Je bestanden ordenen in Google Drive

Je kunt je bestanden in Drive ordenen in mappen, zodat je ze makkelijker terug kunt vinden en met anderen kunt delen.

Opmerking: Als je veel bestanden of mappen tegelijk ordent, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

Bestanden maken, verplaatsen en kopiëren

Een map maken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Nieuw en dan Map.
  3. Geef een naam op voor de map.
  4. Klik op Maken.
Items naar een bestand of map verplaatsen

Belangrijk: Als je een bestand wilt verplaatsen, moet je rechten hebben om het van de bron naar de bestemming te verplaatsen, anders wordt het bestand niet verplaatst. In plaats daarvan wordt er een snelkoppeling gemaakt in de doelmap.

Er zijn meerdere manieren om items naar een bestand of map te verplaatsen. Je kunt dit doen terwijl je een item bekijkt in:

• Het hoofdvenster
  • Het linkerdeelvenster
  • Google Drive-zoekresultaten

Tip: Als je mappen met veel bestanden of submappen verplaatst, duurt het even voordat je de wijzigingen ziet.

Handmatig naar een map verplaatsen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item dat je wilt verplaatsen.
  3. Klik op Organiseren  > Verplaatsen .
  4. Selecteer of maak een map.
  5. Klik op Verplaatsen.

Naar een map slepen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Sleep het item dat je wilt verplaatsen.
  3. Sleep het item naar de gewenste map en laat het item los.

Tip: Ga naar het linkerdeelvenster om items naar een map in Google Drive te verplaatsen.

Sneltoetsen gebruiken om iets naar een map te verplaatsen

Belangrijk: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Chrome.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Selecteer een bestand.
  3. Druk op Ctrl + x om het bestand te knippen.
  4. Ga naar de nieuwe locatie.
  5. Selecteer een optie:
    • Druk op Ctrl + v om het bestand op de nieuwe locatie te plakken.
    • Als je een snelkoppeling van het bestand naar de nieuwe locatie wilt maken, druk je op Ctrl + Shift + v.

Tip: Gebruikers kunnen tussen browservensters schakelen.

Een snelkoppeling maken voor een bestand of map

Met snelkoppelingen kunnen jij en je team makkelijker bestanden en mappen vinden en ordenen in meerdere Google Drives. Snelkoppelingen zijn links die verwijzen naar een ander bestand of een andere map.

Een snelkoppeling maken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  3. Klik op Organiseren  > Snelkoppeling toevoegen .
  4. Kies waar je de snelkoppeling wilt neerzetten.
  5. Klik op Snelkoppeling toevoegen.

Tip: Je kunt wel een kopie van een snelkoppeling in een map in Drive maken, maar je kunt geen snelkoppeling maken naar een andere snelkoppeling.

Sneltoetsen gebruiken om een snelkoppeling te maken

Belangrijk: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Chrome.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Selecteer het bestand.
  3. Druk op Ctrl + c om het bestand naar het klembord te kopiëren.
  4. Ga naar de nieuwe locatie.
  5. Druk op Ctrl + Shift + v om de snelkoppeling op de nieuwe locatie te plakken.

Een snelkoppeling verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Leeg de prullenbak als je de snelkoppeling definitief wilt verwijderen.

Belangrijk: Als je een snelkoppeling verwijdert, blijft het oorspronkelijke bestand gewoon staan.

Een link naar een bestand of -map maken in andere apps

Belangrijk: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Chrome.

Met Google Drive kun je de naam van een bestand en/of map kopiëren en plakken in Google Editor-documenten en andere apps.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Selecteer een bestand.
  3. Selecteer een optie:
    • Druk op Ctrl + c om de naam van het bestand of de map als link naar het klembord te kopiëren.
    • Druk op Ctrl + Shift + c om de URL van het bestand of de map naar het klembord te kopiëren.
  4. Druk op Ctrl + v om het bestand of de map in een Google-document of andere apps te plakken.
Een kopie van een bestand maken

Belangrijk:

• Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Chrome.
  • Deze functie is niet beschikbaar in Drive voor desktop.
  • Je kunt geen mappen kopiëren, alleen bestanden.
  • Je kunt een snelkoppeling naar een map maken zodat je een map makkelijk kunt vinden.

Een bestand handmatig kopiëren

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand.
  3. Klik op Een kopie maken Een kopie maken.

Sneltoetsen gebruiken om een bestand te kopiëren

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Selecteer een bestand.
  3. Druk op Ctrl + c om het bestand naar het klembord te kopiëren.
  4. Ga naar de nieuwe locatie.
  5. Druk op Ctrl + v om een kopie van het bestand op de nieuwe locatie te maken.

Tip: Gebruikers kunnen tussen browservensters schakelen.

Een bestand of map verwijderen
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Als je per ongeluk een bestand of map naar de prullenbak hebt verplaatst, kun je het item herstellen.

De kleur van een map wijzigen

Je kunt de kleur van mappen en van snelkoppelingen naar mappen in Mijn Drive en gedeelde Drives aanpassen. Als je kleuren wijzigt, geldt dit alleen voor jouw versie van Drive.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan je de kleur wilt wijzigen.
  3. Klik op Kleur wijzigen en kies de gewenste kleur.