SUM

Returnerer summen af en række tal og/eller celler.

SUM til BigQuery

Returnerer summen af en datakolonne.

Eksempel på brug

=SUM(tabelnavn!lager)

Syntaks

SUM(kolonne)

• kolonne – datakolonnen, der skal medtages i beregningen af summen.
Tip! Returnering af sum på tværs af flere kolonner understøttes ikke.

Eksempel på brug

SUM(A2:A100)

SUM(1,2,3,4,5)

SUM(1,2,A2:A50)

Syntaks

SUM(værdi1, [værdi2, ...])

• værdi1 – det første tal eller område, der skal adderes.

• værdi2, ... - [ VALGFRIT ] – ekstra tal eller områder, der skal adderes med værdi1.

Noter

• Hvis der kun angives et enkelt tal for værdi1, returnerer SUM værdi1.

• Selvom SUM har et specificeret maksimum på 30 argumenter, understøtter Google Sheets et arbitrært antal argumenter for denne funktion.

Se også

SUMKV: Returnerer summen af kvadratet af en række tal og/eller celler.

SUM.HVIS: Returnerer en betinget sum for et område.

SERIESSUM: Ud fra parametrene x, n, m og a returneres summen af potensrækken a1xn + a2x(n+m) + ... + aix(n+(i-1)m), hvor i er antallet af elementer i området "a".

KVOTIENT: Returnerer ét tal divideret med et andet uden rest.

PRODUKT: Returnerer resultatet af en multiplicering af en række tal.

MULTIPLY: Returnerer produktet af to tal. Svarer til operatoren "*".

MINUS: Returnerer forskellen mellem to tal. Svarer til operatoren "-".

DIVIDE: Returnerer et tal divideret med et andet. Svarer til operatoren "/".

ADD: Returnerer summen af to tal. Svarer til operatoren "+".

Eksempler

Lav en kopi

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.