Jakamisen keskeyttäminen, rajoittaminen tai muuttaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Kun olet jakanut tiedoston, voit lopettaa sen jakamisen milloin tahansa. Voit myös valita, voivatko henkilöt, joille olet jakanut tiedoston, muokata tai jakaa tiedostoa.

Vinkki: Kun päivität Omasta Drivesta jakamasi tiedoston luvat ja käyttäjällä, jolle jaat sisältöä, ei ole tarvittavia lupia, voit päivittää

• tiedoston sisältävän kansion luvat
  • vain tiedoston luvat.

Tiedoston jakamisen lopettaminen

Jos jaat tiedoston, sen omistaja ja kaikki, joilla on muokkausoikeudet, voivat muuttaa lupia ja jakaa tiedostoa.

Tiedoston tai kansion jakamisen lopettaminen
  1. Avaa Google Drive ‑sovellus.
  2. Valitse haluamasi tiedosto tai kansio.
  3. Valitse Hallinnoi pääsyä.
  4. Etsi henkilö, jolle et enää halua jakaa tiedostoa.
  5. Valitse henkilö ja sitten Poista.
Tiedoston tai kansion yleisen pääsyn rajoittaminen

Kun muutat kohteen yleisen pääsyoikeuden Rajoitettu-tilaan, sen voivat avata vain käyttäjät, joilla on pääsyoikeus.

1. Avaa Google Drive ‑sovellus.
  2. Avaa tai valitse haluamasi tiedosto.
  3. Valitse Hallinnoi pääsyä.
  4. Valitse Yleinen pääsy ‐kohdasta Muuta.
  5. Napauta yleisöä, jolla on pääsyoikeus.
  6. Valitse Rajoitettu.
Jaetun tiedoston poistaminen

Jos poistat omistamasi jaetun tiedoston:

• Käyttäjät, joilla on katselu-, kommentointi- tai muokkausoikeudet, voivat kopioida tiedoston, kunnes poistat sen pysyvästi.
  • Voit poistaa tiedoston pysyvästi etsimällä sen roskakorista ja valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Poista pysyvästi.

Jos poistat jaetun tiedoston, jota et omista:

• Se poistetaan Drivestasi, mutta muut yhteiskäyttäjät voivat edelleen päästä siihen käsiksi.
  • Jos haluat tiedoston takaisin, avaa siihen johtava linkki. Tiedosto näkyy "Jaettu minun kanssani" ‑kohdassa.

Google-lomakkeiden jakamisasetusten muuttaminen

Google-lomakkeiden jakamisvaihtoehdot poikkeavat usein muista tiedostoista.