Gjør en annen person til eier av filen din

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag

Du eier filene du oppretter i eller laster opp til Google Disk. Du kan overføre eierskapet av filene og mappene dine til en annen konto.

Før du overfører eierskap

Hvis du bruker en Google-konto du har via jobben eller skolen,

• kan du bare overføre eierskap av filer og mapper til personer i organisasjonen din
  • er det ikke påkrevd at den nye eieren godtar overføringen

Når du har overført eierskapet

Dette skjer når du sender en forespørsel om overføring av eierskap:

• Den ventende eieren varsles via e-post om at hen blir eier av filen hvis hen godtar forespørselen. Frem til da forblir du eieren.
  • Den ventende eieren blir oppgradert til redigerer, med mindre hen allerede er redigerer.
  • Hvis den ventende eieren godtar forespørselen, blir du nedgradert til redigerer. Den nye eieren kan fjerne deg.
  • Hvis den ventende eieren avslår invitasjonen, forblir du eieren.

Du kan ikke bytte eier fra en Android-enhet

Hvis du vil bytte eier for en fil, går du til drive.google.com på en datamaskin.