Stoppa, begränsa eller ändra delning

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

När du har delat en fil kan du sluta dela den när som helst. Du kan även styra om personer som du har delat med kan ändra eller dela din fil.

Tips! När du uppdaterar behörigheter för en fil som du delar från Min enhet och personen du delar med inte har behörigheter kan du uppdatera behörigheterna för:

• mappen som innehåller filen
  • enbart själva filen.

Sluta dela en fil

Om du delar en fil kan ägaren och alla som har redigeringsåtkomst ändra behörigheterna och dela filen.

Sluta dela en fil eller mapp
  1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Välj en fil eller en mapp.
  3. Tryck på Hantera åtkomst.
  4. Hitta den person du vill sluta dela med.
  5. Tryck på personen följt av Ta bort.
Begränsa allmän åtkomst till en fil eller mapp

När du ändrar allmän åtkomst för ett objekt kan bara personer med åtkomst öppna filen.

1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Öppna eller välj en fil.
  3. Tryck på Hantera åtkomst.
  4. Tryck på Ändra under Allmän åtkomst.
  5. Tryck på målgruppen som har åtkomst.
  6. Välj Begränsad.
Ta bort en delad fil

Om du raderar en delad fil som du äger:

• Personer som får visa, kommentera eller redigera kan göra en kopia tills du raderar den permanent.
  • Om du vill ta bort filen permanent letar du upp den i papperskorgen och trycker på Mer Mer följt av Radera permanent.

Om du tar bort en delad fil som du inte äger:

• Den tas bort från din enhet, men är tillgänglig för andra redigeringsbehöriga.
  • Om du vill få tillbaka filen öppnar du en länk till den. Du ser filen i Delas med mig.

Ändra delningsinställningar för Google Formulär

Google Formulär har andra delningsalternativ än andra filtyper.