Drive-työpöytäsovellusta koskevien ongelmien korjaaminen

Jos kaikki tiedostosi tai osa niistä ei synkronoidu tietokoneesi ja Oman Driven välillä, voit yrittää korjata ongelman seuraamalla alla kuvattuja ohjeita.

Vianetsinnän perusteet

Saatat kohdata näitä yleisiä ongelmia Drive-työpöytäsovelluksen kanssa:

• Tiedostot eivät synkronoidu tietokoneen ja Oman Driven välillä.
  • Drive-työpöytäsovellus pysähtyy tai sulkeutuu yhtäkkiä.

Kokeile ratkaista ongelmat näillä perusohjeilla:

• Tarkista tietokoneen internetyhteys.
  • Käynnistä Drive-työpöytäsovellus uudelleen.
  • Käynnistä tietokone uudelleen.
  • Katkaise tilin yhteys ja muodosta se uudelleen.
  • Asenna Drive-työpöytäsovellus uudelleen.
Internetyhteyden tarkistaminen
Varmista, että internetyhteys on vakaa. Jotkin palomuurin tai välityspalvelimen asetukset tai muut verkon asetukset saattavat haitata Drive-työpöytäsovelluksen toimintaa. Lue lisää Driven palomuurin ja välityspalvelimen asetuksista.
Drive-työpöytäsovelluksen uudelleenkäynnistäminen
  1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
    1. Mac: Valitse ylävalikkopalkista Asetukset Asetukset ja sitten Lopeta.
    2. Windows: Siirry oikeaan alakulmaan ja valitse tehtäväpalkista Asetukset Asetukset ja sitten Lopeta.
  2. Avaa Drive-työpöytäsovellus uudelleen.
Tilin ja palvelun välisen yhteyden katkaiseminen ja muodostaminen uudelleen
Tärkeää: Tiedostot, joiden synkronointi epäonnistui aiemmin, on saatettu siirtää Lost & Found ‑kansioon, joka poistetaan, kun tilin yhteys katkaistaan. Ennen kuin katkaiset tilin yhteyden, kopioi tiedostot turvalliseen paikkaan.
  1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset Asetukset.
  3. Etsi tili, jonka yhteyden haluat katkaista.
  4. Valitse Poista tilin ja palvelun välinen yhteys.
    • Jos tiedostojen synkronointi ei onnistu, Drive-työpöytäsovellus tarjoaa synkronoimattomien tiedostojen siirtämistä tietokoneelle datan menettämisen välttämiseksi.
  5. Kirjaudu uudelleen sisään.
  6. Valitse Google Drive ‑kansiolle uusi sijainti.
Driven asentaminen uudelleen tietokoneelle
  1. Siirry tietokoneella Driven lataussivulle.
  2. Lataa Drive-työpöytäsovelluksen uusin versio.
  3. Asenna sovellus.

Drive-työpöytäsovelluksen rekisteröiminen

Drive-työpöytäsovelluksen lataaminen

Tärkeää: Tarkista ennen aloittamista, että käyttöjärjestelmäsi tukee Drive-työpöytäsovellusta.

1. Lataa Drive-työpöytäsovellus:

LATAA WINDOWSILLE LATAA MACILLE

1. Avaa tietokoneella:
      1. GoogleDriveSetup.exe (Windows)
      2. GoogleDrive.dmg (Mac)
    2. Seuraa näytölle tulevia ohjeita ja suorita asennus loppuun.

Drive-työpöytäsovelluksen asentaminen ja avaaminen

Asenna Drive-työpöytäsovellus

Avaa tietokoneella:

• GoogleDriveSetup.exe (Windows)
  • GoogleDrive.dmg (Mac)

Seuraa näytölle tulevia ohjeita ja asenna Drive-työpöytäsovellus.

1. Asenna sovellus tietokoneellesi.
  2. Näet tietokoneella kansion, jonka nimi on "Google Drive".

Avaa Drive-työpöytäsovellus:

Kun asennat Drive-työpöytäsovelluksen tietokoneelle, Omaan tietokoneeseen luodaan Drive tai Finderiin luodaan sijainti nimeltä Google Drive. Drive-työpöytäsovelluksen tiedoston paikka riippuu tietokoneesta:

• Windows: Tiedosto sijaitsee näytön oikeassa alakulmassa.
  • Mac: Tiedosto sijaitsee näytön oikeassa yläkulmassa.

Driveen tai Drive-työpöytäsovellukseen luomasi uudet tiedostot ja kansiot synkronoidaan, ja ne näkyvät kaikilla laitteillasi.

1. Klikkaa Drive-työpöytäsovellus > napauta nimeäsi > Avaa Google Drive.
  2. Kaksoisklikkaa avattavaa tiedostoa Omassa Drivessa tai jaetuissa Driveissa.

Kirjautuminen Drive-työpöytäsovellukseen

Kun avaat Drive-työpöytäsovelluksen ensimmäisen kerran kirjautuaksesi sisään:

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Klikkaa Kirjaudu sisään selaimella.
  3. Kirjaudu Google-tilille, jolla haluat käyttää Drive-työpöytäsovellusta.

Virheilmoitusten ratkaiseminen

Jaettuun Driveen ei voi lisätä tiedostoja
Katso lisätietoja jaetun Driven rajoituksista artikkelista Shared drive limits in Google Drive.
Levytila on vähissä tai tallennustila on lähes täynnä
Sinulla on oltava riittävästi paikallista tallennustilaa, jotta tiedostot voidaan synkronoida Drive-työpöytäsovelluksen kautta. Paikalliseen tallennustilaan luetaan kiintolevy ja kaikki käyttämäsi siirrettävät laitteet (esim. USB:t ja ulkoiset kiintolevyt).
Jos saat vähäistä levytilaa koskevan virheen, vapauta tilaa kiintolevyltä:
  1. Poista tiedostoja viestissä mainitusta Drivesta, esim. C:-asema Windowsissa.
  2. Poistu Drive-työpöytäsovelluksesta.
  3. Käynnistä Drive-työpöytäsovellus uudelleen.
Voit myös irrottaa Drive-työpöytäsovelluksessa hallinnoidut tiedostot ja käyttää offline-tiedostoja .
Google Workspace ‑tallennustila on täynnä
Jos sinulla ei ole tarpeeksi Google-tallennustilaa, vapauta sitä tai osta lisätilaa Google Onesta.
Tämä virhe voi ilmetä myös silloin, kun yrität synkronoida muutoksia tiedostoon, joita et omista ja joiden omistajalla ei ole riittävästi tallennustilaa. Jos haluat synkronoida muutokset, ota yhteyttä tiedoston omistajaan ja pyydä häntä joko siirtämään omistajuus tai tekemään muutoksia tallennustilaan.
Sinulla ei ole lupaa synkronoida tiedostoja
Sinulla ei ole tekemiesi muutosten synkronointiin tarvittavia Google Driven lupia.
Jos haluat synkronoida muutokset näihin tiedostoihin, ota yhteyttä muokattavan tiedoston tai kansion omistajaan ja pyydä muokkausoikeuksia. Jos tiedosto tai kansio on jaetussa Drivessa, pyydä pääsyoikeutta jaetun Driven järjestelmänvalvojalta tai ylläpitäjältä.
Tietokoneesi ei salli tiedostojen synkronointia
Drive-työpöytäsovellus tarvitsee tietokoneelta luvan tiedostojen synkronointiin.
Jotta voit synkronoida nämä tiedostot, varmista, että sinulla on tiedoston tai kansion luku- ja kirjoituslupa.
  • Windows:
    1. Klikkaa tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella.
    2. Valitse Ominaisuudet.
    3. Tarkista Tietoturva-välilehti.
  • macOS:
    1. Klikkaa tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella.
    2. Valitse Näytä tiedot.
    3. Tarkista Jakaminen ja oikeudet ‑kohta.
Sinun on ehkä myönnettävä macOS-laitteella pääsy tiettyihin kansioihin tai Apple-kuvakokoelmaan muuttamalla Tietosuoja ja suojaus ‑asetuksia Järjestelmäasetuksissa. Lue lisää macOS-vaatimuksista.
Tiedostot ovat liian suuria tai liian pieniä

Seuraavia kohteita ei voi varmuuskopioida Google Kuviin:

• Valokuvat, joiden koko on yli 200 Mt tai 150 Mpx
  • Videot, joiden koko on yli 10 Gt
  • Tiedostot, joiden koko on alle 256 x 256 pikseliä

Jos tiedosto on liian suuri, voit

• pienentää valokuvaa tai videota
  • poistaa kuvan tai videon
  • siirtää kuvan tai videon kansioon, jota ei synkronoida.

Jos tiedosto on liian pieni, voit

• poistaa kuvan tai videon
  • siirtää kuvan tai videon kansioon, jota ei synkronoida.
Vinkki: Jotkin sovellukset luovat automaattisesti pikkukuvia tai muita kokorajoitusta pienempiä tiedostoja.
Kansiota ei löydy

Jos olet siirtänyt Google Drive ‑kansion uuteen paikkaan tietokoneella

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Valitse ilmoituksesta Paikanna.
  3. Valitse uudelleennimetty versio ja sitten klikkaa Avaa.
  4. Google Drive muodostaa yhteyden uudelleen.

Jos olet nimennyt Google Drive ‑kansion uudelleen

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Valitse ilmoituksesta Paikanna.
  3. Valitse uudelleennimetty versio ja sitten klikkaa Avaa.
  4. Google Drive muodostaa yhteyden uudelleen.

Jos olet poistanut kansion, johon Oma Drive peilataan

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Valitse ilmoituksesta Lopeta tämän hakemiston synkronointi.

Jos et haluat synkronoida kansiota enää

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Siirry Asetuksiin ja sitten valitse kansio ja poista Driven ja/tai Kuvien valinta.

Drive-työpöytäsovelluksen toimintojen viimeistely kestää hetken sen jälkeen, kun paikannat puuttuvan kansion.

Tiedostoja ei löydy pilvestä
Muutoksia ei voida synkronoida, koska tiedosto on poistettu tai sen jakaminen sinulle Drivessa on peruttu.
  • Jotta voit synkronoida muutokset, pyydä omistajaa jakamaan tiedosto uudelleen sinulle.
  • Jos tiedosto on poistettu, poista se synkronointikansiosta ja lisää takaisin.
  • Jos et halua synkronoida muutoksia ja haluat ratkaista virheen, poista tiedosto tietokoneelta.
Tiedostoja ei löydy tietokoneelta

Muutoksia ei voi synkronoida, koska tiedosto on saatettu poistaa tai siirtää tietokoneen roskakoriin.

Jos haluat synkronoida muutokset, palauta kohde tietokoneen roskakorista.

Tiedostot ylittävät kaistanleveyttä tai latausta koskevan enimmäisrajan
Jotkin tiedostot voidaan ladata laitteelle vain rajatun määrän kertoja päivässä. Lisäksi Driven käyttäjiä koskee päivittäinen latausraja.
Tällaisissa tapauksissa Drive-työpöytäsovellus yrittää automaattisesti myöhemmin uudelleen, jolloin tiedosto saadaan synkronoitua. Jos näin ei käy, odota vuorokausi ja käynnistä Drive-työpöytäsovellus uudelleen.
Google-tiedostojen lataaminen epäonnistui

Google-tiedosto, jota yrität synkronoida, on vioittunut. Koska Google Docs ‑dokumenttien (.gdocs) ja muiden Google-tiedostojen sisältöä ei tallenneta tietokoneellesi, muutosten tekeminen näihin tiedostoihin kolmannen osapuolen editorilla voi vioittaa niitä. Ongelman ratkaisemiseksi tee kopio alkuperäisestä Google-tiedostosta Driven verkkoversioon ja poista virheellinen Google-tiedosto tietokoneelta. Sinun on ehkä jaettava tiedosto uudelleen yhteiskäyttäjien kanssa.

Vioittuneen hakemiston korjaaminen Macilla

Tärkeää: Sinun on oltava tietokoneesi järjestelmänvalvoja ja lisättävä tietokoneesi salasana, jotta seuraavat vaiheet onnistuvat.

Jos käytät Drive-työpöytäsovellusta MacOS Mojave- tai High Sierra ‐laitteella, Drive-tiedostojen synkronointiin tarvittavat luvat voivat vahingoittua.

Ratkaise ongelma näin:

1. Avaa tietokoneella Finder ja sitten Apit.
  2. Avaa Lisäapit-kansio.
  3. Klikkaa Pääte.
  4. Kirjoita sudo kextcache -clear
  5. Paina Return.
  6. Kirjoita sudo mv /private/var/db/KernelExtensionManagement /private/var/db/KernelExtensionManagementBackup
  7. Paina Return.
  8. Kirjoita sudo kextutil -l /Library/Google/DriveFS/dfsfuse.kext
  9. Paina Return.
  10. Käynnistä Drive-työpöytäsovellus.
Tilin lataaminen ei onnistu

Jos tilisi ei lataudu, syynä voi olla jokin seuraavista:

• Internetyhteyttä ei ole.
  • Asemakirjaimia ei ole saatavilla (vain Windows).
  • Välityspalvelimen asetukset eivät salli Drive-työpöytäsovelluksen käyttöä.
  • Järjestelmänvalvoja ei salli Drive-työpöytäsovellusta organisaatiossasi tai laitteellasi.

Jotta tilin lataaminen onnistuisi:

Striimaussijainnissa oli ongelma
Valitsemasi striimaussijainti on jo käytössä tai sitä ei löydy.
Jos valitsemasi striimaussijainti on asemakirjain, se saattaa olla käytössä toisella laitteella. Drive-työpöytäsovellus valitsee seuraavan saatavilla olevan asemakirjaimen. Jotta voit käyttää valitsemaasi asemakirjainta, katkaise kyseistä kirjainta käyttävän laitteen yhteys.
Jos valitsemasi striimaussijainti on kansio, varmista, että kansio on tyhjä ja että Drive-työpöytäsovelluksella on lupa päästä kyseiseen sijaintiin.
Tiedostoa ei voi synkronoida tai alkuperäiseen tiedostoon tehtyjä muutoksia ei voi tallentaa
Alkuperäiseen tiedostoosi ei pääse, mutta muokkaukset sisältävä kopio tiedostosta on alkuperäisessä ylätason kansiossaan. Jos alkuperäiseen ylätason kansioon ei enää pääse, tiedosto siirretään Oman Driven juureen. Joissain tapauksissa tiedosto on saatettu siirtää Lost & Found ‑kansioon.
Tämä virhe ilmenee seuraavissa tapauksissa:
  • Paikalliset muutoksesi ovat yhteensopimattomia pilvessä olevien muutosten kanssa.
  • Alkuperäinen tiedosto on poistettu tai siirretty.
  • Sinulla ei ole enää lupaa muokata kyseistä tiedostoa.
  • Siirrät tiedoston poistettuun kansioon tai kansioon, jonka muokkauslupaa sinulla ei ole.
Jotta voit synkronoida muutokset, varmista, että pääset alkuperäiseen tiedostoon. Jos et omista tiedostoa, pyydä pääsyoikeutta tiedoston tai kansion omistajalta. Jos tiedosto tai kansio on jaetussa Drivessa, pyydä pääsyoikeutta jaetun Driven järjestelmänvalvojalta tai ylläpitäjältä.
Tiedostoa/kansiota ei voi synkronoida – siirretty Lost & Found ‑kansioon
Harvinaisissa tapauksissa Drive-työpöytäsovellus ei voi ladata tiedostoa lupien, verkkovirheiden tai muiden syiden vuoksi. Synkronoimaton tiedosto kopioidaan Lost and Found ‑kansioon kiintolevyllesi. Kun näin käy, näkyy ilmoitus, jossa on linkki Lost and Found ‑kansion avaamiseksi. Tämän kansion oletussijainti on:
  • macOS: /Users/<username>/Library/Application Support/Google/DriveFS/<account_token>/lost_and_found
  • Windows: C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\DriveFS\<account_token>\lost_and_found
Tärkeää:
  • macOS: macOS piilottaa Kirjasto-kansion oletuksena. Jos se on piilotettu, pääset kansioon, kun avaat Finderin ja klikkaat vasemmasta yläkulmasta Siirry ja sitten Kirjasto.
  • Windows: Löydät AppData-kansion, kun kirjoitat %AppData% suoraan osoitepalkkiin.
    • <account_token>-kansiot vastaavat jokaista Google Driveen kirjautunutta tiliä. Kansion nimi on pitkä numerojono.
      • Esimerkki kansion nimestä: 1245555729303
Jotta voit synkronoida muutokset, tarkista Lost and Found ‑kansion tiedostot. Siirrä nämä tiedostot takaisin Omaan Driveen ja kokeile synkronoida uudelleen tai siirrä ne muuhun sijaintiin tietokoneellasi.

Tärkeää: Jos katkaiset tilin yhteyden, Lost and Found ‑kansioon tallennetut tiedostot menetetään.

Drive-työpöytäsovelluksen toiminta keskeytyi virheen vuoksi

Jotkin virustunnistus- ja tietoturvaohjelmistot voivat häiritä Drive-työpöytäsovelluksen toimintaa.

Jos tietokoneellasi on virustarkistusohjelmisto ja saat toistuvasti virheilmoituksen Drive-työpöytäsovelluksen toiminnan keskeytymisestä ongelman vuoksi, jätä Drive-työpöytäsovellus pois virustarkastuksesta.

• Windows: Striimaussijainti on oletuksena G: mutta voi olla jokin muu valitsemasi sijainti.
  • macOS: Striimaussijainti on oletuksena /Volumes/GoogleDrive mutta voi olla jokin muu valitsemasi sijainti.

Vianetsinnän lisäohjeet

Google Drive ei voi varmuuskopioida tai synkronoida kansiotasi
Sinun on annettava valitulle kansiolle Driven luku- ja kirjoitusluvat kansion synkronoimiseksi.
  • macOS:
  1. Valitse kansio Finderista.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta kakkospainikkeella Tiedosto tai valitse se.
  3. Valitse Näytä tiedot.
  4. Varmista Jako ja oikeudet ‑kohdan taulukossa, että käyttäjätunnuksellasi on luku- ja kirjoitusoikeudet.
  • Windows:
  1. Valitse kansio Resurssienhallinnasta.
  2. Klikkaa kakkospainikkeella.
  3. Valitse Ominaisuudet.
  4. Valitse Suojaus-välilehti.
  5. Klikkaa käyttäjätunnustasi Ryhmä- tai käyttäjänimet ‑kohdassa ja varmista, että kaikkien oikeuksien merkintänä on Salli eikä Estä-kohdassa ole yhtäkään valintamerkkiä.
  6. Jos haluat muokata lupia, valitse Muokkaa.
  7. Valitse OK.
Google Drive ei käynnisty määrityskansion virheen vuoksi
Drive tallentaa määrityskansioon kriittisiä sovellusasetuksia ja ‑dataa. Sinun on myönnettävä tälle kansiolle täydet luvat ja Google Driven omistajuus käynnistämisen mahdollistamiseksi.
  • macOS:
Myönnä luvat näihin kansioihin. Myönnä kansioiden luvat seuraamalla kohdan Google Drive ei voi varmuuskopioida tai synkronoida kansiotasi ohjeita.
Tärkeää: Kirjasto-kansio on oletuksena piilotettu macOS-laitteilla. Jos se on piilotettu, voit avata Finderin ja klikata vasemmasta yläkulmasta Siirry ja sitten Kirjasto.
  • /Users/<username>/Library/Application Support/Google
    • Jos sinulla ei ole lupaa tähän kansioon, sinulla ei ole DriveFS-kansiota. Kun myönnät luvan tähän kansioon, voit käynnistää sovelluksen ja sovellus luo DriveFS-kansion.
  • /Users/<username>/Library/Application Support/Google/DriveFS
  • Windows:
Myönnä luvat näihin kansioihin. Myönnä kansioiden luvat seuraamalla kohdan Google Drive ei voi varmuuskopioida tai synkronoida kansiotasi ohjeita.
  • C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\
    • Jos sinulla ei ole lupaa tähän kansioon, sinulla ei ole alla olevaa DriveFS-kansiota. Kun myönnät luvan tähän kansioon, voit käynnistää sovelluksen ja sovellus luo DriveFS-kansion.
  • C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\DriveFS
Vinkkejä:
Välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemistoon ei pääse
  1. Siirry ilmoituksessa mainittuun välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemistoon tai polkuun, joka näkyy välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemiston asetuksen alla.
  2. Siirry välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemistoon ja varmista, että jokaisella näistä kansioista on luku- ja kirjoitusluvat.
    • Näet kansion tai kansioita, joiden nimenä on pitkä numerojono
      • Esimerkki kansion nimestä: 1245555729303
    • Nämä kansiot on tarkoitettu kullekin Google Driveen kirjautuneena olevalle tilille.
  3. Siirry tilikansioihin ja etsi kansio, jonka nimi on "content_cache".
    • Varmista, että jokaisella tilikansioiden "content_cache"-kansiolla on luku- ja kirjoitusluvat.
File Providerin käynnistysvirheen vianetsintä

Google Drive ei käynnisty, jos File Providerissa on alustusvirhe. Tämä on macOS-virhe. Jos virhe ilmenee:

1. Päivitä macOS-käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon.
  2. Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

Palautteen lähettäminen

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Lähetä palautetta.
  3. Kirjoita palautteesi.
  4. Voit auttaa meitä ymmärtämään ongelmaa klikkaamalla Sisällytä diagnostiikkalokit.
  5. Valitse Lähetä.

Virheraportin lähettäminen Googlelle

Lue, miten voit tallentaa Google Drive ‑työpöytäsovelluksen lokeja tukipyyntöjä varten.