Aankoop-, opzeggings- en teruggavebeleid

Automatische verlengingen

Je opslagruimte is standaard zo ingesteld dat deze aan het einde van je abonnement automatisch wordt verlengd. Gedurende de looptijd van het abonnement kun je op elk gewenst moment naar een grotere opslagmogelijkheid upgraden. De upgrade naar je nieuwe opslagmogelijkheid wordt onmiddellijk uitgevoerd. Als je tegoed op is, wordt het bedrag afgeschreven van je creditcard.

Als je een abonnement voor opslagruimte op basis van het oude betalingsplan hebt aangeschaft, kun je je abonnement verlengen totdat je een upgrade uitvoert of totdat je betalingsgegevens verlopen.

Als de automatische verlenging mislukt, krijg je zeven dagen extra de tijd om je betalingsgegevens bij te werken. Tijdens deze zeven dagen heb je gewoon toegang tot alle items in je Google-account of je huidige opslagmogelijkheid.

Als je Gmail gebruikt en de automatische verlenging mislukt, wordt je opslagmogelijkheid met zeven dagen verlengd, zodat je een week de tijd hebt om je betalingsgegevens te updaten. Je kunt deze zeven extra dagen ook gebruiken om ruimte in je account vrij te maken of een nieuwe opslagmogelijkheid te kopen.

Als je opslagmogelijkheid is opgezegd of afloopt

Als je je opslagmogelijkheid opzegt of als je opslagmogelijkheid afloopt, wordt de opslaglimiet aan het einde van de betalingscyclus teruggebracht naar het gratis niveau van elk product. Alle items in Google Drive, Google Foto's en Gmail blijven toegankelijk. Je kunt echter geen nieuwe items meer maken of toevoegen waarmee je de limiet voor gratis opslag overschrijdt. Dit gebeurt er als je de limiet voor gratis opslag bereikt of overschrijdt:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of ontvangen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
  • Google Drive: Je kunt geen nieuwe bestanden synchroniseren of uploaden. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt. Je kunt nog steeds Google-documenten maken omdat deze geen opslagruimte innemen.
  • Google Foto's: Je kunt geen foto's uploaden in de oorspronkelijke kwaliteit. Als je meer foto's wilt toevoegen, kun je deze uploaden of back-ups in hoge kwaliteit (lagere resolutie) maken, of de back-upfunctie uitschakelen.

Je abonnement opzeggen

Je kunt je abonnement voor opslag op elk gewenst moment opzeggen.

Een Drive-opslagmogelijkheid opzeggen

1. Ga naar www.google.com/settings/storage.
  2. Log in op het Google-account waarvoor je de opslagruimte hebt gekocht.
  3. Klik onder je abonnement op Opzeggen.
  4. Bekijk hoe je opslagruimte verandert als je het abonnement opzegt. Bevestig je keuze door op Abonnement opzeggen te klikken.
  5. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging van je abonnement. Aan het begin van de volgende maand van je abonnement wordt je account gedowngraded naar de gratis opslagniveaus voor Google Drive, Google Foto's en Gmail.

Opslagruimte van je Google One-lidmaatschap opzeggen

Je Google One-abonnement beëindigen:

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik bovenaan op Instellingen Instellingen en dan Lidmaatschap opzeggen.
  3. Klik in Google Play naast Google One op Beheren en dan Abonnement opzeggen.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Als je bent geüpgraded naar Google One, maar een ander abonnement wilt, kun je je opslagruimte wijzigen.

Teruggavebeleid

Op de aanschaf van Google-opslagmogelijkheden wordt geen restitutie verleend. Je kunt de hoeveelheid opslagruimte die je hebt aangeschaft gedurende de hele looptijd van het abonnement gebruiken, zelfs als je besluit om het abonnement op te zeggen.