannen

Belangrijk: Google respecteert je privacy en gebruikt je Drive-content niet voor advertenties. Bekijk hoe Drive je privacy beschermt.

1. Open de Google Drive-app Google Drive.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Vraag toevoegen en daarna op Scannen of op het camera-icoon Scan.
  3. Richt de camera van je apparaat op een document.
    • Een blauwe lijn onlijnt het document. Deze geeft aan waar de foto wordt bijgesneden.
  4. Maak een foto van het document dat je wilt scannen.
    • Optioneel: je kunt automatische opname aan- of uitzetten door te kiezen tussen Handmatige opname en Automatische opname.
  5. Pas het gescande document aan.
    • Het scangebied aanpassen: tik op Bijsnijden en draaien .
    • De kleuren aanpassen of een afbeelding in grijstinten maken: tik op Filter .
    • Vlekken, vingers en meer wissen: tik op Schoonmaken .
    • Nog een pagina scannen: tik op Toevoegen Plus.
    • De foto opnieuw maken: tik op Opnieuw maken .
    • Een pagina verwijderen: tik op Verwijderen .
  6. Tik op Klaar.
  7. Maak een eigen bestandsnaam of selecteer een voorgestelde titel.
  8. Optioneel: tik op Locatie om de Drive-map te selecteren waarin je het document wilt opslaan.
  9. Tik op Opslaan als je klaar bent om het document op te slaan.