Gjør en annen person til eier av filen din

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag

Du eier filene du oppretter i eller laster opp til Google Disk. Du kan overføre eierskapet av filene og mappene dine til en annen konto.

Før du overfører eierskap

Hvis du bruker en Google-konto du har via jobben eller skolen,

• kan du bare overføre eierskap av filer og mapper til personer i organisasjonen din
  • er det ikke påkrevd at den nye eieren godtar overføringen

Når du har overført eierskapet

Dette skjer når du sender en forespørsel om overføring av eierskap:

• Den ventende eieren varsles via e-post om at hen blir eier av filen hvis hen godtar forespørselen. Frem til da forblir du eieren.
  • Den ventende eieren blir oppgradert til redigerer, med mindre hen allerede er redigerer.
  • Hvis den ventende eieren godtar forespørselen, blir du nedgradert til redigerer. Den nye eieren kan fjerne deg.
  • Hvis den ventende eieren avslår invitasjonen, forblir du eieren.

Bytt eier i Google Disk

Viktig: Du kan overføre eierskap for filer til personer du tidligere har delt filen med. Finn ut mer om deling av filer i Google Disk.

1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Finn filen du vil overføre, og høyreklikk på den.
  3. Klikk på Del > klikk på Del Del.
  4. Ved siden av mottakernes navn klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil og så Overfør eierskap.

Bytt eier i en Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-fil

Viktig: Du kan overføre eierskapet av en fil til noen du tidligere har delt filen med. Finn ut mer om deling av filer i Google Disk

Slik overfører du fileierskap i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner:

1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Åpne en Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-fil.
  3. Klikk på Del øverst til høyre.
  4. Ved siden av mottakernes navn klikker du på nedoverpilen Ned og så Overfør eierskap.

Avbryt en overføring

Viktig: Du kan ikke avbryte en overføring etter at den nye eieren har godtatt forespørselen.

Slik avbryter du overføring av fileierskap i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner:

1. Åpne en fil på datamaskinen.
  2. Klikk på Del øverst til høyre.
  3. Ved siden av mottakernavnet klikker du på nedoverpilen Ned og så Avbryt overføringen av eierskapet.

Godta eller avslå forespørsler om overføring av eierskap

Du får en e-post når noen ber om en filoverføring. Du kan godta eller avslå invitasjonen. Du kan også søke i Disk etter filer som venter på svar på forespørsler om overføring av eierskap.

1. Åpne Google Disk.
  2. I søkefeltet øverst skriver du inn pendingowner:me.
  3. Høyreklikk på filen eller filene du vil svare på forespørsler for.
  4. Klikk på Del Del og så Godtar du eierskapet? og så velg Godta eller Avslå.

Viktig:

• Du forblir eier av filen frem til den ventende eieren har godtatt forespørselen. Etter overføringen er fullført, kan du fortsatt redigere filen frem til tillatelsene dine endres.
  • Du kan ikke overføre en fil fra den personlige Google-kontoen din til en person med jobb- eller skolekonto.
  • Hvis du sender en forespørsel om overføring av eierskap til en personlig konto, og den kontoen blir en jobb- eller skolekonto, kan ikke den ventende eieren godta forespørselen.
  • Hvis du sender en forespørsel om overføring av eierskap og den personlige kontoen din blir en jobb- eller skolekonto, kan ikke den ventende eieren godta forespørselen.
  • Du kan kansellere forespørselen.
  • Den ventende eieren kan avslå forespørselen.
  • Når du overfører eierskapet av en fil, er den ikke lenger i Min disk og bruker ikke av lagringsplassen din. Den bruker av lagringsplassen til den nye eieren.