Göra någon annan till ägare av filen

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du äger filerna som du skapar eller laddar upp på Google Drive. Du kan överföra äganderätten till filer och mappar som du äger till ett annat konto.

Innan du överför äganderätten

Om du använder ditt Google-konto på jobbet eller i skolan:

• Du kan bara överföra äganderätten för filer och mappar till någon i organisationen.
  • Överföringen måste inte godkännas av den nya ägaren.

När du har överfört äganderätten

När du skickar en begäran om ägarbyte:

• Den väntande ägaren meddelas via e-post om att hen blir filägare om hen godkänner överföringsbegäran. Till dess är du ägare.
  • Den väntande ägaren uppgraderas till redigerare om personen inte redan är redigerare.
  • Om den väntande ägaren godkänner nedgraderas du till redigerare. Den nya ägaren kan ta bort dig.
  • Om den väntande ägaren avvisar inbjudan förblir du ägare.

Du kan inte byta ägare från en iPhone eller iPad

Om du vill ändra ägare för en fil öppnar du drive.google.com på en dator.