SUMMA

Returnerar summan av en serie tal och/eller celler.

SUMMA för BigQuery

Returnerar summan av en datakolumn.

Användningsexempel

=SUMMA(tabellnamn!lager)

Syntax

SUMMA(kolumn)

• kolumn – den datakolumn som används när summan beräknas.
Tips! Det går inte att returnera summa för flera kolumner.

Användningsexempel

SUMMA(A2:A100)

SUMMA(1;2;3;4;5)

SUMMA(1;2;A2:A50)

Syntax

SUMMA(värde1; [värde2; …])

• värde1 – det första talet eller intervallet som summeras.

• värde2, …[VALFRITT] – ytterligare tal eller intervall som adderas till värde1.

Kommentarer

• Om endast ett tal anges för värde1 returnerar SUMMA värde1.

• Även om högst 30 argument anges i specifikationen för SUMMA har Google Kalkylark stöd för ett godtyckligt antal argument till den här funktionen.

Se även

KVADRATSUMMA: Returnerar summan av kvadraterna för en serie tal och/eller celler.

SUMMA.OM: Returnerar en villkorsstyrd summa över ett område.

SERIESUMMA: Givet parametrarna x, n, m och a returneras summan av potensserien a1xn + a2x(n+m) + … + aix(n+(i-1)m), där i är antalet poster i området a.

KVOT: Returnerar ett tal delat med ett annat, utan resten.

PRODUKT: Returnerar resultatet av multiplikation av en serie siffror.

MULTIPLY: Returnerar produkten av två tal. Motsvarar operatorn *.

MINUS: Returnerar skillnaden mellan två tal. Motsvarar operatorn -.

DIVIDE: Returnerar ett tal delat med ett annat. Motsvarar operatorn /.

ADD: Returnerar summan av två tal. Motsvarar operatorn +.

Exempel

Kopiera

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.