Løs problemer i Drev til computeren

Hvis enkelte eller alle dine filer ikke synkroniseres mellem din computer og Mit drev, kan du løse problemet ved at følge nedenstående fejlfindingstrin.

Grundlæggende fejlfinding

Du kan støde på disse generelle problemer med Drev til computer:

• Filer synkroniseres ikke mellem din computer og Mit drev.
  • Drev til computer stopper eller afsluttes pludselig.

Prøv at løse problemerne ved at følge denne grundlæggende vejledning:

• Tjek din computers internetforbindelse.
  • Genstart Drev til computer.
  • Genstart computeren.
  • Fjern tilknytningen af din konto, og genopret forbindelsen til den igen.
  • Geninstaller Drev til computer
Tjek din internetforbindelse
Sørg for, at din internetforbindelse er stabil. Visse firewall-, proxy- og andre netværksindstillinger kan forstyrre driften af Drev til computer. Få flere oplysninger om Drevs firewall- og proxyindstillinger.
Genstart Drev til computer
  1. Åbn Drev til computer på din computer.
    1. Mac: På menulinjen øverst skal du klikke på Indstillinger Indstillinger efterfulgt af Afslut.
    2. Windows: På proceslinjen nederst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger efterfulgt af Afslut.
  2. Åbn Drev til computer igen
Fjern tilknytningen af din konto, og genopret forbindelsen til den igen
Vigtigt! Filer, som ikke tidligere kunne synkroniseres, er muligvis blevet flyttet til mappen "Hittegods", som slettes, når tilknytningen af din konto fjernes. Før du fjerner tilknytningen af din konto, skal du kopiere disse filer til et sikkert sted.
  1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger efterfulgt af Præferencer efterfulgt af Avancerede indstillinger Indstillinger.
  3. Find den konto, du vil fjerne tilknytningen til.
  4. Klik på Fjern tilknytning af konto.
    • Hvis filsynkronisering ikke lykkes, tilbyder Drev til computer at flytte ikke-synkroniserede filer til skrivebordet for at undgå datatab.
  5. Log ind igen.
  6. Vælg en ny placering til Google Drev-mappen.
Geninstaller Drev til computer
  1. Gå til siden Drev-download på din computer.
  2. Download den nyeste version af Drev til computer.
  3. Installer appen.

Introduktion til Drev til computer

Download Drev til computere

Vigtigt! Før du går i gang, skal du tjekke, at dit operativsystem er kompatibelt med Drev til computer.

1. Download Drev til computer:

DOWNLOAD TIL WINDOWS DOWNLOAD TIL MAC

1. På din computer skal du åbne:
      1. GoogleDriveSetup.exe i Windows
      2. GoogleDrive.dmg på Mac
    2. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen.

Installer og åbn Drev til computer

Installer Drev til computer

På din computer skal du åbne:

• GoogleDriveSetup.exe i Windows
  • GoogleDrive.dmg på Mac

Følg vejledningen på skærmen for at installere Drev til computer.

1. Installer programmet på din computer.
  2. På din computer kan du se en mappe med navnet "Google Drev".

Åbn Drev til computer:

Når du installerer Drev til computer på din computer, oprettes der et drev i Min computer eller en placering i Finder ved navn Google Drev. Du kan finde filen for Drev til computer et andet sted, afhængigt af hvilken computer du bruger:

• Windows: Nederst til højre på skærmen.
  • Mac: Øverst til højre på skærmen.

Alle nye filer eller mapper, du opretter i Drev eller Drev til computer, synkroniseres og vises på alle dine enheder.

1. Klik på Drev til computer > Tryk på dit navn > Åbn Google Drev.
  2. Dobbeltklik på den fil, du vil åbne, på Mit drev eller fællesdrev.

Log ind på Drev til computer

Når du åbner og logger ind på Drev til computer for første gang:

1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Klik på Log ind med browseren.
  3. Log ind på den Google-konto, du vil bruge med Drev til computer.

Ret fejlmeddelelser

Filer kan ikke føjes til fællesdrevet
Se artiklen Grænser for fællesdrev i Google Drev for at få flere oplysninger om grænser for fællesdrev.
Du er ved at løbe tør for diskplads, eller der er næsten ikke mere lagerplads
Du skal have nok lokal lagerplads til at synkronisere filer via Drev til computer. Lokal lagerplads omfatter din harddisk og alle flytbare enheder (USB-enheder, eksterne harddiske osv.), som du bruger.
Hvis du får en fejlmeddelelse om manglende ledig diskplads, skal du frigøre plads på din harddisk:
  1. Slet filer på det drev, der er angivet i meddelelsen, f.eks. C: Drev i Windows.
  2. Afslut Drev til computer.
  3. Genstart Drev til computer
Du kan også frigøre filer, der administreres af Drev til computer, og bruge offlinefiler .
Google Workspace-lagerpladsen er brugt op
Hvis du ikke har nok Google-lagerplads, kan du frigøre plads eller få mere lagerplads fra Google One.
Denne fejl kan også opstå, når du forsøger at synkronisere ændringer af en fil, du ikke ejer, og ejeren ikke har nok lagerplads. Hvis du vil synkronisere ændringer, skal du kontakte ejeren af filen for enten at overføre ejerskabet eller bede vedkommende om at administrere sin lagerplads.
Du har ikke tilladelse til at synkronisere filer
Du har ikke den tilstrækkelige tilladelse til at bruge Google Drev til at synkronisere ændringer, du har foretaget.
Hvis du vil synkronisere ændringer af disse filer, skal du kontakte ejeren af den fil eller mappe, du vil ændre, og anmode om redigeringsadgang. Hvis filen eller mappen er på et fællesdrev, skal du kontakte fællesdrevets administrator for at anmode om adgang
Din computer tillader ikke, at du synkroniserer filer
Drev til computer skal have tilladelse fra din computer til at synkronisere filer.
Hvis du vil synkronisere disse filer, skal du sørge for, at du har tilladelse til at læse og skrive i filen eller mappen.
  • I Windows:
    1. Højreklik på filen eller mappen.
    2. Klik på Properties (Egenskaber).
    3. Tjek fanen "Sikkerhed".
  • I macOS:
    1. Højreklik på filen eller mappen.
    2. Vælg Vis oplysninger.
    3. Tjek sektionen "Deling og tilladelser".
Hvis du bruger macOS, skal du muligvis give adgang til bestemte mapper eller til din Apple Photos-samling ved at ændre dine indstillinger for "Sikkerhed og privatliv" i Systemindstillinger. Få flere oplysninger om macOS-krav.
Filerne er for store eller for små

Disse elementer kan ikke sikkerhedskopieres til Google Fotos:

• Billeder, der er større end 200 MB eller 150 MP.
  • Videoer, der er større end 10 GB.
  • Filer, der er mindre end 256 x 256 pixels.

Hvis filen er for stor, kan du gøre følgende:

• Reducer størrelsen på billedet/videoen.
  • Slet billede eller video.
  • Flyt billedet/videoen til en mappe, der ikke synkroniseres.

Hvis filen er for lille, kan du gøre følgende:

• Slet billede eller video
  • Flyt billedet/videoen til en mappe, der ikke synkroniseres
Tip! Nogle apps opretter automatisk miniaturebilleder eller andre filer, der overskrider størrelsesgrænsen.
Mappen blev ikke fundet

Hvis du har flyttet Google Drev-mappen til et nyt sted på din computer

1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Klik på Find i notifikationen.
  3. Vælg din omdøbte version efterfulgt af Klik på Åbn.
  4. Google Drev opretter forbindelse igen.

Hvis du har omdøbt din Google Drev-mappe

1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Klik på Find i notifikationen.
  3. Vælg din omdøbte version efterfulgt af Klik på Åbn.
  4. Google Drev opretter forbindelse igen.

Hvis du har slettet den mappe, du spejler Mit drev til

1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Klik på Stop synkroniseringen af denne mappe i notifikationen.

Hvis du ikke længere vil synkronisere den pågældende mappe

1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Gå til Præferencer efterfulgt af Vælg mappen, og fjern markeringen af Drev og/eller Fotos.

Når du har fundet din manglende mappe, vil det tage lidt tid, før Drev til computer er færdig.

Filer kan ikke findes i skyen
Ændringerne kan ikke synkroniseres, fordi filen er blevet slettet, eller fordi delingen af filen med dig er blevet ophævet i Drev.
  • Hvis du vil synkronisere ændringer, skal du bede ejeren om at dele elementet med dig igen.
  • Hvis elementet er blevet slettet, skal du fjerne det fra synkroniseringsmappen og tilføje det igen.
  • Hvis du ikke vil synkronisere ændringerne, og du vil løse fejlen, skal du slette filen fra din computer.
Filer på din computer kan ikke findes

Ændringerne kan ikke synkroniseres, fordi filen muligvis er blevet slettet eller flyttet til papirkurven på din computer.

Hvis du vil synkronisere ændringerne, skal du gendanne elementet fra papirkurven på din computer.

Filerne overskrider grænserne for båndbredde, upload eller download
Nogle filer kan kun downloades et begrænset antal gange om dagen. Desuden er Drev-brugere underlagt en daglig grænse for uploads.
I disse tilfælde forsøger Drev til computer automatisk igen senere, hvilket synkroniserer filen. Hvis dette ikke sker, skal du vente en dag og genstarte Drev til computer.
Google-filer kan ikke uploades

Den Google-fil, du forsøger at synkronisere, er beskadiget. Da indholdet i Google Docs (.gdocs) og andre Google-filer ikke gemmes på din computer, kan det ødelægge dem, hvis du bruger redigeringsværktøj fra tredjepart til at foretage ændringer i disse filer. Du kan løse problemet ved at lave en kopi af den oprindelige Google-fil i Drev på nettet og slette den ugyldige Google-fil på din computer. Du er muligvis nødt til at dele filen med samarbejdspartnere igen.

Ret en beskadiget mappe på Mac

Vigtigt! Du skal være administrator på din computer og angive adgangskoden til din computer for at fuldføre disse trin.

Hvis du bruger Drev til computer på MacOS Mojave eller High Sierra, kan de tilladelser, der kræves for at synkronisere Drev-filer, blive beskadiget.

Sådan løser du problemet:

1. På din computer skal du klikke på Finder og derefter Apps.
  2. Åbn mappen Utilities (Værktøjer).
  3. Klik på Terminal.
  4. Angiv sudo kextcache -clear
  5. Tryk på Enter.
  6. Angiv sudo mv /private/var/db/KernelExtensionManagement /private/var/db/KernelExtensionManagementBackup
  7. Tryk på Enter.
  8. Angiv sudo kextutil -l /Library/Google/DriveFS/dfsfuse.kext
  9. Tryk på Enter.
  10. Start Drev til computer.
Kontoen kan ikke indlæses

Nogle af årsagerne til, at din konto ikke kan indlæses, omfatter:

• Du har ikke forbindelse til internettet.
  • Du har ingen tilgængelige drevbogstaver (kun Windows).
  • Dine proxyindstillinger tillader ikke, at Drev til computer kører.
  • Din administrator tillader ikke Drev til computer for din organisation eller din enhed.

Sådan indlæser du din konto:

Der opstod et problem med din streamingplacering
Den valgte streamingplacering er allerede i brug eller kan ikke findes.
Hvis den streamingplacering, du har valgt, er et drevbogstav, bruges den muligvis af en anden enhed. Drev til computer vælger det næste tilgængelige drevbogstav. Hvis du vil bruge det drevbogstav, du valgte, skal du afbryde forbindelsen til den enhed, der bruger det pågældende bogstav.
Hvis den streamingplacering, du har valgt, er en mappe, skal du sørge for, at mappen er tom, og at Drev til computer har adgangstilladelse til den pågældende placering.
Filen kan ikke synkroniseres, eller ændringerne kan ikke gemmes i den oprindelige fil
Du har ikke adgang til den oprindelige fil, men der findes en kopi af filen med dine redigeringer i den oprindelige overordnede mappe. Hvis den oprindelige overordnede mappe ikke længere er tilgængelig, flyttes filen til roden i Mit drev. I visse tilfælde kan filen blive flyttet til Hittegods.
Denne fejl opstår, når:
  • Dine lokale ændringer ikke er kompatible med ændringer i skyen.
  • Den oprindelige fil er blevet slettet eller flyttet.
  • Du ikke længere har tilladelse til at redigere filen.
  • Du flytter en fil til en slettet mappe eller en mappe, du ikke har tilladelse til at redigere.
Hvis du vil synkronisere dine ændringer, skal du sørge for, at du har adgang til den oprindelige fil. Hvis du ikke ejer filen, skal du anmode ejeren af filen eller mappen om adgang. Hvis filen eller mappen er på et fællesdrev, skal du kontakte fællesdrevets administrator for at anmode om adgang
Filen/mappen kan ikke synkroniseres – flyttet til "Hittegods"
I sjældne tilfælde kan Drev til computer ikke uploade en fil på grund af tilladelser, netværksfejl eller andre årsager. Den ikke-synkroniserede fil kopieres til mappen "Hittegods" på din harddisk. Når dette sker, vises der en notifikation med et link til at åbne mappen "Hittegods". Denne mappe er som standard placeret på:
  • macOS: /Users/<brugernavn>/Library/Application Support/Google/DriveFS/<account_token>/lost_and_found
  • Windows: C:\Users\<brugernavn>\AppData\Local\Google\DriveFS\<account_token>\lost_and_found
Vigtigt!
  • I macOS: Mappen "Samling" er som standard skjult af macOS. Hvis mappen er skjult, kan du få adgang til den ved at åbne Finder og klikke på Startefterfulgt af Samling.
  • I Windows: Du kan finde mappen AppData ved at skrive %AppData% direkte i adresselinjen.
    • Mapperne <account_token> svarer til hver af de konti, der er logget ind på Google Drev. Mappenavnet er en lang række tal.
      • Eksempel på mappenavn: 1245555729303
Gennemgå filerne i mappen "Hittegods" for at synkronisere dine ændringer. Flyt disse filer tilbage til Mit drev for at prøve at synkronisere igen, eller flyt dem til et andet sted på din computer.

Vigtigt! Hvis du fjerner tilknytningen af din konto, mister du alle filer, der er gemt i mappen "Hittegods".

Der opstod et problem i Drev til computer, og appen blev stoppet

Visse typer virusregistrerings- og sikkerhedssoftware kan forstyrre driften af Drev til computer.

Hvis du har virusscanningssoftware på din computer og gentagne gange får fejlmeddelelsen "Der opstod et problem med Drev til computer, og applikationen er stoppet", skal du ekskludere Drev til computer fra din virusscanning.

• I Windows: Standardstreamingplaceringen er G:, men det kan være en anden placering, som du har konfigureret.
  • I macOS: Standardstreamingplaceringen er /Volumes/GoogleDrive, men det kan være en anden placering, som du har konfigureret.

Avanceret fejlfinding

Google Drev kan ikke sikkerhedskopiere eller synkronisere din mappe
Du skal give den valgte mappe læse- og skrivetilladelser, før Drev kan synkronisere din mappe.
  • I macOS:
  1. Vælg din mappe i Finder.
  2. Højreklik, eller vælg Fil øverst til venstre.
  3. Vælg Vis oplysninger.
  4. I tabellen under "Deling og tilladelser " skal du sørge for, at dit brugernavn har læse- og skriverettigheder.
  • I Windows:
  1. Vælg din mappe i File Explorer.
  2. Højreklik.
  3. Vælg Properties (Egenskaber).
  4. Klik på fanen Sikkerhed.
  5. I gruppe- eller brugernavne skal du klikke på dit brugernavn og sørge for, at du har "Tillad" for alle tilladelserne og ingen flueben under "Afvis".
  6. Klik på Rediger for at redigere dine tilladelser.
  7. Klik på OK.
Google Drev kan ikke starte på grund af en fejl i konfigurationsmappen
Drev bruger konfigurationsmappen til at gemme vigtige appindstillinger og -data. Du skal give mappen fuld tilladelse og ejerskab, før Google Drev kan starte.
  • I macOS:
Giv tilladelser til disse mapper. Hvis du vil give mappetilladelser, skal du følge vejledningen i Google Drev kan ikke sikkerhedskopiere eller synkronisere din mappe.
Vigtigt! Mappen "Samling" i macOS er som standard skjult. Hvis den er skjult for dig, kan du åbne Finder øverst til venstre og klikke på efterfulgt af Samling.
  • /Users/<brugernavn>/Library/Application Support/Google
    • Hvis du ikke har tilladelse til denne mappe, har du ikke DrevFS-mappen. Når du har givet tilladelse til denne mappe, kan du starte appen, hvorefter appen opretter DrevFS-mappen.
  • /Users/<brugernavn>/Library/Application Support/Google/DriveFS
  • I Windows:
Giv tilladelser til disse mapper. Hvis du vil give mappetilladelser, skal du følge vejledningen i Google Drev kan ikke sikkerhedskopiere eller synkronisere din mappe.
  • C:\Users\<brugernavn>\AppData\Local\Google\
    • Hvis du ikke har tilladelser til denne mappe, har du ikke DrevFS-mappen nedenfor. Når du har givet tilladelse til denne mappe, kan du starte appen, hvorefter appen opretter DrevFS-mappen
  • C:\Users\<brugernavn>\AppData\Local\Google\DriveFS
Tips!
Den lokale mappe med cachelagrede filer er ikke tilgængelig
  1. Gå til din lokale mappe med cachelagrede filer, som er angivet i notifikationen, eller til den sti, der vises under indstillingen for den lokale mappe med cachelagrede filer.
  2. Gå til den lokale mappe med cachelagrede filer, og sørg for, at hver af disse mapper har læse- og skrivetilladelser.
    • Du kan se en mappe eller mapper med en lang række tal som mappenavn
      • Eksempel på mappenavn: 1245555729303
    • Disse mapper svarer hver til en af de konti, der er logget ind på Google Drev.
  3. Gå til kontomapperne, og find en mappe med navnet "content_cache".
    • Sørg for, at hver af "content_cache"-mapperne i dine kontomapper har læse- og skrivetilladelser.
Find og løs problemer med opstart, når du bruger File Provider

Google Drev kan ikke starte, når det støder på en initialiseringsfejl med File Provider. Dette er en fejl fra macOS. Hvis du støder på denne fejl:

1. Opdater dit macOS-operativsystem til den nyeste version
  2. Genstart computeren

Giv feedback

1. Åbn Drev til computer på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger efterfulgt af Send feedback.
  3. Skriv din feedback.
  4. Klik på Medtag diagnosticeringslogs for at give os indsigt i, hvad der er galt.
  5. Klik på Send.

Send en fejlrapport til Google

Få flere oplysninger om, hvordan du registrerer logs til Google Drev til computer for at få hjælp.