GJENNOMSNITT (AVERAGE)

Funksjonen GJENNOMSNITT returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett. Tekst blir ignorert.

Eksempler

Lag en kopi

GJENNOMSNITT for BigQuery

Eksempler på bruk

Denne funksjonen returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien av en datakolonne.

Eksempler på bruk

GJENNOMSNITT(tabellnavn!pris)

Syntaks

GJENNOMSNITT(kolonne)

• kolonne: Datakolonnen som skal tas med i beregningen av gjennomsnittsverdien.

Tips: Gjennomsnittsberegning av flere kolonner støttes ikke.

Finn ut mer om numeriske kolonner i BigQuery

Eksempler på bruk

GJENNOMSNITT(A2:A100;B2:B100;4;26)

GJENNOMSNITT(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntaks

GJENNOMSNITT(verdi1; [verdi2; …])

• verdi1 – den første verdien eller det første området som skal tas med i beregningen av gjennomsnittsverdien.

• verdi2; …[VALGFRITT] – andre verdier eller områder som skal tas med i beregningen av gjennomsnittsverdien.

Merknader

• Selv om det er angitt at GJENNOMSNITT kan ta maksimalt 30 argumenter, støtter Google Regneark et vilkårlig antall argumenter for denne funksjonen.

• Eventuell tekst i verdi-argumentene blir ignorert. Hvis du vil at tekstverdier skal regnes som 0-verdier, kan du bruke GJENNOMSNITTA.

• GJENNOMSNITT returnerer gjennomsnittet av verdi-argumentene sammenlagt, det vil si at summen av verdiene i verdi-argumentene delt på antallet verdier. For å beregne medianen kan du bruke MEDIAN.

Se også

TRIMMET.GJENNOMSNITT: Beregner gjennomsnittet av et datasett, unntatt en andel av dataene fra den høyeste og laveste enden av datasettet.

N.MINST: Returnerer det n-te minste elementet fra et datasett, der n er brukerdefinert.

RANG: Returnerer rangeringen av en angitt verdi i et datasett.

KVARTIL: Returnerer verdien nærmest en angitt kvartil av et datasett.

PROSENTDEL: Returnerer den prosentvise rangeringen (persentilen) av en angitt verdi i et datasett.

PERSENTIL: Returnerer verdien for en bestemt persentil av et datasett.

MINA: Returnerer den numeriske minimumsverdien i et datasett.

MIN: Returnerer minimumsverdien i et numerisk datasett.

MEDIAN: Returnerer medianverdien i et numerisk datasett.

MAKSA: Returnerer den numeriske maksimumsverdien i et datasett.

N.STØRST: Returnerer det n-te største elementet fra et datasett, der n er brukerdefinert.

GJENNOMSNITT.HARMONISK: Beregner det harmoniske gjennomsnittet for et datasett.

GJENNOMSNITT.GEOMETRISK: Beregner det geometriske gjennomsnittet for et datasett.

GJENNOMSNITTA: Returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.