Göra någon annan till ägare av filen

Som standard äger du alla filer som du skapar i eller laddar upp till Google Drive. Du kan överföra äganderätten till dina Google-filer och mappar till någon med ett Google-konto.

Innan du överför äganderätten

Du kan bara överföra äganderätten till filer och mappar på Google.När du gör någon annan till ägare av en mapp äger du fortfarande filerna i den. Läs mer om att dela mappar.

Obs! Om du överför äganderätten till många filer och mappar samtidigt kan det ta lite tid för dig att se ändringarna.

Filer du kan överföra

• Google Dokument
  • Google Kalkylark
  • Google Presentationer
  • Google Formulär
  • Google Teckningar
  • Google Mina kartor
  • Mappar

Tips! När du överför äganderätten till en mapp överförs bara den valda mappen. Filerna i den ingår inte.

När du har ändrat filägare

När du gör någon annan till ägare av en fil kan du inte

• överföra äganderätten, inte heller tillbaka till dig själv
  • permanent ta bort filen från Google Drive.

Ändra äganderätten

1. Öppna startskärmen för Google Drive, Google Dokument, Google Kalkylark eller Google Presentationer.
  2. Klicka på den fil du vill överföra till någon annan.
  3. Klicka på Dela eller Dela Lägg till personer.
  4. Klicka på Avancerat.
  5. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil till höger om personens namn.
  6. Klicka på Är ägare.
  7. Klicka på Spara ändringar.

När du har gjort någon annan till ägare av en fil kan du redigera filen om inte den nya ägaren beslutar att ändra din åtkomst.