Stoppa, begränsa eller ändra delning

När du har delat en fil kan du sluta dela den när som helst. Du kan också förhindra att någon som du har delat med ändrar eller delar filen.

Sluta dela en fil

Om du delar en fil med andra kan ägaren eller någon med redigeringsåtkomst ändra delningsinställningarna för den.

Sluta dela en fil
  1. Öppna appen för Google Drive, Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Detaljer och aktivitet bredvid filens namn.
  3. Bredvid den person du vill sluta dela med trycker du på nedåtpilen Ned.
  4. Tryck på Ta bort den här användaren.
Ta bort en länk till en fil

När du tar bort en länk till en fil har bara du och personer du delar filen med direkt fortfarande tillgång.

Google Drive

1. Öppna appen för Google Drive.
  2. Tryck på Mer Mer bredvid filens namn.
  3. Tryck på länkdelning och inaktivera den.

Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

1. Öppna appen för Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Tryck på Mer Mer bredvid filens namn.
  3. Tryck på länkdelning och inaktivera den.
Ta bort en delad fil

Om du tar bort en delad fil som du äger:

• Personer som får visa, kommentera eller redigera kan göra en kopia tills du raderar den permanent.
  • Om du vill ta bort filen permanent letar du upp den i papperskorgen och trycker på Mer Mer följt av Radera permanent.

Om du tar bort en delad fil som du inte äger:

• Den tas bort från din enhet, men är tillgängliga för andra redigeringsbehöriga.
  • Om du vill få tillbaka filen öppnar du en länk till den. Du ser filen i Delade med mig.

Ändra delningsinställningar för Google Formulär

Google Formulär har andra delningsalternativ än andra filtyper.