Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Problemen met Drive voor desktop oplossen

Als sommige of al je bestanden niet worden gesynchroniseerd tussen je computer en Mijn Drive, volg je de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Algemene problemen oplossen

Je kunt deze algemene problemen tegenkomen met Drive voor desktop:

• De bestanden worden niet gesynchroniseerd tussen je computer en Mijn Drive.
  • Drive voor desktop stopt onverwachts of wordt plotseling afgesloten.

Probeer de problemen op te lossen met deze eenvoudige stappen:

• Controleer de internetverbinding van je computer.
  • Start Drive voor desktop opnieuw.
  • Start je computer opnieuw op.
  • Ontkoppel je account en koppel het daarna opnieuw.
  • Installeer Drive voor desktop opnieuw.
Check je internetverbinding
Zorg dat je internetverbinding stabiel is. Bepaalde firewall-, proxy- en andere netwerkinstellingen kunnen de werking van Drive voor desktop verstoren. Hier vind je meer informatie over de firewall- en proxyinstellingen van Drive.
Drive voor desktop opnieuw starten
  1. Open Drive voor desktop op je computer.
    1. Mac: klik in de menubalk bovenaan op Instellingen Instellingen en danAfsluiten.
    2. Windows: klik in de taakbalk rechtsonder op Instellingen Instellingen en danAfsluiten.
  2. Open Drive voor desktop opnieuw.
Je account ontkoppelen en opnieuw koppelen
Belangrijk: Bestanden die je eerder niet konden synchroniseren, zijn misschien verplaatst naar de map Gevonden voorwerpen, die wordt verwijderd zodra je een account ontkoppelt. Kopieer die bestanden naar een veilige plek voordat je je account ontkoppelt.
  1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Voorkeuren en dan Geavanceerde instellingen Instellingen.
  3. Zoek het account dat je wilt ontkoppelen.
  4. Klik op Account ontkoppelen.
    • Als de bestandssynchronisatie is mislukt, biedt Drive voor desktop aan niet-gesynchroniseerde bestanden naar de desktop te verplaatsen om gegevensverlies te voorkomen.
  5. Log opnieuw in.
  6. Kies een nieuwe locatie voor de Google Drive-map.
Drive voor desktop opnieuw installeren
  1. Ga op je computer naar de downloadpagina van Drive.
  2. Download de meest recente versie van Drive voor desktop.
  3. Installeer de app.

Introductie voor Drive voor desktop

Drive voor bureaublad downloaden

Belangrijk: Controleer voordat je begint of je besturingssysteem compatibel is met Drive voor desktop.

1. Zo download je Drive voor desktop:

DOWNLOADEN VOOR WINDOWS DOWNLOADEN VOOR MAC

1. Op je computer open je:
      1. GoogleDriveSetup.exe in Windows
      2. GoogleDrive.dmg op een Mac
    2. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Drive voor desktop installeren en openen

Drive voor desktop installeren

Op je computer open je:

• GoogleDriveSetup.exe in Windows
  • GoogleDrive.dmg op een Mac

Volg de instructies op het scherm om Drive voor desktop te installeren.

1. Installeer de app op je computer.
  2. Check of er een map op je computer staat met de naam Google Drive.

Drive voor desktop openen

Als je Drive voor desktop installeert op je computer, wordt er een schijf gemaakt in Deze computer of een locatie in Finder met de naam Google Drive. De locatie van het menu van Drive voor desktop hangt af van de computer die je gebruikt:

• Windows: rechtsonder in het scherm.
  • Mac: Rechtsboven in het scherm.

Nieuwe bestanden of mappen die je maakt in Drive of Drive voor desktop, worden gesynchroniseerd en worden getoond op al je apparaten.

1. Klik op Drive voor desktop > tik op je naam > open Google Drive.
  2. Dubbelklik in Mijn Drive of Gedeelde Drives op het bestand dat je wilt openen.

Inloggen bij Drive voor desktop

Als je Drive voor desktop voor het eerst opent om in te loggen, doe je het volgende:

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik op Inloggen met de browser.
  3. Log in op het Google-account dat je wilt gebruiken met Drive voor desktop.

Foutmeldingen oplossen

Ik kan geen bestanden toevoegen aan een gedeelde Drive
Ga naar het artikel Limieten voor gedeelde Drives in Google Drive voor meer informatie over limieten voor gedeelde Drives.
Je hebt bijna geen schijfruimte meer of hebt bijna geen opslagruimte meer
Je moet genoeg lokale opslag hebben om bestanden te synchroniseren via Drive voor desktop. Lokale opslagruimte omvat je harde schijf en eventuele verwijderbare apparaten (bijvoorbeeld USB-opslag en externe harde schijven) die je gebruikt.
Als je de foutmelding krijgt dat er weinig schijfruimte is, maak je ruimte vrij op de harde schijf:
  1. Verwijder bestanden op de schijf die in de melding staat, bijvoorbeeld de C-schijf in Windows.
  2. Sluit Drive voor desktop.
  3. Start Drive voor desktop opnieuw.
Je kunt ook bestanden losmaken die door Drive voor desktop worden beheerd en offline bestanden gebruiken .
Google Workspace-opslag is vol
Als je onvoldoende Google-opslagruimte hebt, maak je ruimte vrij of koop je meer opslagruimte via Google One.
Deze fout kan ook optreden als je wijzigingen probeert te synchroniseren naar een bestand waarvan je niet de eigenaar bent en de eigenaar niet genoeg opslagruimte heeft. Als je de wijzigingen wilt synchroniseren, neem je contact op met de eigenaar van het bestand om het eigendom over te dragen of te vragen om de opslag te beheren.
Je hebt geen rechten om bestanden te synchroniseren
Je hebt onvoldoende rechten voor Google Drive om aangebrachte wijzigingen te synchroniseren.
Als je wijzigingen in deze bestanden wilt synchroniseren, neem je contact op met de eigenaar van het bestand of de map die je wilt aanpassen en vraag je bewerkingsrechten aan. Als het bestand of de map zich in een gedeelde Drive bevindt, neem je contact op met de beheerder van de gedeelde Drive om toegang te krijgen.
Je mag geen bestanden synchroniseren op je computer
Drive voor desktop heeft op je computer rechten nodig om bestanden te synchroniseren.
Als je deze bestanden wilt synchroniseren, moet je lees- en schrijfrechten hebben voor het bestand of de map.
  • In Windows:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map.
    2. Klik op Eigenschappen
    3. Check het tabblad Beveiliging.
  • Op macOS:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map.
    2. Selecteer Informatie.
    3. Check het gedeelte Delen en rechten.
Op macOS moet je misschien toegang geven tot specifieke mappen of je Apple Foto's-collectie. Hiervoor wijzig je de instellingen voor Beveiliging en privacy in Systeemvoorkeuren. Meer informatie over macOS-vereisten
Bestanden zijn te groot of te klein

Van deze items kun je geen back-up maken in Google Foto's:

• Foto's die groter zijn dan 200 MB of 150 MP
  • Video's die groter zijn dan 10 GB
  • Bestanden die kleiner zijn dan 256 x 256 pixels

Als een bestand te groot is, kun je het volgende doen:

• De foto/video kleiner maken
  • Foto of video verwijderen
  • De foto/video verplaatsen naar een map die niet wordt gesynchroniseerd

Als een bestand te klein is, kun je het volgende doen:

• Foto of video verwijderen
  • De foto/video verplaatsen naar een map die niet wordt gesynchroniseerd
Tip: Sommige apps maken automatisch fotothumbnails of andere bestanden die kleiner zijn dan de maximale grootte.
Kan de map niet vinden

Als je de Google Drive-map naar een andere locatie op je computer hebt verplaatst

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik in de melding op Zoeken.
  3. Selecteer de map met de gewijzigde naam en dan klik op Openen.
  4. Google Drive brengt de koppeling opnieuw tot stand.

Als je de naam van de Google Drive-map hebt gewijzigd

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik in de melding op Zoeken.
  3. Selecteer de map met de gewijzigde naam en dan klik op Openen.
  4. Google Drive brengt de koppeling opnieuw tot stand.

Als je de map hebt verwijderd waarnaar je Mijn Drive mirrort

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik in de melding op Synchroniseren van deze directory stoppen.

Als je een map niet meer wilt synchroniseren

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Ga naar Voorkeuren en dan selecteer de map en vink Drive en/of Foto's uit.

Nadat je de ontbrekende map hebt gevonden, duurt het even voordat Drive voor desktop klaar is.

Kan het bestand niet vinden in de cloud
Wijzigingen kunnen niet worden gesynchroniseerd omdat het bestand is verwijderd of niet meer met je is gedeeld in Drive.
  • Als je wijzigingen wilt synchroniseren, vraag je de eigenaar het item opnieuw met je te delen.
  • Als het item is verwijderd, verwijder je het uit de map voor synchroniseren en voeg je het opnieuw toe.
  • Als je de wijzigingen niet wilt synchroniseren en de fout wilt oplossen, verwijder je het bestand van je computer.
Kan het bestand niet vinden op je computer

Wijzigingen kunnen niet worden gesynchroniseerd omdat het bestand mogelijk is verwijderd of naar de prullenbak is verplaatst op je computer.

Herstel het item uit de prullenbak op je computer om de wijzigingen te synchroniseren.

Bestanden overschrijden de bandbreedte-, upload- of downloadlimiet
Sommige bestanden kunnen maar een beperkt aantal keer per dag worden gedownload. Daarnaast geldt er voor Drive-gebruikers een dagelijkse uploadlimiet.
In deze gevallen probeert Drive voor desktop het later automatisch opnieuw, zodat het bestand wordt gesynchroniseerd. Als dit niet het geval is, wacht je een dag en start je Drive voor desktop opnieuw op.
Kan een Google-bestand niet uploaden

Het Google-bestand dat je probeert te synchroniseren, is beschadigd. Omdat Google Documenten (.gdocs) en de content van andere Google-bestanden niet op je computer worden opgeslagen, kunnen ze beschadigd raken als je een externe bewerker om wijzigingen aan te brengen in deze bestanden. Je kunt het probleem oplossen door een kopie te maken van het oorspronkelijke Google-bestand in Drive op het web en het ongeldige Google-bestand te verwijderen van je computer. Je moet het bestand misschien opnieuw delen met bijdragers.

Een beschadigde directory herstellen op een Mac

Belangrijk: Je moet op je computer beheerdersrechten hebben en je computerwachtwoord invoeren om deze stappen te doorlopen.

Als je Drive voor desktop gebruikt in MacOS Mojave of High Sierra, kunnen rechten die nodig zijn om Drive-bestanden te synchroniseren, beschadigd raken.

Zo los je dit probleem op:

1. Klik op je computer op Finder en danApps.
  2. Open de map Hulpprogramma's.
  3. Klik op Terminal.
  4. Voer sudo kextcache -clear in.
  5. Druk op Enter.
  6. Voer sudo mv /private/var/db/KernelExtensionManagement /private/var/db/KernelExtensionManagementBackup in.
  7. Druk op Enter.
  8. Voer sudo kextutil -l /Library/Google/DriveFS/dfsfuse.kext in.
  9. Druk op Enter.
  10. Start Drive voor desktop.
Kan account niet laden

Dit zijn een paar redenen waarom je account niet wordt geladen:

• Je hebt geen internetverbinding.
  • Er zijn geen schijfletters beschikbaar (alleen Windows).
  • Drive voor desktop kan niet worden uitgevoerd vanwege je proxyinstellingen.
  • De beheerder staat het gebruik van Drive voor desktop niet toe binnen je organisatie of op je apparaat.

Zo laad je je account:

Er is een probleem met je streaminglocatie
De streaminglocatie die je hebt geselecteerd, wordt al gebruikt of kan niet worden gevonden.
Als de geselecteerde streaminglocatie een schijfletter is, wordt deze misschien gebruikt door een ander apparaat. Drive voor desktop selecteert de volgende beschikbare schijfletter. Als je de schijfletter wilt gebruiken die je hebt gekozen, ontkoppel je het apparaat dat die letter gebruikt.
Als de streaminglocatie die je hebt geselecteerd een map is, moet je zorgen dat de map leeg is en dat Drive voor desktop toegangsrechten heeft voor die locatie.
Kan bestand niet synchroniseren of kan wijzigingen niet opslaan in het oorspronkelijke bestand
Je oorspronkelijke bestand is niet toegankelijk, maar er staat een kopie van het bestand met je bewerkingen in de oorspronkelijke bovenliggende map. Als je geen toegang meer hebt tot de oorspronkelijke bovenliggende map, wordt het bestand verplaatst naar de hoofdmap van Mijn Drive. In bepaalde gevallen kan het bestand worden verplaatst naar Gevonden voorwerpen.
Deze fout treedt in de volgende gevallen op:
  • Je lokale wijzigingen zijn niet compatibel met wijzigingen in de cloud.
  • Het oorspronkelijke bestand is verwijderd of verplaatst.
  • Je hebt geen rechten meer om dat bestand te bewerken.
  • Je verplaatst een bestand naar een verwijderde map of een map waarvoor je geen bewerkingsrechten hebt.
Als je je wijzigingen wilt synchroniseren, moet je toegang hebben tot het oorspronkelijke bestand. Als je niet de eigenaar van het bestand bent, vraag je de eigenaar van het bestand of de map om toegang. Als het bestand of de map zich in een gedeelde Drive bevindt, neem je contact op met de beheerder van de gedeelde Drive om toegang te krijgen.
Kan bestand/ map niet synchroniseren - verplaatst naar Gevonden voorwerpen
In zeldzame gevallen kan Drive voor desktop een bestand niet uploaden vanwege rechten, netwerkfouten of andere redenen. Het niet-gesynchroniseerde bestand wordt gekopieerd naar de map Gevonden voorwerpen op de harde schijf. Als dit gebeurt, krijg je een melding met een link om de map Gevonden voorwerpen te openen. Deze map bevindt zich standaard op:
  • macOS: /Users/<username>/Library/Application Support/Google/DriveFS/<account_token>/lost_and_found
  • Windows: C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\DriveFS\<account_token>\lost_and_found
Belangrijk:
  • Voor macOS: De map Bibliotheek wordt standaard verborgen door macOS. Als de map voor jou verborgen is, kun je deze openen door Finder te openen en linksboven op Onderwegen dan Bibliotheek meer best practices vinden voor adverteerders met online verkoop en offline doelen.
  • Voor Windows: Je vindt de map AppData door %AppData% rechtstreeks in de adresbalk te typen.
    • De mappen <account_token> komen overeen met elk van de accounts die zijn ingelogd bij Google Drive. De mapnaam is een lange reeks cijfers.
      • Bijvoorbeeld mapnaam: 1245555729303
Check de bestanden in de map Gevonden voorwerpen om je wijzigingen te synchroniseren. Verplaats deze bestanden terug naar Mijn Drive om opnieuw te synchroniseren of naar een andere locatie op je computer.

Belangrijk: Als je je account ontkoppelt, gaan alle bestanden in de map Gevonden voorwerpen verloren.

Er is een probleem opgetreden in Drive voor desktop en de app is gestopt

Bepaalde virusdetectie- en beveiligingssoftware kan zorgen voor problemen met de werking van Drive voor desktop.

Als je antivirussoftware gebruikt op je computer en herhaaldelijk de foutmelding 'Drive voor desktop heeft een probleem aangetroffen en is gestopt' ziet, sluit je Drive voor desktop uit van de virusscan.

• Voor Windows: De standaard streaminglocatie is G:, maar dit kan ook een andere locatie zijn die je hebt ingesteld.
  • Voor macOS : De standaard streaminglocatie is /Volumes/GoogleDrive, maar dit kan ook een andere locatie zijn die je hebt ingesteld.

Geavanceerde probleemoplossing

Google Drive kan geen back-ups van je map maken of je map synchroniseren
Je moet de geselecteerde map lees- en schrijfrechten geven zodat Drive de map kan synchroniseren.
  • Voor macOS:
  1. Selecteer de map in de Finder.
  2. Klik linksboven met de rechtermuisknop of selecteer Bestand.
  3. Selecteer Informatie.
  4. Check in de tabel onder Delen en rechten of je gebruikersnaam het recht Lezen en schrijven heeft.
  • Voor Windows:
  1. Selecteer de map in Verkenner.
  2. Klik met rechtermuisknop.
  3. Selecteer Eigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Beveiliging .
  5. Klik in groeps- of gebruikersnamen op je gebruikersnaam. Stel Toestaan voor alle rechten in zorg dat er geen vinkjes staan onder Weigeren.
  6. Klik op Bewerken om je rechten te bewerken.
  7. Klik op OK.
Google Drive kan niet worden gestart vanwege een fout in de configuratiemap
Drive gebruikt de configuratiemap om belangrijke app-instellingen en -gegevens op te slaan. je moet deze map volledige rechten en eigendom geven voordat Google Drive kan worden gestart.
  • Voor macOS:
Verleen rechten voor deze mappen. Als je maprechten wilt geven, volg je de stappen in Google Drive om geen back-up van je map te maken of je map te synchroniseren.
Belangrijk: De map Bibliotheek in macOS is standaard verborgen. Als de locatie voor je verborgen is, kun je de Finder openen. Klik linksboven op Ga en dan Bibliotheek.
  • /Users/<username>/Library/Application Support/Google
    • Als je geen rechten hebt voor deze map, heb je de map DriveFS niet. Nadat je deze map rechten hebt gegeven, kun je de app starten en maakt de app de map DriveFS.
  • /Users/<username>/Library/Application Support/Google/DriveFS
  • Voor Windows:
Verleen rechten voor deze mappen. Als je maprechten wilt geven, volg je de stappen in Google Drive om een map terug te zetten of te synchroniseren.
  • C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\
    • Als je geen rechten voor deze map hebt, heb je de map DriveFS hieronder niet. Nadat je deze map rechten hebt gegeven, kun je de app starten en wordt de DriveFS-map gemaakt door de app.
  • C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\DriveFS
Tips:
De lokale map met gecachete bestanden is niet toegankelijk
  1. Navigeer naar de lokale map met gecachete bestanden die in de melding wordt aangegeven of het pad dat wordt getoond onder de instelling voor de lokale map met gecachete bestanden.
  2. Navigeer naar de lokale map met gecachete bestanden en zorg ervoor dat elk van deze mappen lees- en schrijfrechten heeft.
    • Hier vind je een map of mappen met een lange reeks cijfers als de mapnaam.
      • Bijvoorbeeld mapnaam: 1245555729303
    • Elk van deze mappen staat voor elk account dat is ingelogd bij Google Drive.
  3. Ga naar de accountmappen en zoek een map met de naam content_cache.
    • Zorg dat alle mappen met content_cache in je accountmappen lees- en schrijfrechten hebben.
Problemen met opstartfouten met File Provider oplossen

Google Drive start niet als er een initialisatiefout van File Provider plaatsvindt. Deze fout is een fout van macOS. Als je deze foutmelding krijgt:

1. Het besturingssysteem van macOS naar de nieuwste versie updaten
  2. De computer opnieuw opstarten

Feedback sturen

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en danFeedback sturen.
  3. Typ je feedback.
  4. Klik op Diagnostische logboeken toevoegen om ons inzicht te geven in wat er mis is.
  5. Klik op Verzenden.

Een foutrapport naar Google sturen

Meer informatie over hoe je Google Drive voor desktop-logboeken vastlegt voor support.