Je formulier versturen

Als je Google-formulieren deelt met een:

• persoonlijk account, kan elke respondent met de link het formulier openen;
  • Workspace-account:, kun je de doelgroep beperken tot je organisatie of het formulier toegankelijk maken voor iedereen. Meer informatie
Nadat je een formulier hebt gemaakt, kun je:
  • het via e-mail of social media naar andere mensen sturen,
  • het insluiten in een webpagina.

Stap 1: de formulierinstellingen controleren

Belangrijk: Pas de instellingen aan voordat je het formulier verstuurt.

Gebruikers beperken tot één reactie
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Klik naast Antwoorden op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Zet Beperken tot één antwoord aan.
Tip: Gebruikers moeten inloggen op hun Google-account om het formulier te openen en in te vullen. Hun gebruikersnamen worden alleen opgeslagen als je bij Antwoorden de instelling om e-mailadressen te verzamelen aanzet.
Mensen toestaan reacties te bewerken
Je kunt kiezen of iemand een reactie kan bewerken die al is verstuurd.
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Klik naast Antwoorden op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Zet Bewerken van reacties toestaan aan.
Een overzicht van reacties bekijken
Belangrijk: Nadat iemand het formulier heeft ingevuld, krijgt deze persoon een link naar de resultaten. Het resultatenoverzicht bevat voor elke vraag de complete tekst van antwoorden of diagrammen. Iedereen die het formulier kan invullen, kan ook het resultatenoverzicht zien.
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Klik naast Presentatie op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Zet Resultatenoverzicht weergeven aan. Een overzicht van de resultaten wordt met de respondenten gedeeld.
Het bevestigingsbericht wijzigen

Nadat mensen het formulier hebben verstuurd, krijgen ze een bericht te zien. Dit bericht kun je aanpassen.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Klik naast Presentatie op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik naast Bevestigingsbericht op Bewerken.
  5. Typ je bericht.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 2: het formulier sturen

Een formulier e-mailen
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Verzenden.
  3. Voeg de e-mailadressen toe waar je het formulier naartoe wilt sturen, samen met het onderwerp en het bericht van de e-mail.
  4. Klik op Verzenden.

Tip: Als je formulier een vraag over bestandsupload bevat, kun je het selectievakje naast 'Formulier invoegen in e-mail' niet aanvinken als je het formulier verzendt.

Een link naar het formulier genereren

Je kunt een link naar het formulier genereren als je het formulier wilt delen via een chat- of e-mailbericht.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Verzenden.
  3. Klik bovenaan het venster op Link Link.
  4. Klik op Kopiëren of druk op Ctrl + c (Windows) of ⌘ + c (Mac) op je toetsenbord om de link te kopiëren die wordt weergegeven.
Een formulier delen op social media
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Verzenden.
  3. Kies rechtsboven Twitter of Facebook.
  4. Volg de instructies om het formulier te delen.
Een formulier met vooraf ingevulde antwoorden sturen

Je kunt respondenten een formulier sturen waarin een aantal velden al is ingevuld.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Kies Vooraf ingevulde link ophalen.
  4. Geef de antwoorden op in de velden die je vooraf wilt invullen.
  5. Klik op Link ophalen.
  6. Kopieer de link bovenaan en verstuur deze, zodat respondenten het vooraf ingevulde formulier kunnen openen.
Een formulier insluiten op een website of blog
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Verzenden.
  3. Klik bovenaan het venster op Insluiten Insluiten.
  4. Klik op Kopiëren of druk op Ctrl + c (Windows) of ⌘ + c (Mac) op je toetsenbord om de HTML-code te kopiëren die wordt weergegeven.
  5. Plak de html-code in je website of blog.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.