SOM

Retourneert de som van een reeks getallen en/of cellen.

SOM voor BigQuery

Retourneert de som van een gegevenskolom.

Gebruiksvoorbeelden

=SOM(tabelnaam!voorraad)

Syntaxis

SOM(kolom)

• kolom: De gegevenskolom waarvan de som wordt berekend.
Tip: Je kunt geen som retourneren voor meerdere kolommen.

Gebruiksvoorbeelden

SOM(A2:A100)

SUM(1;2;3;4;5)

SUM(1;2;A2:A50)

Syntaxis

SUM(waarde1; [waarde2; ...])

• waarde1: het eerste getal of het eerste bereik voor de optelling.

• waarde2, ... [OPTIONEEL]: meer getallen of bereiken die worden toegevoegd aan waarde1.

Opmerkingen

• Als er maar één getal voor waarde1 wordt ingevoerd, retourneert SOM waarde1.

• Hoewel een maximum van 30 argumenten wordt aangegeven voor SOM, ondersteunt Google Spreadsheets een onbeperkt aantal argumenten voor deze functie.

Zie ook

KWADRATENSOM: Retourneert de som van de kwadraten van een reeks getallen en/of cellen.

SOM.ALS: Retourneert een voorwaardelijke som van een bereik.

SOM.MACHTREEKS: Retourneert met de opgegeven parameters x, n, m en a, de machtreeks a1xn + a2x(n+m) + ... + aix(n+(i-1)m), waarbij 'i' het aantal ingevoerde waarden in het bereik 'a' is.

QUOTIENT: Retourneert een getal gedeeld door een ander getal, zonder de rest.

PRODUCT: Retourneert het resultaat van de vermenigvuldiging van een reeks getallen.

MULTIPLY: Retourneert het product van twee getallen. Equivalent aan de operator '*'.

MINUS: Retourneert het verschil van twee getallen. Equivalent aan de operator '-'.

DIVIDE: Retourneert een getal gedeeld door een ander getal. Equivalent aan de operator '/'.

ADD: Retourneert de som van twee getallen. Equivalent aan de operator '+'.

Voorbeelden

Kopie maken

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.