Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt bestanden zoeken via voorgestelde bestanden, met zoekchips of door te zoeken op de traditionele manier. Je kunt de zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Voorgestelde bestanden openen

Je kunt je recente en relevante bestanden openen via Home, Mijn Drive en gedeelde Drives.

• Dubbelklik op een bestand om het te openen.
  • Klik met de rechtermuisknop op een bestand voor meer opties.
Suggesties aan- of uitzetten
  1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Algemeen.
  3. Kies onderaan bij Suggesties het volgende:
    • Suggesties voor bestanden in Mijn Drive en Gedeelde Drives weergeven
    • Suggesties voor bestanden tonen in Gedeeld met mij.
    • 'Prioriteit' instellen als mijn standaard homepage.
  4. Klik op Gereed.

Tip: Als je voorgestelde bestanden wilt weergeven in Gedeeld met mij, moet je de pagina vernieuwen.

Zoekchips gebruiken

Je kunt zoekchips gebruiken om de lijst met bestanden in Drive te verfijnen. Je kunt zoeken en filteren op het volgende:

• Type
  • Mensen
  • Gewijzigd

Deze chips staan onder de zoekbalk en zoeken in alle bestanden, mappen en submappen in die weergave, zoals Mijn Drive, Recent of Prullenbak.

• Een zoekchip verwijderen: klik rechts van de chip op .
  • Alle zoekchips verwijderen: Klik aan het einde van de rij met chips op .

Tip: Zoekchips worden standaard getoond. Klik op de filterknop om ze te verbergen.

Bestanden zoeken

1. Log met een computer in op drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Druk op het toetsenbord op Enter.
Zoekcategorieën voor Drive

In Drive kun je zoeken op het volgende:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Bestandstype
  • Andere metadata, zoals:
    • Beschrijvingsveld
    • Gedeelde labels
    • Bestandslocatie
    • Eigenaar
    • Maker
    • Datum van laatste wijziging
    • Goedkeuringen
    • Vervolgacties
    • Items of woorden in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Zoektips

• Zoekresultaten worden getoond terwijl je typt.
  • Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je toegangsrechten hebt.
  • Druk op Enter op je toetsenbord om alle resultaten te krijgen.
Je Drive-resultaten filteren

Als je bestanden makkelijker wilt vinden in Drive, kun je de zoekresultaten verfijnen door ze te filteren.

Filteren met chips:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Gebruik de filterchips onder het zoekvak om op de volgende criteria te filteren:
    • Locatie: zoekt in een specifieke map, bijvoorbeeld Mijn Drive, Prullenbak of Met ster.
    • Type: bestandstypen, zoals documenten, afbeeldingen of pdf-bestanden.
    • Mensen: zoekt naar mensen die zijn gekoppeld aan het bestand (alle, eigendom van, of gedeeld door).
    • Gewijzigd: de datum waarop een bestand voor het laatst is bewerkt.
    • Alleen titel: zoekt alleen naar de titel of naam van een bestand.
    • Labels: zoekt naar labels die zijn toegepast op het bestand.
    • Nog te doen: items die je aandacht vereisen, zoals goedkeuringen, vervolgacties en eigendomsoverdrachten.
  4. Een filterchip verwijderen: Klik rechts van de chip op .
  5. Alle filterchips verwijderen: Klik rechts van alle chips op Alles wissen.

Filteren met zoekopties:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Klik op Zoekopties om de zoekopdracht te verfijnen.
  4. Vul een of meer van de volgende gedeelten in:
    • Type: bestandstypen, zoals documenten, afbeeldingen of pdf-bestanden.
    • Eigenaar: zoekt naar de eigenaar of maker van een bestand.
    • Met de woorden: zoekt woorden en zinnen in documenten.
    • Naam item: zoekt alleen op de titel of naam van een bestand.
    • Locatie: zoekt in een specifieke map, bijvoorbeeld Prullenbak, Met ster of Versleuteld.
    • Datum gewijzigd: de datum waarop een bestand voor het laatst is bewerkt.
    • Labels: zoekt naar labels die zijn toegepast op je bestand.
    • Goedkeuringen: of een bestand in afwachting is van je goedkeuring of die van iemand anders.
    • Gedeeld met: de mensen met wie je het bestand hebt gedeeld.
    • Vervolgactie: geeft aan of een bestand actiepunten bevat die aan jou zijn toegewezen, of dat bestanden waarvan jij de eigenaar bent, suggesties bevatten.
  5. Klik onderaan op Zoeken.

Tip: Nadat je op Zoeken hebt geklikt, klik je rechts boven je zoekresultaten op Menu om te sorteren op relevantie.

Bestanden zoeken op basis van grootte
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Opslag .
  3. Klik rechts in de weergave Opslag op Gebruikte opslag om te sorteren op bestandsgrootte.
  4. Je kunt de sorteervolgorde omkeren door rechtsboven nog een keer op Gebruikte opslag te klikken.
Geavanceerd zoeken in Google Drive

Je kunt een zoekopdracht in Drive verfijnen met de volgende geavanceerde zoekopdrachten.

Tip: Niet alle voorbeelden werken op alle apparaten.

Dubbele aanhalingstekens

• Zoek documenten die een bepaald woord of een bepaalde woordgroep bevatten.
  • Voorbeeld: "exacte overeenkomst met deze woordgroep"

Minteken

• Zoek documenten die een bepaald woord niet bevatten. Deze optie kun je bijvoorbeeld gebruiken als je een document zoekt dat wel 'salsa' maar niet 'dansen' bevat.
  • Voorbeeld: salsa -dansen

owner:

• Zoek documenten die eigendom zijn van een bepaalde persoon.
  • Voorbeelden:
    • owner:bob@gmail.com

pendingowner:

• Zoek bestanden waarvan je een mogelijk toekomstige eigenaar bent.
  • Belangrijk: Je kunt alleen zoeken naar bestanden waarvan jij de beoogde eigenaar bent.
  • Voorbeeld: pendingowner:me

creator:

• Zoek in gedeelde Drives naar documenten die door een bepaalde persoon zijn gemaakt.
    • Bijvoorbeeld: creator:jane@yourdomain.com

to:

• Zoek documenten die je hebt gedeeld met een bepaalde persoon of groep, of documenten die met jou zijn gedeeld.
  • Voorbeelden:
    • to:me
    • to:bob@gmail.com
    • to:bobsgroup@googlegroups.com

from:

• Zoek documenten die een bepaalde persoon met je heeft gedeeld of zoek documenten die jij hebt gedeeld.
  • Voorbeelden:
    • from:me
    • from:bob@gmail.com

app:

• Zoek op app-naam. Je kunt ook zoeken naar apps die aan je Google Drive-account zijn gekoppeld. Voorbeeld:
    • app:"Google Apps Script"
    • app:"Google Jamboard"
    • app:"Google Meet"

sharedwith:

• Zoek documenten waartoe een specifieke Workspace-groep of -account toegang heeft. Sluit bestanden uit die eigendom zijn van het account.
  • Voorbeelden:
    • sharedwith:me:
    • sharedwith:bob@gmail.com
    • sharedwith:external
    • sharedwith:public
  • 'External' is inclusief groepen waarvan een of meer leden niet bij je Google Workspace-organisatie horen.

is:starred

• Zoek items die je met een ster hebt gemarkeerd.

is:trashed

• Zoek items die naar de prullenbak zijn verplaatst.

type:

• Zoek op het type document: map, document, spreadsheet, presentatie, pdf, afbeelding, video, tekening, formulier, site, script, tabel, e-mailindeling of jam-bestand.
  • Voorbeelden:
    • type:document
    • type:forms
    • type:spreadsheet
    • type:email-layout

before: en after:

• Zoek items die voor of na een bepaalde datum zijn aangepast. Gebruik de volgende indeling voor de datum: JJJJ-MM-DD.
  • Voorbeelden:
    • before:2021-05-02
    • after:2021-05-01

createdbefore: en createdafter:

• Zoek items die voor of na een bepaalde dag zijn gemaakt. Gebruik de volgende indeling voor de datum: JJJJ-MM-DD.
  • Voorbeelden:
    • createdbefore:2022-05-02
    • createdafter:2022-05-01

title:

• Zoek naar items op basis van de titel.
  • Voorbeeld: title:Conferentie 2021

followup:

• Zoek bestanden waarvoor actiepunten of suggesties aan jou zijn toegewezen.
  • Voorbeelden:
    • followup:any
    • followup:suggestions
    • followup:actionitems