Skanna dokument med Google Drive

Skanna dokument som kvitton, brev och faktureringsdokument och spara dem som sökbara PDF-filer på Google Drive.

Skanna ett dokument

Viktigt! Google respekterar din integritet och använder inte ditt Drive-innehåll i annonseringssyfte. Läs mer om hur din integritet skyddas på Drive.

1. Öppna Google Drive-appen Google Drive.
  2. Tryck på Kamera nere till höger.
  3. Rikta enhetens kamera mot ett dokument.
    • Dokumentet visas med en blå linje. Detta anger var bilden beskärs.
  4. Ta ett foto av det dokument du vill skanna.
    • Valfritt: Du kan aktivera och inaktivera automatisk fototagning genom att välja mellan Manuell och Automatisk fototagning.
  5. Justera det skannade dokumentet.
    • Anpassa skanningsområdet: Tryck på Beskär och rotera .
    • Justera färgerna eller använd gråskala på bilden: Tryck på Filtrera
    • Ta bort fläckar, fingrar med mera: Tryck på Rensa .
    • Skanna ytterligare en sida: Tryck på Lägg till Plus.
    • Ta om fotot: Tryck på Ta om .
    • Radera en sida: Tryck på Radera .
  6. Tryck på Klart.
  7. Skapa ett eget filnamn eller välj en föreslagen titel.
  8. Valfritt: Tryck på Plats om du vill välja Drive-mappen där du sparar dokumentet.
  9. Tryck på Spara och spara det färdiga dokumentet.

Lägg till en skanningsgenväg på startskärmen

Så här ställer du in en genväg för att skanna dokument:

1. Öppna mobilen eller surfplattan med Android.
  2. Leta upp widgeten Drive-skanning.
  3. Tryck och håll nere på widgeten.
  4. Dra den till din startsida. Du kan bli ombedd att välja ett konto.
  5. Välj den mapp du vill spara dokument i. Om du vill skapa en mapp trycker du på Ny mapp New folder.
  6. Tryck på Välj. Du ser mappnamnet i widgeten.